Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Vineri, martie 29, 2024

Zineryt 40 mg/12 mg/ml – Prospect medicament

NewsMed
NewsMed

05 May 2020

eye-glyph Vizualizări: 209

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Zineryt

Zineryt 40 mg/12 mg/ml se comercializează sub formă de pulbere şi solvent pentru soluţie cutanată. Fiecare flacon cu pulbere de Zineryt conţine eritromicină 1200 mg şi acetat de zinc 360 mg. Eritromicina este un antibiotic, în această combinație făcând parte din clasa antiinfecţioaselor pentru tratamentul acneei. Ca excipienți, Zineryt conține:

  • Diisopropil sebacate
  • Alcool etilic anhidru

2. Indicații și contraindicații Zineryt

Acest medicament este recomandat a fi administrat pentru tratamentul local al acneei vulgare.

Nu este recomandată administrarea de Zineryt pacienților cunoscuți cu hipersensibilitate la eritromicină, alte antibiotice macrolide, zinc sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi.

3. Reacții adverse și supradozajul cu Zineryt

În urma studiilor clinice și farmacologice, s-au decelat următoarele categorii de reacții adverse.

Tulburări ale sistemului imunitar

Nu este foarte frecvent acest tip de reacții adverse, însă a fost raportată apariția hipersensibilității.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Din această categorie putem enumera următoarele reacții adverse: prurit, eritem, iritaţie, senzaţie de arsură, xerodermie, exfoliere a tegumentelor. Ele nu au o frecvență crescută de apariție.

Reacţiile adverse determinate de alcoolul etilic anhidru prezent în compoziţia medicamentului sunt tranzitorii şi au semnificaţie clinică minoră.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare.

Supradozaj

Este puţin probabilă apariţia supradozajului în cazul administrării conform recomandărilor. La pacienţii cu hipersensibilitate idiosincrazică la medicament se recomandă spălarea zonei afectate cu săpun şi apă din abundenţă.

Ingestia accidentală a conţinutului flaconului poate să ducă la apariţia simptomelor determinate de existenţa alcoolului în compoziţie.

4. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe Zineryt

Poate să apară rezistenţă încrucişată la alte antibiotice macrolide, dar şi la lincomicină sau clindamicină. Dacă nu se obţin rezultate favorabile după 12 săptămâni de tratament trebuie luată în considerare posibilitatea apariţiei rezistenţei bacteriene la antibiotic.

Trebuie evitat contactul cu ochii sau cu mucoasele bucală şi nazală.

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune.

Sarcina și alăptarea

Administrarea orală a eritromicinei în timpul sarcinii a determinat apariţia de malformații congenitale cum sunt malformații cardiovasculare și stenoză pilorică. Zineryt nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care starea clinică a femeii necesită tratament cu eritromicină.

5. Doze și mod de administrare Zineryt

Doze

Pentru copii, adulţi și vârstnici: Zineryt se aplică de 2 ori pe zi, pe întreaga suprafaţă cutanată afectată, timp de 10 până la 12 săptămâni.

Mod de administrare

Înainte de utilizare, solventul se toarnă în flaconul cu pudră. Ulterior se agită energic până la dizolvarea pudrei, după care se fixează aplicatorul. Soluţia obţinută este stabilă timp de 5 săptămâni după reconstituire. Data reconstituirii soluţiei trebuie menţionată pe flacon. Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.

6. Alte informații Zineryt

Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune.

Medicamentul în ambalajul intact are o perioadă de valabilitate de 3 ani, pe când soluţia reconstituită este valabilă doar timp de 5 săptămâni.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!