Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Almiral este un medicament folosit în tratarea durerii și inflamației, din cauza substanței active numită diclofenac sodic (antiinflamator nesteroidian- AINS). Almiral mai are în compoziția sa și alcool benzilic, hidroximetilsulfoxil de sodiu, propilenglicol, metabisulfit de sodiu și hidroxid de sodiu. Almiral este comercializat sub formă de cutii, cu câte 5 / 10 fiole, conținând 3 ml de soluție injectabilă fiecare fiolă. Fiecare fiolă are 75 mg diclofenac sodic. Soluția medicamentoasă este limpede și incoloră până la slab galbenă. Almiral se păstreaza la temperaturi sub 25° C, în ambalajul original. A nu se consuma după data de expirare înscrisă pe cutie.
Așa cum am menționat, Almiral se administrează pentru tratamentul durerii și inflamației. Injectarea soluției medicamentoase într-un mușchi este utilizată pentru tratarea următoarelor afecțiuni:
Almiral poate fi administrat și intravenos, prin perfuzie lentă. Această administrare este utilizată în spital pentru tratamentul și prevenirea durerii în urma unei intervenții chirurgicale.
Nu utilizați Almiral dacă vă știți cu hipersensibilitate la diclofenac, alți antiinflamatori steroidieni (aspirină, ibuprofen) sau la celelalte componente ale medicamentului. Semnele unei reacții alergice includ angioedemul (umflarea feței și a gurii), problemele respiratorii, nasul înfundat sau erupțiile cutanate. Dacă ați avut (sau aveți) ulcer gastric / duodenal sau orice alt fel de sângerare cu origine gastrointestinală (vărsătură cu aspect de zaț de cafea sau materii fecale cu sânge), nu administrați diclofenac din cauza riscului de agravare a acestei hemoragii.
Alte contraindicații de folosire sunt:
Totuși, chiar dacă suferiți și de alte afecțiuni în afara celor enumerate anterior, anunțați medicul pentru a primi permisiunea de administrare. Aceste precauții trebuie luate mai ales în diabetul zaharat, tulburări de sângerare, inflamații gastrointestinale, deshidratare, alăptare sau consum de tutun.
Unele medicamente pot interacționa cu Almiral, de aceea spuneți medicului sau farmacistului dacă urmați tratament cu:
Almiral poate determina o mulțime de efecte adverse, dar aceastea nu apar decât la un număr restrâns de persoane. Unele apar dacă nu sunt respectate contraindicațiile. Totuși, în prezența oricărei reacții din cele enumerate mai jos, opriți administrarea medicamentului și anunțați medicul:
Reacțiile adverse care afectează aproximativ 1 persoană din 10 sunt:
Reacțiile adverse mai rare pot afecta 1 utilizator din 1000:
Următoarele efecte adverse apar extrem de rar, dar este bine să fie cunoscute pentru a alerta utilizatorul:
Acest medicament se ia doar sub supravegherea medicului. Va fi administrat fie ca perfuzie lentă în venă, fie ca injecție intramusculară (în fese). Doza uzuală la adulți este de 1-2 fiole în fiecare zi, timp de 1-2 zile. La vârstnici se va administra o doza mai mică, iar la copil nu este recomandat Almiral. Soluția injectabilă va fi pregătită pentru dumneavoastră de către medic sau asistență medicală.
Almiral poate afecta capacitatea de a rămâne gravidă, de aceea trebuie să vă adresați medicului dacă intenționați să rămâneți însărcinată. De asemenea, nu administrați medicamentul în ultimul trimestru de sarcină (afectează circulația fătului) sau în timpul alăptării.
Deși apar rar efecte adverse precum amețeală, oboseală, somnolență sau tulburări de vedere, nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje.
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.