Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

joi, noiembrie 21, 2024

Implanturi dentare

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Implantuturile dentare se realizează prin înlocuirea rădăcinii dinților naturali cu o porțiune metalică, la nivelul căreia se plasează o coroană. Acestea au rolul de a conferi atât aspectul funcțional, dar și cel estetic al dinților. Pe termen lung, este mai conforabil comparativ cu protezele dentare sau cu lucrările cu punte fixă. 

Cui îi sunt adresate implanturile dentare?

Implanturile dentare pot fi implementate la următoarele persoane:

  • persoanele care au dinți lipsă
  • persoanele a căror dinți sunt major afectați de cariile dentare 
  • persoanele care prezintă infecții la nivelul dinților
  • pesoanele care prezintă gingia sănătoasă (permite fixarea părții metalice)
  • persoanele care nu sunt diagnosticate cu patologii care pot influența vindecarea
  • femeile care nu sunt însărcinate
  • persoanele care nu se află în perioada de creștere (peste 19 ani)
  • persoanele care nu sunt diagnosticate cu HIV

Etapele realizării implantului dentar

1. Consultul

Consultul este important pentru ca medicul stomatolog să poate examina și evalua starea dentiției pacientului, dar și a afla care sunt obiectivele acestuia. Pentru o evaluare completă, acesta va recomanda unele investigații imagistice. De asemenea, la sfârșitul examinării, medicul va decide care este cea mai optimă abordare de tratament pentru fiecare pacient. 

În cadrul acestei proceduri stomatologice, medicul poate cere și alte investigații, precum: timpul de sângereare, timpii de coagulare, hemoleucograma, dozarea colesterolului, a glicemiei, a calcemiei, a acidului uric, a ureeii, precum și viteza de sedimentare a hematiilor (VSH).

Este util ca pacientul să ofere medicului informații privind istoricul său medical: patologiile cu care este diagnosticat, tratamentele pe care le urmează, alergiile pe care le cunoaște. De asemenea, este esențial ca pacientul să renunțe la tratamentul anticoagulant cu o săptămână înainte de realizarea implanturilor. Cu o zi înainte de această procedură, consumul de alcool este interzis. 

2. Pregătirea cavității bucale pentru implanturi

Este important ca înainte de debutul procesului de montare a implanturilor, medicul stomatolog să examineze cu atenție cavitatea bucală și să se asigure că la acest nivel nu există infecții. Astfel, se va realiza o igienizare profesională, care cuprinde detrartraj și periaj. De asemenea, orice pungă parodonală va fi eliminată, iar posibilele carii vor fi obturate. Existența unei infecții la nivelul cavității bucale poate determina contaminarea materialelor folosite pentru implant. 

2. Anestezia

Această procedură stomatologică necesită efectuarea anesteziei locale. Unii pacienți, dacă doresc pot alege și anestezie generală, dar de cele mai multe ori este preferată cea locală. 

3. Plasarea implanturilor

Plasarea bazei metalice a implantului se face prin efectuarea unor incizii minime. Aceasta se poate realiza atât clasic, de către medicul stomatolog, dar și prin ghidaj digital. Ultima modalitate este de preferat, deoarece durata procedurii este mai scurtă, riscurile sunt diminuate față de metoda clasică, iar recuperarea este mai rapidă. De asemenea, multe cabinete stomatologice oferă posibilitatea montării și a coroanelor dentare în aceeași zi. Astfel, pacientul poate chiar și mânca după finalizarea procedurii. 

O altă metodă destul de des folosită constă în plasarea a 10 implanturi în cadrul aceluiași consult. Șase din acestea sunt plasate la nivelul maxilarului superior, iar patru la nivelul maxilarului inferior. De asemenea, sunt montate și protezele dentare fixe, ceea ce face ca pacientul să aibă o dentiție completă și funcțională în aceeași zi.

Posibile complicații

Persoanele care beneficiează de implanturile dentare, pot dezvolta următoarele complicații:

  • hemoragii locale
  • infecții
  • complicații date de anestezic
  • leziuni ale țesutului bucal
  • durere
  • edem
  • echimoze
  • resorbție osoasă
  • rejectul implantului de către organism

Recuperarea

O recuperare completă durează aproximativ o săptămână. În primele ore după montarea implanturilor, pacientul poate experimenta durere, edeme, echimoze la nivelul feței. Din cauza acestora, pacientului îi poate fi greu să deschidă gura pentru a vorbi. Pentru reducerea acestor simptome pot fi administrate analgezice, antiinflamatoare la recomandarea medicului și pot fi aplicate comprese reci. 

Se recomandă ca în prima săptămână, pacientul să clătească cavitatea bucală cu ceai de salvie, musețel, apă de gură, datorită efectelor sale antibacteriene. Fumatul, cafeaua, băuturile alcoolice nu sunt indicate, deoarece întârzie vindecarea. Este esențial a se păstra o igienă riguroasă la nivelul cavității bucale. Astfel, sunt prevenite eventuale infecții, precum și apariția complicațiilor. 

Alimentația pacientului este indicat a fi lichidă, semilichidă sau să conțină alimente moi. Aceste indicații sunt necesare în primele săptămâni. De asemenea, sunt de evitat alimentele foarte reci sau fierbinți, cel mai indicat este a se consuma alimente aflate la temperatura camerei. Zona unde s-au efectuat implanturile este sensibilă, ceea ce poate cauza discomfort sau durere la consumul alimentelor aflate la temperaturi extreme.

Durabilitatea implanturilor dentare este foarte mare, ele putând rezista și pe întregul parcurs al vieții pacientului. Această durată depinde de factori, precum: calitatea implantului, montarea corectă a acestuia, igienă orală corespunzătoare, o mușcătură corectă, evitarea fumatului, a băuturilor alcoolice în exces. 


Clinici unde efectuam procedura



Servicii asemănătoare

Furnirurile dentare sunt învelișuri create din porțelan sau compozit. Acestea au rolul de a acoperi suprafața dintelui, pentru protecție, aspect mai plăcut, protejarea acestuia. Un rol foarte important al acestora este cel cosmetic, de aceea, prin intermediul furnirurilor se poate schimba aspectul dinților în ceea ce privește forma, dimensiunile, culoarea acestora.  Cui îi sunt adresate furnirurile? Persoanele care pot beneficia de acestea sunt următoarele: persoanele care doresc să ascundă unele defecte ale dinților (dinți cu pete, dinți ciobiți etc.) persoanele care prezintă cavități interdentare neuniforme sau largi persoanele care au...

Mai mult..

Implantuturile dentare se realizează prin înlocuirea rădăcinii dinților naturali cu o porțiune metalică, la nivelul căreia se plasează o coroană. Acestea au rolul de a conferi atât aspectul funcțional, dar și cel estetic al dinților. Pe termen lung, este mai conforabil comparativ cu protezele dentare sau cu lucrările cu punte fixă.  Cui îi sunt adresate implanturile dentare? Implanturile dentare pot fi implementate la următoarele persoane: persoanele care au dinți lipsă persoanele a căror dinți sunt major afectați de cariile dentare  persoanele care prezintă infecții la nivelul dinților pesoanele care prezintă...

Mai mult..

Coroanele reprezintă un înveliș protector care se adaugă pe suprafața dentară Aceastea au rolul de a conferi dintelui forma, dimensiunea, culoarea dorită, dar și de a ameliora aspectul dinților.  Materialele din compoziția coroanelor Coroanele pot fi confecționate dintr-o multitudine de materiale, care sunt alese în funcție de zona unde vor fi poziționate aceste coroane, dar și de momentul tratamentul când sunt montate. Astfel de materiale, pot fi: zirconiu (coroanele fabricate din acest material sunt cele mai asemănătoare cu dinții naturali) porțelan / ceramică (acestea conferă un aspect cât mai aproape...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!