Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


Amoxil 500 mg capsule – prospect

NewsMed
NewsMed

21 Mar 2018

eye-glyph Vizualizări: 1382

Distribuie Articolul

 1) Compoziţie

Amoxil conţine ca şi substanţă activă: Amoxicilina. Clasa din care Amoxil face parte este clasa penicilinelor cu spectru larg.  O capsulă de Amoxil conţine amoxicilină (500 mg) şi excipienţi precum: dioxid de siliciu coloidal, talc şi stearat de magneziu.

2) Indicaţii în utilizarea Amoxil 500 mg capsule

Amoxil 500 mg capsule este un antibiotic pe bază de penicilină care luptă împotriva bacteriilor. Amoxil 500 mg capsule este folosit pentru tratarea diferitelor tipuri de infecţii cauzate de bacterii precum amigdalita, bronşita, pneumonia, gonoreea. De asemenea, este folosit în orice tip de infecţie a urechilor (otita) , nasului, gâtului, pielii sau tractului urinar (infecţie urinară).

Tot odată, Amoxil este folosit şi împreună cu alte antibiotice, cum ar fi claritromicina, sau antibiotice utilizate pentru tratamentul ulcerului de stomac cauzat de Helicobacter pylori. Această combinaţie poate fi folosită, uneori, şi cu un anti-acid, pentru a nu afecta mucoasa stomacului.  Se mai poate utiliza şi în: infecţii abdominale, infecţii cAmoxilutanate ale ţesuturilor moi, infecţii stomatologice, febră tifoidă. În acelaşi timp, se utilizează şi în boala Lyme şi infecţii cu Chlamidia (în special la femeile însărcinate).

3) Interacţiuni cu alte medicamente

Nu utilizaţi Amoxil capsule dacă sunteţi alergic la amoxicilină sau orice altă penicilină, precum ampicilina, dicloxacilina, oxacilina şi penicilina. Înainte de utilizarea acestui medicament, este important să menţionaţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi alergic la cefalosporine. De asemenea, este la fel de important să menţionaţi dacă aveţi astm, insuficienţă renală, insuficienţă hepatică, tulburări de coagulare a sângelui sau orice tip de alergie. În cazul în care utilizaţi anticoncepţionale este de ştiut că Amoxil scade nivelul de eficacitate al acestora, ceea ce poate duce la o eventuală sarcină. Înainte să luaţi Amoxil spuneţi doctorului dacă utilizaţi pastile anticoncepţionale.

Tratatmentele cu antibiotice pot provoca diareea , ceea ce poate fi un alt semn al unei noi infecţii. Dacă aveţi diaree care prezintă sânge, prezentaţi-vă de urgenţă la spital, fără să folosiţi niciun medicament împotriva acesteia, înainte de consultul medical. Amoxil nu trebuie folosit pentru tratarea virozelor , cum ar fi gripa. De asemenea, nu daţi Amoxil altor persoane, chiar dacă acestea par să aibă aceleaşi simptome ca şi dumneavoastră.

Asiguraţi-vă că faceţi corect tratamentul cu Amoxil prescris de doctor, pe toată durata de timp recomandată. Simptomele se pot îmbunătăţi înainte ca infecţia să fie complet tratată.

4) Reacţii adverse ale utilizării Amoxil 500 mg capsule

Prezentaţi-vă de urgenţă la spital în cazul în care observaţi următoarele reacţii adverse, după utilizarea de Amoxil:  umflarea feţei, a buzelor, a limbii sau a gâtului. De asemenea, este recomandat să luaţi legătura cu medicul curant în cazul în care aveţi: diaree ce prezintă sânge, febră sau dificultăţi şi dureri la înghiţire (disfagie).  Tot odată, este bine să observaţi dacă prezentaţi  răni ale pielii, simptome de răceală sau gripă, tuse sau dificultăţi în a respira (dispnee).

În acelaşi timp, pot apărea reacţii adverse cum ar fi: urticarie, stare generală alterată, dureri articulare, piele palidă sau icter, urină închisă la culoare, confuzie sau stare de slăbiciune. Mai pot apărea reacţii adverse precum: durere sau slăbiciune musculară, sângerări neobişnuite (din nas, gură, vagin sau rect). Pot apărea reacţii ale pielii, durere de stomac, greaţă, stări de vomă sau diaree, precum şi dureri de cap.

5) Mod de administrare Amoxil 500 mg capsule

În mod obişnuit, doza uzuală de Amoxil este de 250-500 de mg, la un interval de 8 ore. Nu trebuie depăşită doza zilnică de maxim 4,5 g.

În timpul tratamentului cu Amoxil capsule este necesar să faceţi teste de sânge frecvente. De asemenea, funcţia rinichilor şi a ficatului trebuie analizate, deoarece pot fi alterate. În cazul în care vă este administrat Amoxil împreună cu claritromicină sau lansoprazol (pentru tratamentul ulcerului de stomac), este necesar să utilizaţi fiecare medicament aşa cum vă este recomandat. Citiţi fiecare prospect al medicamentului şi nu schimbaţi doza care vă este prescrisă.

Tot odată, utilizaţi medicaţia pe toată durata de timp prescrisă. În cazul în care săriţi peste doza recomandată, este posibil ca riscul unor alte infecţii să apară, infecţii care vor deveni rezistente la antibiotice. De aceea, este foarte importantă administrarea corespunzătoare.

Depozitaţi medicamentul într-o cameră fără umezeală, căldură sau prea multă lumină.

6) Supradozaj

Supradozajul poate provoca: confuzie, tulburări de comportament, urticarie, oligurie sau chiar convulsii. În cazul în care aţi uitat să luaţi o doză, luaţi doza uitată imediat cum vă amintiţi. Nu luaţi o supradoză !

7) Proprietăţi farmaceutice

Amoxil este stabil în prezenţa acidului gastric şi se absoarbe rapid după administrarea orală. Efectul alimentaţiei în absorbţia acestui medicament a fost parţial investigat. Dozajul de 400 de mg şi 875 de mg a fost studiat doar atunci când s-a administrat la începutul unei mese , cu alimente uşoare. Amoxil se difuzează rapid în majoritatea ţesuturilor şi fluidelor, cu excepţia lichidului cerebro-spinal, atunci când meningele este inflamat. Majoritatea medicamentului este excretat prin urină. Această excreţie poate fi alterată doar în cazul administrării concomitent de probenecid.

8) Contraindicaţii Amoxil 500 mg

Nu utilizaţi Amoxilul în cazul în care vă sunt administrate următoarele medicamente: allopurinol ( creşte concentraţia serică de amoxicilină şi incidenţa rash-ului cutanat) , metotrexat ( factor de risc pentru creşterea toxicităţii )  sau clorochina (scade absorbţia medicamentului). De asemenea, antibioticele bacteriostatice pot scădea efectul antibacterian al amoxicilinei.

Nu uitaţi că este foarte important să menţionaţi medicului curant orice altă medicaţie pe care o utilizaţi sau aţi utilizat-o. Specificaţi orice tip de alergie şi orice reacţie adversă care poate apărea.

În cazul oricăror reacţii adverse, adresaţi-vă medicului, farmacistului sau asistentului medical !

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!