Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


Acataleric comprimate – prospect

NewsMed
NewsMed

15 Apr 2018

eye-glyph Vizualizări: 272

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Acataleric

Substanța activă din Acataleric este Loratadină, care are efecte antihistaminice. Un medicament antihistaminic are rolul de a opri efectele histaminei, o substanță care se găsește în corpul nostru și care provoacă simptomele alergice. Acataleric se utilizează in caz de rinite alergice cum ar fi febra fânului , sau în caz de urticarii . Acest medicament își menține efectele de-a lungul intregii zile.

Un comprimat are în alcătuire substanța activă: 10mg Loratadină, și excipienți, precum: lactoză anhidră, celuloză, stearat de magneziu, dioxid de siliciu, amidon, acid stearic, crospovidonă.

Medicamentul se prezintă sub formă rotundă, având culoarea albă și o linie pe mijloc, care ajută la ruperea pastilei în două părți egale.

2. Indicații și contraindicații Acataleric

Acataleric are drept indicații: rinite alergice, urticarii.

Nu se utilizează Acataleric în următoarele situații:

  • Dacă vă știți sensibil la Loratadină sau la o altă substanță din compoziția Acataleric.

Acataleric este utilizat cu precauție în următoarele cazuri:

  • Dacă prezentați o suferință a ficatului (de exemplu hepatită, ciroză hepatică etc.). Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza Acataleric!
  • Dacă aveți intoleranță la lactoză.

Momentan nu se cunosc interacțiuni între Acataleric și alte medicament. Pentru orice eventualitate, comunicați medicului dvs. ce alte medicamente sau suplimente alimentare v-ați administrat.

În cazul în care urmați să vi se efectueze un test pentru depistarea alergiilor, opriți administrarea cu minim 2 zile înainte de acesta.

3. Reacții adverse și supradozajul cu Acataleric

Adresați-vă imediat medicului sau farmacistului sau prezentați-vă de urgență la camera de gardă a celui mai apropiat spital dacă ați administrat o doză mai mare de medicament decât cea recomandată sau dacă prezentați reacții adverse, enunțate sau nu mai jos.

Cu toate că apar la un număr relativ mic de persoane, acest medicament poate prezenta reacții adverse, ca orice alt medicament. Cel mai des, puteți prezenta dureri de cap, oboseală, nervozitate, insomnii, creșterea apetitului.

Foarte rar au existat reacții adverse precum: reacții alergice puternice, erupții, palpitații, greață, vărsături, indigestie, afecțiuni ale ficatului, sau pierderea părului.

4. Interacțiuni și atenționări speciale

Înaintea începerii oricărei administrări, anunțați medicul cu privire la alte afecțiuni ale dvs. (digestive, hepatice, renale, imunitare etc.), acestea putând duce la modificarea schemei de tratament.

De asemenea, anunțați medicul în legătură cu alte medicamente pe care le-ați administrat de curând, inclusiv suplimente alimentare, acestea putând interacționa cu Acataleric

Acataleric administrat alături de alimente și băuturi alcoolice

Nu există observații legate de consumul unor alimente sau băuturi concomitent cu Acataleric. Tratamentul se poate administra atât între mese, cât și în timpul acestora.

Acataleric în sarcină, alăptare și fertilitate

Se recomandă evitarea utilizării medicamentului de-a lungul sarcinii sau alăptării. Discutați cu medicul sau farmacistul înainte de a lua orice medicament.

Acataleric și conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

De obicei, medicamentul nu afectează conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. În unele cazuri, rare, poate provoca somnolență.

Acataleric administrat la persoanele cu intoleranțe digestive

Comprimatul are în componența sa lactoză, care poate determina simptome digestive la persoanele cu intoleranță la glucide.

5. Doze și mod de administrare Acataleric

Urmați întotdeauna recomandările medicului sau farmacistului. Dacă aveți nelămurii cu privire la modul de administrare al medicamentului, discutați cu aceștia.

Dozele uzuale sunt:

  • Pentru adulți și copii de peste 12 ani: 1 comprimat  o dată pe zi;
  • Copii între 6 și 12 ani, peste 30 kg: 1 comprimat  o dată pe zi;
  • Copii între 6 și 12 ani, sub 30 kg: se preferă alte forme de Loratadină;
  • Copii între 2 și 6 ani: se preferă alte forme de Loratadină;
  • Copii sub 2 ani: nu se recomandă administrarea acestui medicament.

Pentru pacienții cu boli severe ale ficatului, se recomandă administrarea unui comprimat  la două zile.

În cazul vârstnicilor sau a persoanelor cu boli ale rinichiului, se poate administra medicamentul în mod obișnuit.

Dacă luați o doză de Acataleric mai mare decât cea recomandată, adresați-vă imediat medicului.

Dacă ați uitat să vă administrați o doză, este recomandat să o luați cât mai curând posibil, însă evitați să dublați doza pentru o dată.

6. Alte informații

Dacă luați o doză de Acataleric mai mare decât cea recomandată, adresați-vă imediat medicului.

Dacă ați uitat să vă administrați o doză, este recomandat să o luați cât mai curând posibil, însă evitați să dublați doza pentru o dată.

Sarcina și alăptarea: Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a lua orice medicament. Pentru mai multe detalii, vedeți punctul 4).

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Pentru mai multe detalii, vedeți punctul 4).

Cum se păstrează medicamentul: A se păstra la temperaturi sub 25 de grade Celsius.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj! (Data de expirare reprezintă ultima zi a lunii scrise pe cutie în dreptul EXP).

A nu se arunca niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere! Pentru aceasta, adresați-vă farmacistului. Astfel veți ajuta la protejarea mediului.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!