Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Furnirurile dentare sunt învelișuri create din porțelan sau compozit. Acestea au rolul de a acoperi suprafața dintelui, pentru protecție, aspect mai plăcut, protejarea acestuia. Un rol foarte important al acestora este cel cosmetic, de aceea, prin intermediul furnirurilor se poate schimba aspectul dinților în ceea ce privește forma, dimensiunile, culoarea acestora.
Persoanele care pot beneficia de acestea sunt următoarele:
Consultația este prima etapă a acestui proces. Medicul stomatolog realizează o anamneză amănunțită, descoperă care sunt motivele pentru care pacientul se prezintă la consultație și stabilește care sunt următoarele etape necesare a fi efectuate. De asemenea, acesta recomandă o serie de investigații (imagistice), pentru a determina cu exactitatea situația dentară a pacientului. Evaluarea stării danturii și a gingiei sunt esențiale pentru stabilirea intervențiilor viitoare.
Este important ca pacientul să informeze medicul în legătură cu patologiile cu care este diagnosticat, tratamentul pe care îl urmează, alergiile pe care le cunoaște sau alte informații medicale.
Este recomandat ca înainte cu o zi de plasarea furnirurilor, pacientul să nu mai urmeze tratament anticoagulant sau antiplachetar, să evite consumul de băuturi alcoolice.
Alegerea tipului de furnir se face în conformitate cu culoarea, forma, dimensiunea dinților pacientului.
Pacientului îi este administrat anestezic local, pentru a preveni apariția discomfortului. Aceasta este necesară mai ales în cadrul eliminării stratului de smalț dentar.
Înainte de aplicarea furnirului, medicul se asigură să curețe foarte bine suprafața dinților la nivelul cărora va fi montant acesta, pentru a preveni deterioarea viitoare. După pregătirea dinților, medicul stomatolog montează furnirurile. Pentru a exista stabilitate, acestea sunt fixate cu un adeziv puternic. Cei mai mulți medici, folosesc lumina UV pentru a usca mai rapid cimentul adeziv.
La sfârșitul procedurii, medicul verifică ca furnirurile să fie aplicate corect, astfel încât pacientul să nu simtă discomfort, iar mușcătura să se poată realiza cu ușurință.
Durata aplicării unui furnir este de aproximatic 30 de minute.
Montarea acestor învelișuri poate genera unele dezavantaje la nivel dentar, precum:
Recuperarea după această procedură este extrem de rapidă. Pacientul poate să își reia activitatea obișnuită chiar în aceeași zi. De asemenea, acesta poate mânca sau bea imediat după terminarea procedurii.
Este important ca pacienții să respecte unele reguli, pentru a păstra aspectul și fiabilitatea furnirurilor, astfel:
În majoritatea cazurilor, furnirurile își păstrează proprietățile în medie 10 ani. Cele din porțelan au o durată de până la 15 ani, iar cele din compozit de aproximativ 5 ani. Îngrijirea acestora, respectând regulile prezentate anterior sunt extrem de importante. În ceea ce privește aspectul, petele care se pot forma la nivelul furnirurile nu mai pot fi eliminate, deoarece tehnicile de albire sunt eficiente doar pe dintele natural.
Furnirurile dentare sunt învelișuri create din porțelan sau compozit. Acestea au rolul de a acoperi suprafața dintelui, pentru protecție, aspect mai plăcut, protejarea acestuia. Un rol foarte important al acestora este cel cosmetic, de aceea, prin intermediul furnirurilor se poate schimba aspectul dinților în ceea ce privește forma, dimensiunile, culoarea acestora. Cui îi sunt adresate furnirurile? Persoanele care pot beneficia de acestea sunt următoarele: persoanele care doresc să ascundă unele defecte ale dinților (dinți cu pete, dinți ciobiți etc.) persoanele care prezintă cavități interdentare neuniforme sau largi persoanele care au...
Mai mult..Implantuturile dentare se realizează prin înlocuirea rădăcinii dinților naturali cu o porțiune metalică, la nivelul căreia se plasează o coroană. Acestea au rolul de a conferi atât aspectul funcțional, dar și cel estetic al dinților. Pe termen lung, este mai conforabil comparativ cu protezele dentare sau cu lucrările cu punte fixă. Cui îi sunt adresate implanturile dentare? Implanturile dentare pot fi implementate la următoarele persoane: persoanele care au dinți lipsă persoanele a căror dinți sunt major afectați de cariile dentare persoanele care prezintă infecții la nivelul dinților pesoanele care prezintă...
Mai mult..Coroanele reprezintă un înveliș protector care se adaugă pe suprafața dentară Aceastea au rolul de a conferi dintelui forma, dimensiunea, culoarea dorită, dar și de a ameliora aspectul dinților. Materialele din compoziția coroanelor Coroanele pot fi confecționate dintr-o multitudine de materiale, care sunt alese în funcție de zona unde vor fi poziționate aceste coroane, dar și de momentul tratamentul când sunt montate. Astfel de materiale, pot fi: zirconiu (coroanele fabricate din acest material sunt cele mai asemănătoare cu dinții naturali) porțelan / ceramică (acestea conferă un aspect cât mai aproape...
Mai mult..Consultantul personal în domeniul sănătății
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.