Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Hernia ombilicală reprezintă o protruzie a unui organ sau a unui țesut la nivelul unei zone slăbite de la nivelul ombilicului. Este o afecțiune benignă, care dacă este tratată corespunzător și la timp, nu afectează funcția organelor abdominale.
Hernia ombilicală este congenitală la copil. Apare ca urmare a unui perete abdominal nedezvoltat corespunzător. Hernia ombilicală poate fi redusă prin compresie. Un rol important în reducerea herniei este reprezentat de dezvoltarea motorie a copilului.
Dacă hernia persistă după primul an și jumătate de viață al copilului, aceasta are indicație chirurgicală, la recomandarea medicului. Unii chirurgi recomandă corectarea herniei după vârsta de cinci ani.
La adult, hernia ombilicală este dobândită. Aceasta este mai frecventă la femei, dar este de obicei, reductibilă. La bărbați este nereductibilă, în majoritatea cazurilor. Aceasta este cauzată de eforturi fizice intense, constipație cronică, tuse cronică, câștigarea în greutate, sarcini multiple.
Este extrem de important a se trata la timp o hernie ombilicală, pentru a preveni complicațiile, precum ștrangularea organelor herniate.
Consultul reprezintă o etapă foarte importantă. În cadrul acestuia, medicul specialist stabilește starea evolutivă a herniei, dacă există complicații, dar și recomandă investigațiile necesare pentru intervenția chirurgicală. De asemenea, chirurgul îi explică pacientului care sunt beneficiile, dar și riscurile intervenției chirurgicale.
Este recomandat ca pacientul să ofere informații clare, să exprime simptomele pe care le are, alergiile pe care le cunoaște și tratamentele pe care le urmează.
Pacientului îi este recomandat să nu urmeze tratament anticoagulant, aspirină cu cel puțin o săptămână înainte de operație sau cum prescrie medicul. De asemenea, cu zece ore înainte de intervenția chirurgicală, pacientul nu trebuie să mai consume alimente.
Tipul de anestezie este ales de medicul specialist în funcție de fiecare pacient. Astfel, pacientul poate beneficia de anestezie generală, epidurală sau locală.
În majoritatea cazurilor, chirurgul optează pentru operație laparoscopică. Aceasta are avantajul de a prezenta mai puține complicații, o cicatrice de dimensiuni mai mici și o recuperare mai rapidă, comparativ cu operația clasică. La sfârșitul operației, chirurgul realizează suturile incizilor.
Durata intervenției chirurgicale este de aproximativ o lună.
Pacientul este ținut sub observație în spital în jur de trei zile. Ulterior, aceasta este extenat și își poate relua activitățile care nu îl solicită din punct de vedere fizic. Actitățile fizice intense pot fi efectuate la o lună de la intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, pacientului îi este recomandat să nu efectueze activități intense, pentru a nu recidiva hernia.
Operația pentru corectarea herniei ombilicale se poate asocia cu următoarele:
Mastectomia este o procedură chirurgicală, care constă în extirparea glandei mamare. Se realizează de cele mai multe ori la pacienții cu cancer, cu rolul de a stopa multiplicarea celulelor canceroase, de a evita formarea metastazelor, dar și de a scădea riscul de recidivă. Tipuri de mastectomie Această tehnică are mai multe metode de abordare a pacientului. Astfel, există: 1. Mastectomia radicală simplă Această tehnică a fost folosită inițial, dar în prezent se apelează la ea destul de rar. Debutul acesteia a fost în anul 1900 și s-a utilizat constant timp...
Mai mult..Hernia ombilicală reprezintă o protruzie a unui organ sau a unui țesut la nivelul unei zone slăbite de la nivelul ombilicului. Este o afecțiune benignă, care dacă este tratată corespunzător și la timp, nu afectează funcția organelor abdominale. Hernia ombilicală la copil Hernia ombilicală este congenitală la copil. Apare ca urmare a unui perete abdominal nedezvoltat corespunzător. Hernia ombilicală poate fi redusă prin compresie. Un rol important în reducerea herniei este reprezentat de dezvoltarea motorie a copilului. Dacă hernia persistă după primul an și jumătate de viață al copilului, aceasta...
Mai mult..Mastectomia simplă este o procedură chirurgicală care presupune excizia în totalitate a sânului, fără a exciza și nodulii limfatici axilari. Cui îi este adresată mastectomia simplă? Mastectomia simplă este indicată pentru pacienților în cazul cărora: leziunea canceroasă este de dimensiuni mari celulele canceroase au o distribuție extinsă la nivelul sânului operația de eliminare a tumorii canceroase, cu păstrarea sânului nu a avut succes, la nivelul acestuia regăsindu-se celule canceroase Etapele mastectomiei simple 1. Consultația Consultul este important pentru a determina care este stadiul evoluției bolii. Medicul realizează o anamneză detaliată,...
Mai mult..Consultantul personal în domeniul sănătății
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.