Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Vineri, aprilie 26, 2024

Apimag – Supliment cu Magneziu

NewsMed
NewsMed

24 Mar 2019

eye-glyph Vizualizări: 680

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Apimag

Apimag se comercializează sub formă de comprimate. Apimag conține săruri de magneziu asociate cu produse apicole, cum ar fi:

  • polen
  • lăptișor de matcă
  • extract de propolis

Produsul Apimag conține 55-70 mg magneziu/comprimat sub formă de săruri de magneziu și 350 mg/comprimat de amestec de polen, lăptițor de matcă și extract de propolis.

2. Indicații și contraindicații Apimag

Sărurile de magneziu acționează în organism, asigurând fiziologia normală a celulelor nervoase, musculare, cardiace, renale și endocrine. Lipsa sa din alimentație, determină disconfort biologic, care prin cronicizare, devine cauza determinantă în constipație cronică, spasmofilie, tulburări endocrine, modificări ale activității cerebrale, cardiace, stări alergice.

De asemenea, Apimag este benefic și în stările de suprasolicitare fizică sau intelectuală. Metabolismul magneziului include ca etape absorbția intestinală și transportul în organism până la nivel celular. În condiții patologice, aceste etape nu se mai realizează optim. De aceea, adaosul de produse apicole ajută la corectarea etapelor deficitare din metabolismul magneziului. În plus, aceste produse apicole aduc  și alte beneficii organismului, după cum urmează:

  • polenul dă un aport energetic suplimentar prin bogăția în proteine, vitamine și enzime
  • lăptișorul de matcă are o acțiune complexă în regenerarea celulelor
  • propolisul deține un spectru larg de acțiune biologică datorită conținutului în balsamuri, uleiuri eterice, substanțe analgezice, flavone și rezine biologic active.

Astfel că, Apimag este recomandat a fi administrat ca adjuvant în tratamentul carenței de magneziu și/sau vitamina B6. De asemenea, se poate utiliza ca adjuvant în tratamentul carenței de magneziu asociată carenței de calciu, caz în care se recomandă tratarea deficitului de magneziu înaintea celui de calciu.

Lăptișorul de matcă are rol nutritiv energetic și metabolic, stimulent și tonifiant, stimulează energia vitală, mărește vitalitatea în general, stimulează apetitul-astfel că se poate folosi în anorexie, crește și menține integritatea morfofuncțională a organismului, favorizează oxigenarea țesuturilor. Totodată ajută în procesul de creștere și dezvoltare la copii, previne procesul de îmbătrânire prematură, este foarte util în perioada postoperatorie și de convalescență, în anemie. P lângă aceste efecte benefice, are și efect regenerator pentru piele, de aceea este indicat în dermatite, eczeme, psoriazis, ajută la creșterea și regenerarea părului (căderea și încărunțirea părului) și a unghiilor (unghii moi, friabile).

3. Atenționări speciale Apimag

Apimag este recomandat a fi administrat doar femeilor însărcinate care au o carență de magneziu confirmată. Experiență clinică efectuată pe un număr de sarcini suficient de mare nu a relevat efecte mutagene sau feto-toxice ale magneziului, cu toate acestea se recomandă precauție.

Este de evitat utilizarea magneziului pe parcursul alăptării, deoarece s-a dovedit că acesta trece în laptele matern.

4. Doze și mod de administrare Apimag

În cazul adulților se recomandă administrarea a 4-6 comprimate pe zi, timp de 20 de zile lunar, cu repetare la 3-4 luni. Doza trebuie repartizată în trei prize în fiecare zi.

În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, se recomandă administrare a câte 2-4 comprimate pe zi, timp de 20 de zile lunar, cu repetare la 4 luni.

5. Alte informații Apimag

Apimag trebuie păstrat ferit de lumină, căldură și umiditate.

Apimag se găsește în flacoane a câte 50 de comprimate.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!