Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Betagin

NewsMed
NewsMed

07 Dec 2017

eye-glyph Vizualizări: 1011

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Betagin

Betagin este o soluție apoasă, a cărei substanță activă este reprezentată de povidone-iodine 10%. 1ml de Betagin conține 100 mg povidone-iodine. Această cantitate este echivalentă a 10 mg iod activ. Betagin este o soluție ce este indicată pentru uz extern. Betagin este un produs Biofarm.

2. Indicații și contraindicații Betagin

Betagin este un antiseptic local. Acesta prezintă un spctru antimicrobian foarte larg. Are o acțiune rapidă atât asupra bacteriilor Gram pozitive cât și asupra celor Gram negative. De asemenea, Betagin are o acțiune eficientă și asupra fungilor și a altor agenți ce pot provoca diverse infecții.

Betagin este folosit ca o soluție dezinfectantă. Este indicat pentru curățarea și pregătirea tegumentelor intacte pentru diverse manevre medicale. Ca exemple putem enumera: puncții, injecții, transfuzii, perfuzii. Totodată , produsul poate fi folosit pentru ameliorarea oricărei infecții întâlnite la nivelul pielii.

De asemenea, soluția apoasă poate fi recomandată și ca dezinfectant al pielii, pre și postoperator, în scopul protejării împotriva infecțiilor. Deoarece este un produs ce are ca substanță activă iodul, Betagin este contraindicat în cazul persoanelor ce suferă de hipertiroidism. Totodată, nu este recomandat nici persoanelor ce prezintă hipersensibilitate la iod.

3. Reacții adverse și supradozaj cu Betagin

Fiind un produs ce se aplică la nivelul pielii, reacțiile adverse care pot apărea pot fi cele locale. Acestea pot fi reprezentate de înroșirea tegumentului sau apariția diverselor pete. Ele sunt totuși rar întâlnite, nefiind raportate reacții adverse în urma folosirii produsului. Cu toate acestea, nu au fost realizate studii care să deceleze mai multe informații în legătură cu alte posibile reacții adverse.

De aceea, este foarte important ca în cazul în care observați dumneavoastră sau medicul dumneavoastră o posibilă reacție adversă, apărută în urma folosirii produsului, să o raportați. Doar în acest mod se poate asigura un raport risc/beneficiu în favoarea eficacității produsului.

Nu au fost raportate supradoze cu Betagin, acesta fiind un produs care se aplică la nivelul pielii, neabsorbit sistemic.

4. Interacțiuni și atenționări speciale

Nu se cunosc interacțiuni benefice sau dăunătoare cu alte medicamente sau substanțe aplicate tot la nivelul pielii. De asemenea, Betagin nu interacționează cu medicamente ce se administrează pe alte căi, deoarece nu are acțiune la nivel sistemic.

Cu toate acestea, dacă observați apariția unor lucruri suspecte la nivelul pielii dumneavoastră sau la nivelul organismului dumneavoastră nu ezitați să vă anunțați medicul curant.

Acest produs nu este recomandat nou-născuților sau femeilor însărcinate începând cu a treia lună de sarcină. Totodată Betagin nu este indicat nici femeilor ce alăptează, chiar dacă nu sunt studii ce demonstrează excreția produsului în laptele matern.

Tocmai pentru că nu există suficiente date care să indice siguranța de folosire a produsului în aceste cazuri, soluția nu este indicată.

În legătură cu condusul sau manevrarea unor utilaje periculoase, nu trebuie să evitați aceste acțiuni, deoarece Betagin nu are efect la nivelul sistemului nervos central. De asemenea, nu se cunosc nici reacții adverse ce pot apărea la acest nivel. De aceea, aceste acțiuni sunt permise după utilizarea produsului.

5. Doze și mod de administrare Betagin

Betagin este o soluție apoasă ce acționează la nivel local. Astfel, aceasta se aplică la nivelul pielii prin tamponare.

Pentru obținerea efectului bactericid, dar și a celui fungicid soluția trebuie lăsată să acționeze pentru un minut.

6. Alte informații despre Betagin

Flaconul poate conține 30 ml, 50 ml sau 500 ml soluție apoasă.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A se păstra la 15-25 grade Celsius, în ambalajul original.

A nu se folosi după data de expirare, înscrisă pe ambalajul produsului.

A nu se înghiți.

A se evita contactul cu ochii.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!