Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Bilichol capsule – prospect

NewsMed
NewsMed

17 Mar 2018

eye-glyph Vizualizări: 884

Distribuie Articolul

1)Compoziție

Bilichol capsule conține: mentol (32 mg), mentona (6 mg),  pinen (17 mg), borneol (5 mg), cineol (2 mg), camfen (5 mg).

2) Indicații ale utilizării Bilichol

Acest medicament se utilizează în cazul tratamentului tulburărilor hepatobiliare cum ar fi: diskinezii biliare, microlitiaza biliară, colecistite și inflamații ale căilor biliare, staza biliară, hipotonia veziculei biliare , sindromul post-colecistectomie.

Bilichol reprezintă un amestec de ingrediente active naturale, care sunt înalt purificate și restabilesc o balanță echilibrată a sistemului biliar. Acțiunea acestui medicament este aceea că are rol în creșterea secreției biliare și a debitului biliar. De asemenea, are o acțiune antispastică asupra spasmului ductelor biliare. În acest mod, staza biliară este prevenită, iar apariția litiazei biliare este redusă. De asemenea, Bilichol-ul determină scăderea producerii endogene de colesterol, astfel încât bila se desaturează de colesterol. Acest lucru ajută la dizolvarea calculilor biliari și previne formarea altora. În acest sens, terapia cu Bilichol oferă o ameliorare remarcabilă , acționând ca un adjuvant în cazul afecțiunilor de natură biliară.

3) Contraindicații Bilichol

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament în cazul în care sunteți alergic la oricare dintre componentele sale. De asemenea, nu se va administra în obstrucție biliară, litiază biliară , ileus, sau empiem la nivelul vezicii urinare.

Nu se va folosi medicamentul în cazul femeilor însărcinate în cursul primului trimestru de sarcină și nici copiilor sub șase ani. Medicamentul trebuie dozat în mod corespunzător și cu multă atenție în cazul pacienților ce primesc anticoagulante orale. Este de menționat că se indică și o reducere a conținutului de grăsimi în perioada administrării de Bilichol. În unele cazuri, datorită efectului colecistokinetic al unor componente, administrarea de Bilichol capsule pacienților cu litiază biliară poate provoca apariția unei colici biliare, în cazul în care există calculi urinari de dimensiuni mari și nu pot fi eliminați.

4) Interacțiuni cu alte medicamente

Medicamentele care sunt metabolizate de către ficat pot determina o creștere a metabolizării acestora dacă se administrează simultan cu Bilichol.

5) Supradozaj cu  Bilichol

Datorită conţinutului în monoterpene şi a prezenţei mentonei în compoziţia Bilichol capsule, administrarea acestuia timp îndelungat poate determina fenomene de intoxicaţie cronică: nefrită, hemoragii gastrice, insuficienţe hepato-renale, steatoza hepatică.
Administrarea în doze mari a cetonelor (mentona, peste 75 mg la o administrare) poate determina, în funcţie de doză, fenomene de intoxicaţie acută ca: vertij, stare generală de rău, dezorientare, obnubilare, accese epileptiforme şi tetaniforme (contracţii mioclonice), greaţă, dispnee şi tulburări psihosenzoriale, coma şi deces (într-un timp extrem de scurt la doze foarte mari). De asemenea, poate provca şi avort spontan, datorită faptului că la aceste doze cetonele sunt neurotoxice şi emenagoge.

6) Mod de administrare Bilichol capsule

La adulţi se vor administra 1 sau 2 capsule moi gastrorezistente de Bilichol , de 3 ori pe zi, înainte de mese, în cure de tratament a căror durată depinde de recomandarea medicului. Adminsitrarea se face în funcţie de tipul afecţiunii şi de particularităţile fiecărui caz în parte.
La copii doza de Bilichol recomandată este jumătate din doza recomandată la adulţi, pentru a evita un eventual supradozaj.

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!