Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Vineri, martie 29, 2024

BELAMID

NewsMed
NewsMed

16 Feb 2018

eye-glyph Vizualizări: 874

Distribuie Articolul

1) Denumirea, compoziție şi clasa de medicamente din care face parte Belamid

Belamid aparține grupului de medicamente cunoscute ca diuretice, clasei sulfonamidelor. Belamid este frecvent utilizat pentru a trata tensiunea arterială ridicată (hipertensiune arterială). Tensiunea arterială crescută adaugă la volumul de muncă al inimii și arterelor. Belamid este, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la reducerea cantității de apă din organism prin creșterea fluxului de urină. Belamid este disponibil numai cu prescripția medicului dumneavoastră.

2) Indicații si contraindicații Belamid

Tabletele Belamid sunt indicate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, singure sau în asociere cu alte medicamente antihipertensive. Tabletele belamide sunt, de asemenea, indicate pentru tratamentul retenţiei de sare şi lichide asociate cu insuficienta cardiaca congestiva.

Utilizarea în timpul sarcinii:

Edemul în timpul sarcinii poate apărea din cauze patologice sau din consecințele fiziologice și mecanice ale sarcinii. Belamidul este indicat în timpul sarcinii atunci când edemul este cauzat de cauze patologice, la fel cum este în absența sarcinii. Edemul dependent în timpul sarcinii, care rezultă din restrângerea revenirii venoase de către uterul expandat, este tratat corespunzător prin ridicarea extremităților inferioare; utilizarea diureticelor pentru scăderea volumului intravascular în acest caz este ilogică și inutilă.

Există hipervolemie în timpul sarcinii normale, care nu este dăunătoare fătului sau mamei (în absența bolilor cardiovasculare), dar care este asociată cu edem, inclusiv edeme generalizate la majoritatea femeilor însărcinate. Dacă acest edem generează disconfort, creșterea frecventă va aduce adesea o ușurare. În cazuri rare, acest edem poate provoca disconfort extrem, care nu este ușurat prin repaus. În aceste cazuri, un curs scurt de diuretice poate oferi ajutor și poate fi adecvat.

Utilizarea de rutină a diureticelor la o femeie sănătoasă este inadecvată și expune mama și fătul la riscuri inutile. Diureticele nu împiedică dezvoltarea toxemiei de sarcină și nu există dovezi satisfăcătoare că acestea sunt utile în tratamentul toxemiei dezvoltate.

3) Reacții adverse si supradozajul Belamid

Împreună cu efectele necesare, un medicament poate provoca unele efecte nedorite. Deși nu toate aceste reacții adverse pot să apară, în cazul în care apar, pot necesita asistență medicală.

  • Semne și simptome ale dezechilibrului de apă sau potasiu în organism
  • Uscăciunea gurii
  • Senzație de bătăilor neregulate ale inimii sau modificările mintale
  • Crampe musculare
  • Durere, greață sau vărsături
  • Pboseală neobișnuită sau slăbiciune
  • Puls slab
  • Erupție cutanată, mâncărime sau urticarie
  • Se pot produce unele reacții adverse care, de obicei, nu necesită îngrijiri medicale.

Aceste reacții adverse pot să dispară în timpul tratamentului, pe măsură ce corpul se adaptează la medicament.

Mai puțin frecvente sau rare sunt diareea  sau amețelile, mai ales atunci când se ridică dintr-o poziție culcat sau șezând, cefalee,  pierderea poftei de mâncare în somnul stomacului supărat.

4) Interacțiuni și atenționări speciale Belamid

Nu luaţi Belamid:

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la indapamidă, alte sulfonamide sau la oricare dintre celelalte componente ale Belamid

– dacă aveţi o afecţiune hepatică severă sau encefalopatie hepatică (afectarea creierului şi nervilor ce poate să apară ca şi complicaţie a afecţiunii hepatice)

– davă aveţi o afecţiune renală severă

– dacă aveţi valori mici de potasiu în sânge

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Belamid

– dacă aveţi probleme cu ficatul, rinichii sau boli ale inimii;

– dacă aveţi diabet zaharat;

– dacă aveţi gută;

Sportivii trebuie atenţionaţi că Belamid poate determina pozitivarea testelor anti-doping.

Asocieri nerecomandate:

– Litiu (utilizat pentru tratamentul depresiei): nu trebuie să luaţi Belamid concomitent cu litiu datorită riscului de creştere a valorilor litiului cu apariţia semnelor de supradozaj.

Asocieri care necesită precauţii la utilizare:

  • Medicamente care pot determina torsada vârfurilor (o formă specială de tulburare de ritm cardiac):

– medicamente utilizate pentru tulburări ale ritmului inimii (de exemplu, chinidină, hidrochinidină, disopiramidă, amiodaronă, sotalol, ibutilidă, dofetilidă, digitală);

– medicamente utilizate pentru a trata psihozele (de exemplu clorpromazină, ciamemazină, levomepromazină, tioridazină, trifluoperazină, amisulpridă, sulpiridă, sultopridă, tiapridă, droperidol, haloperidol);

– bepridil (utilizat pentru a trata angina pectorală, o afecţiune care determină dureri în piept);

– cisapridă, difemanil (utilizate pentru tratamentul problemelor gastro-intestinale);

– sparfloxacină, moxifloxacină eritromicină intravenos, pentamidină (antibiotice utilizate pentru tratamentul infecţiilor);

– halofantrină (medicament antiparazitar utilizat pentru tratamentul anumitor forme de malarie);

– mizolastină (utilizată pentru tratamentul reacţiilor alergice, cum este febra fânului);

– vincamină intravenos (utilizat pentru tratamentul problemelor circulatorii din creier)

Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (inhibitori ai ECA) (utilizaţi pentru a trata tensiunea arterială mare şi insuficienţa cardiacă).

Efectul indapamidei poate fi modificat sau pot apare reacţii adverse dacă dumneavoastră mai luaţi oricare dintre medicamentele următoare:

– corticosteroizi orali utilizaţi pentru a trata diferite afecţiuni, inclusiv astmul bronşic sever şi poliartrita reumatoidă;

– alte medicamente care pot determina scăderea concentraţiei de potasiu din sânge: laxative stimulante, tetracosactidă;

– baclofen (pentru tratamentul rigidităţii musculare);

– diuretice care economisesc potasiu (medicamente care elimină apa) cum sunt amilorid, spironolactonă, triamteren);

– anumite diuretice care pot determina scăderea concentraţiei de potasiu din sânge cum sunt bumetanidă, furosemid, piretanidă, tiazide şi xipamidă

– metformin (pentru tratamentul diabetului zaharat);

– substanţe de contrast iodate (utilizate pentru diagnosticarea anumitor afecţiuni);

– medicamente care conţin calciu – risc de hipercalcemie;

– ciclosporină, tacrolimus sau alte medicamente care deprimă sistemul imunitar utilizate după transplantul de organe sau pentru tratamentul afecţiunilor autoimune;

– anumite medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace sau anumitor tulburări de ritm cardiac (Digoxin, Digitoxin)

5) Doze și mod de administrare Belamid

Belamid vă poate face să aveți un sentiment neobișnuit de oboseală atunci când începeți să-l luați. De asemenea, puteți observa o creștere a cantității de urină sau frecvența urinării. După ce luați medicamentul pentru o perioadă de timp, aceste efecte ar trebui să se diminueze. În general, pentru a menține creșterea urinei care afectează somnul:

Daca luati  singura doza pe zi, se recomanda a se lua dupa pranz.

Dacă trebuie sa luaţi mai mult de o doză pe zi, se recomandă ca a doua doză să se administreze înainte de ora 18.00, dacă nu există alte indicaţii specificate de doctor.

Cu toate acestea, cel mai bine este să vă planificați doza sau dozele conform unui program care vă va afecta cel mai puțin activitățile personale. Adresați-vă medicului specialist pentru a vă ajuta să planificați cel mai bun timp pentru a lua Belamid. Pentru a vă ajuta să vă amintiți să luați Belamid, încercați să vă obișnuiți să o luați în același timp în fiecare zi.

Pentru pacientii care iau Belamid pentru hipertensiune arteriala:

În plus față de utilizarea medicamentului pe care le-a prescris medicul, tratamentul pentru tensiunea arterială ridicată poate include controlul greutății și îngrijirea în tipurile de alimente pe care le consumați, în special alimente bogate în sodiu. Medicul vă va spune care dintre acestea sunt cele mai importante pentru dumneavoastră. Trebuie să discutați cu medicul înainte de a vă modifica dieta.

Mulți pacienți care au hipertensiune arterială nu vor observa semne ale problemei. De fapt, mulți se pot simți normal. Este foarte important să luați medicamentul exact așa cum este indicat și să vă păstrați întâlnirile cu medicul dumneavoastră, chiar dacă vă simțiți bine.

Dozajul:

Doza de Belamid va fi diferită pentru diferiți pacienți. Urmați ordinele medicului dumneavoastră sau instrucțiunile de pe etichetă. Dacă doza dumneavoastră este diferită, nu o schimbați decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să faceți acest lucru.

Cantitatea de medicament pe care o luați depinde de concentrația medicamentului. De asemenea, numărul de doze pe care le luați în fiecare zi, timpul permis între doze și timpul de administrare a medicamentului depind de problema medicală pentru care utilizați acest medicament.

Pentru formele de dozare orala (tablete):

Adults: 2.5 – 5 milligrame odata pe zi.

Doze ratate

Dacă rataţi o doză de Belamid, luați-o cât mai curând posibil. Cu toate acestea, dacă este aproape timpul pentru următoarea doză, săriți doza uitată și reveniţi la programul de dozare regulat. Nu dublează dozele. Depozitare Depozitați medicamentul într-un recipient închis la temperatura camerei, departe de căldură, umiditate și lumină directă.

6) Alte informații despre Belamid

Sarcină

Acest medicament nu este recomandat în timpul sarcinii. Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau doriţi să rămâneţi gravidă.

Alăptare

Alăptarea nu este recomandată (indapamida se excretă în laptele matern).

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Acest medicament poate provoca reacţii adverse datorită scăderii tensiunii arteriale, cum sunt ameţelile sau oboseala. Aceste reacţii adverse apar mai frecvent la începutul tratamentului sau în cazul asocierii cu un alt medicament antihipertensiv. Dacă aceste reacţii adverse apar trebuie să nu conduceţi vehicule şi să nu desfăşuraţi activităţi care necesită vigilenţă.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!