Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Saliform Forte se comercializează sub formă de cremă. 100 g cremă Saliform Forte conţin ca substanțe active salicilat de metil 15 g şi levomentol 10 g. Saliform forte prezintă un efect revulsiv (vasodilatator local). După aplicare locală determină vasodilataţie cutanată, creşterea temperaturii locale şi ameliorarea proceselor metabolice cu efecte favorabile în mialgii. Levomentolul intră în grupa substanţelor volatile iar din punct de vedere chimic este o monoterpenă ciclică. Aplicarea locală de levomentol este urmată de o senzaţie rapidă şi persistentă de căldură. Salicilatul de metil este un derivat al acidului salicilic, componentă principală a uleiului de Wintergreen. Acţionează ca revulsiv şi ameliorează temporar durerea locală. Ca excipienți, Saliform Forte conține:
Această cremă este indicat a fi utilizată înaintea eforturilor fizice susţinute - pentru relaxarea musculaturii ce urmează a fi solicitată. Imediat după eforturi fizice susţinute - pentru reducerea durerii. De asemenea se poate folosi și pentru reducerea durerilor de origine musculo-tendono-ligamentare determinate de suprasolicitarea musculară.
Saliform Forte nu este recomandat a fi administrat în următoarele situații:
Deşi există dovezi că ingestia de salicilat de metil este riscantă, după administrarea externă conform recomandărilor de mai sus, salicilatul de metil este bine tolerat cu excepţia unor cazuri în care au apărut iritaţii locale severe.
Levomentolul poate determina rar reacţii alergice: urticarie, eritem şi alte reacţii cutanate. Datorită absorbţiei sistemice după aplicarea pe suprafeţe cutanate întinse, sunt de aşteptat aceleaşi reacţii adverse ca şi în cazul ingestiei unor cantităţi mari de produse mentolate: greaţă, dureri abdominale, vărsături, eritem facial şi simptome de deprimare a sistemului nervos central (ameţeală, mers ebrios, somnolenţă, bradipnee şi comă). Totuşi, numărul reacţiilor adverse legate de administrarea externă a levomentolului este scăzut.
Saliform forte se utilizează numai pentru uz extern. Nu se utilizează sub pansament ocluziv. Se evită contactul cu ochii şi mucoasele. În cazul apariţiei iritaţiilor cutanate se recomandă întreruperea administrării.
Dacă durerea persistă mai mult de 10 zile fără ameliorare, trebuie efectuat un consult medical.
Nu se cunosc interacțiuni cu alte substanțe.
Studiile preclinice efectuate la animale au evidenţiat efecte teratogene şi efecte toxice. Până în prezent nu au fost efectuate studii controlate la om. Deoarece salicilatul de metil se absoarbe prin piele putând determina fenomene de excitaţie nervos centrală, mai ales după aplicarea pe suprafeţe mari, administrarea
Saliform Forte în timpul sarcinii şi alăptării se va face numai după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern - risc potenţial fetal.
Doza recomandată este de 3 - 4 aplicaţii pe zi. Saliform Forte se aplică pe piele, masând uşor zona afectată până la absorbţia completă.
Calea de administrare este topică, la nivelul zonei afectate.
Saliform Forte nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
A se păstra la temperaturi sub 25 grade C, în ambalajul original.
Perioada de valabilitate este de 3 ani.
© Copyright 2025 NewsMed - Toate drepturile rezervate.