Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, aprilie 23, 2024

Arginina-Sorbitol Solutie injectabila – Recomandari

NewsMed
NewsMed

12 Jul 2018

eye-glyph Vizualizări: 757

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Arginina-Sorbitol

Arginina-Sorbitol se comercializează sub formă de soluție perfuzabilă. 1000 ml soluţie perfuzabilă conţin sorbitol 100 g şi clorhidrat de L-arginină 50 g. Singurul excipient conținut de acest produs este reprezentat de apa pentru preparate injectabile.

2. Indicații și contraindicații Arginina-Sorbitol

Soluția de Arginină – Sorbitol este indicată a fi administrată în stări grave de hiperamoniemie asociate suferinţei hepatice, asigurând o cale alternativă de epurare a amoniacului, comă hepatică sau encefalopatie hepatică sau stări de alcaloză metabolică ca acidifiant. De asemenea, se mai poate utiliza pentru tratamentul deficitelor de creştere la copii  sau ca supliment în nutriţia parenterală, precum şi în alte stări de denutriţie (cititi aici mai multe informatii despre denutritie).

Arginina – Sorbitol este contraindicată în:

  • stări de acidoză metabolică;
  • diselectrolitemii, în special hipercloremie;
  • intoleranţă la fructoză;
  • obstrucţie a căilor biliare.

De asemenea, Sorbitolul este incompatibil cu hidroxibenzoatul. Astfel că, cele două substanțe nu trebuie amestecate.

3. Reacții adverse și supradozaj Arginina-Sorbitol

În urma studiilor farmacologice și clinice efectuate s-a observat că administrarea de Arginina – Sorbitol poate determina următoarele reacţii adverse: greaţă, vărsături, rash, cefalee, parestezii, iritaţie venoasă locală, creşterea concentraţiei plasmatice de potasiu, acidoză lactică, hiperuricemie, hipotensiune arterială.

Nu s-au raportat cazuri de supradozaj cu soluția de Arginină-Sorbitol.

4. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe Arginina-Sorbitol

Arginina – Sorbitol se administrează cu prudenţă în caz de: – insuficienţă renală şi anurie; – dezechilibru electrolitic; – afecţiuni hepatice severe. Arginina-Sorbitol este o soluție ce nu figurează pe lista produselor dopante interzise în competiţiile sportive.

Nu se cunosc interacţiuni cu alte produse medicamentoase.

Sarcina și alăptarea

Nu sunt disponibile date în literatura de specialitate privind administrarea de Arginina – Sorbitol în timpul sarcinii şi alăptării. Totuşi, dacă administrarea se impune, se recomandă evaluarea de către medic a raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal.

5. Doze și mod de administrare Arginina-Sorbitol

Cantitatea de soluţie perfuzabilă se calculează în funcţie de doza de arginină. Dacă soluție este utilizată ca supliment în nutriţia parenterală a copiilor cu deficit de creştere, doza maxima zilnică recomandată este de 500 mg clorhidrat de L-arginină/kg şi zi.

Pe de altă parte, în alcalozele metabolice severe, cantitatea de soluţie perfuzabilă Arginină-Sorbitol se calculează în funcţie de concentraţia plasmatică a bicarbonatului. Astfel că, doza recomandată este de 10 g clorhidrat de L-arginină administrată intravenos timp de 30 minute.

Nu în ultimul rând, în hiperamoniemii severe sau encefalopatii hepatice se administrează 200-800 mg clorhidrat de L-arginină/kg ca doză de încărcare, timp de 4 ore. Această doză este urmată de administrarea în perfuzie continuă a 200 – 800 mg clorhidrat de L-arginină/kg şi zi.

6. Alte informații Arginina-Sorbitol

Perioada de valabilitate este de 2 ani.

A se pastra la temperaturi sub 25 grade C.

A se păstra în ambalajul original.

Se vor utiliza numai soluţii limpezi, în ambalaje intacte. Se va administra numai cu truse de perfuzie prevăzute cu filtru. Soluţia neutilizată rămasă în flacon se aruncă.

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!