Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Zessly 100 mg se comercializează sub formă de pulbere pentru concentrat pentru soluţie perfuzabilă. Fiecare flacon de Zessly conţine ca substanță activă infliximab 100 mg. Infliximab este un anticorp monoclonal IgG1 chimeric uman-murinic produs în celule ovariene de hamster chinezesc (CHO) prin tehnologia ADN-ului recombinat. După reconstituire, fiecare ml conţine 10 mg infliximab. Ca excipienți, Zessly conține:
Acest medicament este recomandat a fi utilizat în următoarele afecțiuni.
Zessly, în asociere cu metotrexatul, este indicat pentru diminuarea semnelor şi simptomelor, precum şi îmbunătăţirea stării fizice la:
• pacienţi adulţi care prezintă boala în formă activă, în cazul în care răspunsul terapeutic a fost inadecvat după administrarea medicamentelor antireumatice modificatoare ale bolii, inclusiv metotrexat.
• pacienţi adulţi cu boală severă, activă şi progresivă, netrataţi anterior cu metotrexat sau medicamente antireumatice modificatoare ale bolii
Zessly este indicat pentru:
• tratamentul bolii Crohn activă moderată până la severă, la pacienţi adulţi care nu au prezentat răspuns terapeutic în ciuda efectuării unei cure terapeutice complete şi adecvate cu un corticosteroid şi/sau un imunosupresor sau care nu tolerează sau prezintă contraindicaţii pentru astfel de terapii.
• tratamentul bolii Crohn active, fistulizate, la pacienţi adulţi care nu au prezentat răspuns terapeutic în ciuda efectuării unei cure terapeutice complete şi adecvate cu tratament convenţional (inclusiv antibiotice, drenaj şi terapie imunosupresoare).
Zessly este indicat pentru tratamentul bolii Crohn active, severe, la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani, care nu au prezentat răspuns la terapia convenţională cu corticosteroid administrat în asociere cu un imunosupresor şi la terapia nutriţională primară sau care prezintă o intoleranţă, sau le sunt contraindicate aceste terapii. Infliximabul a fost studiat doar în administrare concomitentă cu terapie imunosupresoare convenţională.
Zessly este indicat pentru tratamentul colitei ulcerative active moderate până la severă la pacienţi adulţi care au prezentat răspuns terapeutic inadecvat la terapia convenţională care include corticosteroizi şi 6-mercaptopurină sau azatioprina, sau care nu tolerează sau prezintă
contraindicaţii pentru astfel de terapii.
Zessly este indicat pentru tratamentul colitei ulcerative active severe la copii şi adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 17 ani, care au prezentat răspuns inadecvat la terapia convenţională care include corticosteroizi şi 6-mercaptopurină sau azatioprina sau care prezintă intoleranţă sau contraindicaţii medicale pentru astfel de tratamente.
Zessly este indicat pentru tratamentul spondilitei ankilozante active, severe la pacienţi adulţi care au prezentat răspuns terapeutic inadecvat la terapia convenţională.
Zessly este indicat pentru tratamentul artritei psoriazice active şi progresive la pacienţi adulţi în cazul în care răspunsul terapeutic a fost inadecvat după administrarea medicamentelor antireumatice modificatoare ale bolii.
Zessly trebuie administrat:
• în asociere cu metotrexat
• sau în monoterapie la pacienţi care prezintă intoleranţă la metotrexat sau la care este contraindicată administrarea metotrexatului.
Zessly este indicat pentru tratamentul psoriazisului în plăci moderat până la sever la pacienţi adulţi care nu au răspuns terapeutic, prezintă contraindicaţie sau nu tolerează alte terapii sistemice inclusiv cele cu ciclosporină, metotrexat.
Medicamentul nu este recomandat a fi utilizat de către pacienți:
În urma studiilor clinice și a punerii medicamentului pe piață. s-au decelat următoarele categorii de reacții adverse.
Foarte frecvente: Infecţii virale (de exemplu gripă, infecţie cu virus herpetic).
Frecvente: Infecţie bacteriană (de exemplu sepsis, celulită, abces).
Mai puţin frecvente: Tuberculoză, infecţie fungică (de exemplu candidoză, onicomicoză).
Rare: Meningită, infecţii cu germeni oportunişti (cum ar fi infecţii fungice invazive, [pneumocistoză, histoplasmoză, aspergiloză, coccidioidomicoză, criptococoză, blastomicoză], infecţii bacteriene [cu micobacterii atipice, listerioza, salmoneloza] şi infecţii virale [cu citomegalovirus], infecţii parazitare, reactivarea hepatitei B.
Frecvente: Neutropenie, leucopenie, anemie, limfadenopatie.
Mai puţin frecvente: Trombocitopenie, limfopenie, limfocitoză.
Rare: Agranulocitoză (inclusiv la copiii expuși in utero la infliximab), purpură trombocitopenică trombotică, pancitopenie, anemie hemolitică, purpură trombocitopenică idiopatică.
Frecvente: Simptome alergice respiratorii.
Mai puţin frecvente: Reacţii anafilactice, sindrom de tip lupus, boala serului sau reacţii asemănătoare bolii serului.
Rare: Şoc anafilactic, vasculită, reacţie de tip sarcoidoză.
Frecvente: Depresie, insomnie.
Mai puţin frecvente: Amnezie, agitaţie, confuzie, somnolenţă, nervozitate.
Rare: Apatie.
Foarte frecvente: Cefalee.
Frecvente: Vertij, ameţeli, hipoestezie, parestezie.
Mai puţin frecvente: Convulsii, neuropatie.
Rare: Mielită transversă, afecţiuni caracterizate prin demielinizare ale sistemului nervos central (afecţiune asemănătoare sclerozei multiple şi nevrită optică), afecţiuni caracterizate prin demielinizare periferice (cum este Sindromul Guillain-Barré, polineuropatie cronică inflamatorie de demielinizare şi neuropatie motorie multifocală).
Frecvente: Conjunctivită.
Mai puţin frecvente: Keratită, edem periorbital, orjelet.
Rare: Endoftalmită.
Tulburări cardiace
Frecvente: Tahicardie, palpitaţii.
Mai puţin frecvente: Insuficienţă cardiacă (debut sau agravare), aritmie, sincopă, bradicardie.
Rare: Cianoză, revărsat lichidian pericardic.
Frecvenţă necunoscută: Ischemie miocardică/infarct miocardic.
Frecvente: Hipotensiune arterială, hipertensiune arterială, echimoze, bufeuri, înroşirea tegumentelor.
Mai puţin frecvente: Ischemie periferică, tromboflebită, hematom.
Rare: Insuficienţă circulatorie, peteşii, vasospasm.
Foarte frecvente: Infecţii ale căilor respiratorii superioare, sinuzită.
Frecvente: Infecţii ale căilor respiratorii inferioare (de exemplu bronşită, pneumonie), dispnee, epistaxis.
Mai puţin frecvente: Edem pulmonar, bronhospasm, pleurezie, hidrotorax.
Rare: Boală pulmonară interstiţială (inclusiv boală pulmonară interstiţială rapid progresivă, fibroză pulmonară şi pneumonie).
Foarte frecvente: Dureri abdominale, greaţă.
Frecvente: Hemoragie gastrointestinală, diaree, dispepsie, reflux gastroesofagian, constipaţie.
Mai puţin frecvente: Perforaţie intestinală, stenoză intestinală, diverticulită, pancreatită, cheilită.
Frecvente: Funcţie hepatică anormală, valori crescute ale transaminazelor hepatice.
Mai puţin frecvente: Hepatită, afectare hepatocelulară, colecistită.
Rare: Hepatită autoimună, icter.
Cu frecvenţă necunoscută: Insuficienţă hepatică.
Frecvente: Debut sau agravarea psoriazisului incluzând psoriazis pustular (în principal palmar şi plantar), urticarie, erupţii tranzitorii cutanate, prurit, hiperhidroză, xerodermie, dermatită micotică, eczemă, alopecie.
Mai puţin frecvente: Erupţie buloasă, seboree, acnee rozacee, papilomatoză cutanată, hiperkeratoză, pigmentare anormală a pielii.
Rare: Necroliză toxică epidermică, sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform, furunculoză, dermatoză buloasă cu IgA liniară, pustuloză exantematoasă generalizată acută, reacții lichenoide.
Cu frecvenţă necunoscută: Agravarea simptomelor de dermatomiozită.
Frecvente: Infecţii ale tractului urinar.
Mai puţin frecvente: Pielonefrită.
Foarte frecvente: Reacţii legate de perfuzie, durere.
Frecvente: Dureri în piept, oboseală, febră, reacţii la locul de injectare, frisoane, edem.
Mai puţin frecvente: Tulburări de cicatrizare.
Rare: Leziuni granulomatoase.
Mai puţin frecvente: Autoanticorpi prezenţi.
Rare Modificări ale complementului seric.
Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj. S-au administrat doze unice de până la 20 mg/kg, fără a se constata efecte toxice.
La pacienţii la care s-a administrat infliximab s-a raportat apariţia de tuberculoză activă. Trebuie specificat faptul că în majoritatea cazurilor tuberculoza a fost extrapulmonară, prezentă fie cu localizare locală sau ca boală diseminată.
Dacă este posibil, este recomandat ca pacienţii să fie aduşi la zi cu toate vaccinările în concordanță cu ghidurile actuale privind vaccinarea, înainte de începerea tratamentului cu infliximab. Pacienții tratați cu infliximab pot primi vaccinările curente, cu excepția vaccinurilor cu virus viu.
Există o experienţă limitată în ceea ce priveşte siguranţa tratamentului cu infliximab la pacienţii cărora li s-au efectuat intervenţii chirurgicale, inclusiv artroplastii. Trebuie avut în vedere timpul de înjumătăţire lung al infliximabului dacă se planifică efectuarea unei intervenţii chirurgicale. Dacă această intervenţie este necesară la un pacient aflat în tratament cu Zessly, acesta trebuie monitorizat cu atenţie în ceea ce priveşte apariţia infecţiilor şi trebuie luate măsurile adecvate.
Zessly conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) pe doză. Cu toate acestea, Zessly este diluat în soluție perfuzabilă de clorură de sodiu 9 mg/ml (0,9%). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii ce urmează o dietă cu restricţie de sodiu.
Datorită inhibiţiei TNFα, administrarea de infliximab în timpul sarcinii ar putea afecta răspunsurile imune normale la nou-născut. Experienţa clinică disponibilă este limitată. Infliximab trebuie utilizat în timpul sarcinii doar dacă este absolut necesar.
Nu se cunoaşte dacă infliximabul este excretat la om în laptele matern sau dacă este absorbit sistemic după ingestie. Deoarece imunoglobulinele umane sunt excretate în lapte, femeile nu trebuie să alăpteze timp de cel puţin 6 luni după tratamentul cu Zessly.
Doza recomandată este de 3 mg/kg administrată în perfuzie intravenoasă, urmată de doze suplimentare de perfuzie de 3 mg/kg, la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie şi apoi o dată la 8 săptămâni.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată în perfuzie intravenoasă, urmată de o perfuzie suplimentară a câte 5 mg/kg la 2 săptămâni după prima perfuzie. Dacă un pacient nu prezintă răspuns terapeutic după 2 doze, nu trebuie administrat în continuare tratament cu infliximab.
Doza recomandată este de 5 mg/kg, sub formă de perfuzie intravenoasă, urmată de perfuzii suplimentare cu 5 mg/kg, la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie. Dacă pacientul nu prezintă răspuns terapeutic după administrarea acestor 3 doze, nu trebuie administrat în continuare tratament cu infliximab.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată în perfuzie intravenoasă, urmată de perfuzii suplimentare a câte 5 mg/kg la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie, apoi la fiecare 8 săptămâni.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată în perfuzie intravenoasă, urmată de perfuzii suplimentare a câte 5 mg/kg la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie, apoi la fiecare 6 sau 8 săptămâni.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată în perfuzie intravenoasă, urmată de perfuzii suplimentare a câte 5 mg/kg la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie, apoi la fiecare 8 săptămâni.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată sub formă de perfuzie intravenoasă, urmată de perfuzii suplimentare a câte 5 mg/kg la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie şi apoi la fiecare 8 săptămâni.
Nu au fost conduse studii specifice cu infliximab la pacienţi vârstnici. În studiile clinice nu au fost observate diferenţe majore ale clearance-ului sau volumului de distribuţie, datorate vârstei. Nu sunt necesare ajustări ale dozei.
Infliximabul nu a fost studiat la aceste grupe de pacienţi. Nu pot fi făcute recomandări de administrare.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată sub formă de perfuzie intravenoasă, urmată de două perfuzii suplimentare a câte 5 mg/kg, la intervale de 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie, apoi la fiecare 8 săptămâni.
Doza recomandată este de 5 mg/kg administrată sub formă de perfuzie intravenoasă urmată de perfuzii suplimentare cu doze a câte 5 mg/kg la 2 şi 6 săptămâni după prima perfuzie, apoi la fiecare 8 săptămâni.
Siguranţa şi eficacitatea infliximabului la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani pentru indicații de artrită idiopatică juvenilă, artrită psoriazică, psoriazis și spondilită ankilozantă nu au fost încă stabilite.
Zessly trebuie administrat intravenos timp de 2 ore. Toţi pacienţii cărora li s-a administrat Zessly trebuie ţinuţi sub observaţie timp de cel puţin 1-2 ore după perfuzie, pentru a se observa reacţiile adverse acute legate de perfuzie.
Zessly poate avea o influenţă minoră asupra capacităţii de a conduce maşini şi de a folosi utilaje. După administrarea infliximabului poate să apară ameţeală.
Zessly poate fi păstrat la temperaturi de până la maximum 30°C pentru o singură perioadă de până la 6 luni, dar fără a depăși data de expirare originală. Noua dată de expirare trebuie scrisă pe cutie. După scoaterea din depozitarea frigorifică, Zessly nu trebuie reintrodus în frigider.
Stabilitatea fizico-chimică pentru soluţia reconstituită în uz, s-a demonstrat pentru 24 ore la 2 °C – 30 °C. Din punct de vedere microbiologic, se recomandă ca administrarea soluţiei perfuzabile să înceapă cât mai repede posibil, în decurs de 3 ore după reconstituire şi diluare. Dacă nu este utilizat imediat, timpul şi condiţiile de păstrare înainte de utilizare sunt în responsabilitatea utilizatorului şi nu trebuie să depăşească 24 ore la temperaturi cuprinse între 2°C – 8°C.
© Copyright 2025 NewsMed - Toate drepturile rezervate.