Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
FIV cu ICSI se referă la fertilizare in vitro cu injectare intracitoplasmatică de spermatozoizi. Fertilizarea in vitro este utilizată în cazul în care sarcina naturală nu este posibilă. Această tehnică oferă condițiile necesare pentru fertilizarea embrionului cu succes în condiții de laborator.
Fertilizarea in vitro este o procedură complicată, care pentru a fi realizată este necesar ca atât medicul specialist, cât și pacientul să urmeze mai multe etape. Cu toate acestea, fertilizarea in vitro a devenit una dintre metodele cele mai folosite de către cuplurile care își doresc copii.
Injectarea intracitoplasmatică de spermă este una dintre formele fertilizării in vitro. Aceasta se folosește cel mai des în cazurile severe de infertilitate masculină sau în cazurile în care fertilizarea in vitro convențională nu a avut succes.
Fertilizarea in vitro cu injectare de spermatozoizi se poate adresa următoarelor categorii de persoane:
Acest tip de tratament este unul complex. De aceea, durata acestuia poate varia între 6 până la 8 săptămâni.
Ca orice tratament, și fertilizarea in vitro are unele efecte adverse care pot fi înregistrate la pacienți:
Timpul de recuperare după realizarea procedurii de implantare a ovulului fecundat este relativ scurt. Femeia se poate ridica din pat după aproximativ 30 de minute.
Rata de succes a fertilizării in vitro este aproximativ 50-80%.
Femeile pot beneficia și de alte tratamente cu scopul de a rămâne însărcinate. Aceste alternative vor fi discutate cu medicul specialist și împreună cu acesta se va alege metoda cea mai optimă. Posibile tratamente alternative sunt:
Este indicat ca ambii parteneri să urmeze o serie de recomandări, pentru o rată de succes cât mai ridicată a metodei de fertilizare. Astfel, ambiilor parteneri le este recomandat să reducă activitățile stresante, precum și:
Inducerea ovulației este o etapă care se realizează la femeile care vor utiliza propriile ovule pentru fertilizare. Medicul specialist va prescrie un tratament de fertilitate, pentru a stimula ovarele să producă mai multe ovule.
Ovulel vor fi colectate după aproximativ 1 - 2 săptămâni după tratamentul de fertilitate. Pentru a stabili cu exactitate momentul colectării se realizează teste ale homonilor din sânge, precum și o ecografie transvagianală. Colectarea propriu-zisă se realizează prin intermediul unui ac de aspirare ghidat prin ecografie transvaginală. Acul aspiră ovulele direct din ovare. Pentru reducerea gradului de discomfort în timpul procedurii, medicul poate recomanda analgezice sau anestezice.
Recoltarea spermei se poate realiza prin mai multe metode:
După colectarea spermei, aceasta este supusă unor proceduri de spălare și centrifugare. Prin acestea se separă spermatozoizii de lichidul seminal. Tot în cadrul acestei etape, proba de spermă este supusă unor teste precum: detectarea infecției HIV, detectarea infecțiilor cu bacterii, contorizarea numărului de leucocite.
Procesul de fertilizare este efectuat de către medicul specialist în mediul controlat din laborator. Fertilizarea in vitro convențională presupune punerea în contact a ovulelor cu spermatozoizii. Tehnica injectării intracitoplasmatică de spermatozoizi constă în microinjectarea direct în ovul a unei celule spermatice.
Această etapă are loc după șase zile de la colectarea ovulelor. Transferul embrionului se realizează prin utilizarea unui cateter flexibil care traversează vaginul și cervixul și ajunge la nivelul uterului. La acest nivel, se vor transfera unul sau mai mulți embrioni. Peste 3 - 4 zile de la realizarea procedurii, embrionul se poate implanta la nivelul uterului și astfel, procedura a avut succes.
Cistita , Anomalii ale sanilor , Atrofia vaginală - cauze, diagnostic, tratament Cancerul de col uterin
Fertilizarea in vitro reprezintă o metodă de reproducere asistată. Aceasta se realizează prin formarea embrionilor (prin punerea în contact a ovocitelor și a spermatozoizilor recolatați) în exteriorul organismului și inserarea acestora în uter. Tehnici de fertilizare in vitro 1. Fertilizarea in vitro prin ciclu natural Această tehnică presupune recoltarea unui singur ovocitului, cel care se elimină în mod normal în fiecare lună. Ca urmare, femeia nu urmează un tratament cu medicamente de fertilitate, ce au rolul de a stimula ovarele să producă mai multe ovocite. Dezavantajul acestei metode constă în...
Mai mult..FIV cu ICSI se referă la fertilizare in vitro cu injectare intracitoplasmatică de spermatozoizi. Fertilizarea in vitro este utilizată în cazul în care sarcina naturală nu este posibilă. Această tehnică oferă condițiile necesare pentru fertilizarea embrionului cu succes în condiții de laborator. Fertilizarea in vitro este o procedură complicată, care pentru a fi realizată este necesar ca atât medicul specialist, cât și pacientul să urmeze mai multe etape. Cu toate acestea, fertilizarea in vitro a devenit una dintre metodele cele mai folosite de către cuplurile care își doresc copii. Injectarea...
Mai mult..Donatoarele de ovocite sunt femei tinere, ce au vârsta cuprinsă între 18 - 34 de ani. Donarea ovocitelor se realizează anonim și rămâne anonimă și după realizarea tuturor etapelor. Viitori părinți nu au dreptul legal de a lua legătura cu donatoarea. Această regulă este valabilă și pentru donatoare, căreia nu îi este permis să comunice cu aceștia, dar nici cu copilul. De ce este necesară donarea de ovocite? Fiecare femeie are un număr stabilit de ovocite încă de la naștere. La pubertate, numărul de foliculi este în jur de 400...
Mai mult..Consultantul personal în domeniul sănătății
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.