Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Vineri, aprilie 19, 2024

Axid

NewsMed
NewsMed

25 Nov 2018

eye-glyph Vizualizări: 395

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Axid

Axid 150 mg se comercializează sub formă de capsule. Fiecare capsulă de Axid conține 150 mg nizatidină. Nizatidina, este un antagonist de receptor histaminic H2. Fiecare capsulă conține, pe lângă substanță activă pentru administrare orală, și următorii excipienți:

  • gelatină
  • amidon pregelatinizat
  • silicon
  • amidon
  • bioxid de titan
  • oxid galben de fier
  • magneziu stearat
  • carboximetilceluloză sodiu povidon
  • oxid roșu de fier

2. Indicații și contraindicații Axid

Axid este indicat pentru tratamentul ulcerului duodenal activ, pentru o perioadă de până la 8 săptămâni. La majoritatea pacienților, ulcerul se vindecă în 4 săptămâni.

De asemenea, Axid este indicat pentru o perioadă de 8 săptămâni și în tratamentul ulcerului gastric benign activ. Înainte de administrarea tratamentului trebuie exclusă posibilitatea ulcerațiilor gastrice maligne. Axid este indicat pentru o perioadă de 12 săptămâni în tratamentul esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive și ulcerative și asociată cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian. Pirozisul prezent la pacienții cu reflux gastroesofagian a fost diminuat chiar după prima zi de tratament. 

Acest medicament nu este recomandat a fi administrat pacienților cunoscuți cu hipersensibilitate la nizatidină sau alți antagoniști de receptori histaminici H2.

3. Reacții adverse și supradozaj cu Axid

Rar au fost raportate episoade de reacții de hipersensibilitate sau de șoc anafilactic. Au fost raportate: cazuri rare de leziuni hepatice colestatice sau atât colestatice cât și la nivel hepatocelular, fenomene reversibile odată cu încetarea tratamentului cu nizatidină. Ocazional au fost raportate anemie, urticarie, dureri de cap, amețeală și transpirații.

Există prea putine informații clinice în ceea ce privește supradoza de nizatidină la oameni. Dacă întâlniți totuși un caz de supradoză, utilizați cărbunele medicinal activ, voma provocată sau spălăturile gastrice, împreună cu terapia generală de întreținere și monitorizarea clinică a pacientului. Ca și simptome pot apărea: lacrimare, salivație, vomă, mioză și diaree.

4. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe Axid

Nizatidina inhibă semnificativ secreția gastrică nocturnă pentru o perioadă de până la 12 ore când este administrată oral.

Răspunsul simptomatic la terapia cu nizatidină nu exclude existența unei formațiuni gastrice maligne. Cum nizatidina este parțial metabolizată de ficat și în cea mai mare parte excretată de rinichi, pacienții cu insuficiența renală sau hepatică trebuie tratați cu multă grijă. 

Sarcina și alăptarea

Nu s-a stabilit siguranța utilizării acestui produs în timpul sarcinii la femei. De aceea, nizatidina nu trebuie administrată femeilor gravide sau celor care vor să rămână gravide decât dacă este absolută nevoie. Nizatidina este secretată în laptele uman.

În cazul puilor de șobolani în lactație, cărora li s-a administrat nizatidina, s-a observat o stopare a procesului de creștere; din această cauză nizatidina trebuie administrată mamelor în perioada de alăptare numai dacă este absolut necesar.

5. Doze și mod de administrare Axid

Calea de administrare este orală.

Absorbția nizatidinei după administrarea orală este rapidă și concentrații plasmatice de vârf (700-1 800 mg/l după o doză de 150 mg; 1 400-3 600 mg/l după o doză de 300 mg) sunt obținute în 3 ore.

6. Alte informații Axid

Axid nu afectează abilitățile de conducere sau de utilizare a mașinilor sau utilajelor.

A se păstra la temperatura camerei. 

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!