Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Benzoatul de benzil face parte din clasa de medicamente Antiparazitare, Insecticide, apartinand subclasei Ectoparaziticide, inclusiv scabicide. Substanta activa este benzoatul de benzil (Benzylum Benzoicum). In lista excipientilor se regasesc si un agent de emulsionare, un sapun de rufe solid si apa purificata.
Benzoatul de benzil este responsabil de distrugerea diferitelor tipuri de acarieni, inclusiv a parazitilor care provoaca mancarimi. Prezinta activitate si impotriva paduchilor de toate tipurile. Contribuie la moartea larvelor si a parazitilor adulti, insa nu are niciun efect asupra oualor. Acarienii mor in aproximativ 7-32 de minute dupa administrarea solutiei externe, iar paduchii dupa 2-5 ore.
Benzoatul de benzil se recomanda in tratamentul scabiei, fiind potrivit pentru leziunile fara suprainfectie sau pentru leziunile eczematoase.
Se poate folosi si pentru tratamentul pediculozei. Acest medicament este absorbit de catre paduchi, pe care ii distruge actionand pe sistemul lor nervos.
Alte indicatii sunt reprezentate de: rozacee, demodecie, pitiriazis versicolor, seboree.
Acest produs nu este indicat persoanelor ce dezvolta hipersensibilitate la substanta activa sau la excipienti. De asemenea, nu se va administra copiilor sub varsta de 3 ani. Este contraindicata aplicarea pe inflamatii pustuloase sau in timpul sarcinii si alaptarii.
La fel ca si toate medicamentele Benzoatul de benzil poate cauza reactii adverse. Acestea nu sunt intalnite la toti pacientii carora le este administrat.
Urmatoarele reactii adverse sunt rare (pot afecta 1 din 100 de oameni):
In cazul in care acestea apar, tratamentul trebuie intrerupt si zona trebuie spalata cat mai repede cu apa calda si sapun.
La unii pacienti pot sa apara si alte reactii adverse. Consultati-va cu mediul dumneavoastra daca observati orice reactie neobisnuita.
Supradozajul apare de obicei in urma ingestiei accidentale a produsului. Tratamentul in acest caz este reprezentat de spalaturi gastrice insotite de tratament de sustinere. In caz de supradozaj pot sa apara urmatoarele simptome:
Nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase.
Benzoatul de benzil nu poate fi folosit pe mucoase sau la nivelul tegumentelor cu rani deschise.
Pentru a preveni transmiterea infectiei altor persoane, este recomandat sa se urmeze anumite norme de sanatate. Acestea includ urmatoarele:
Acest produs este proiectat pentru uz extern, local.
Pentru adulti se folosesc concentratii de 20%, iar pentru copii 10%.
Scabie si pitiriazis versicolor: Se imbiba un tampon din bumbac cu emulsie si se freaca pielea. Se va aplica o data pe zi timp de 3 zile. Se indeparteaza prin spalare cu apa calda si sapun la 24 de ore dupa fiecare administrare.
Rozacee si demodecie: Se aplica pe pielea curata intr-un strat subtire de 3-5 ori pe zi. Durata tratamentului se stabileste individual, in functie de raspnsul la tratament.
Seboree: Se aplica in strat subtire la nivelul scalpului. Se spala dupa 30-40 de minute. Procedura se repeta de 2-3 ori pe saptamana.
Pediculoza: Se aplica la nivelul scalpului cu ajutorul unui tampon din bumbac sau a unui tifon, frecand usor parul si pielea. Se acopera cu un prosop, iar dupa 30 de minute se clateste cu jet de apa calda. Se evita contactul substantei cu pielea fetei.
Pentru copiii sub 5 ani, solutia se utilizează sub formă diluata, in raport 1:1.
In general, solutia se aplica seara pentru a ramane cat mai mult timp pe tegument. Inainte de aplicare, pielea trebuie spalata cu apa si sapun si uscata cu un prosop moale. Se aplica imediat pe suprafata corpului, evitand zona fetei. Produsul trebuie sa patrunda bine in tegument, in special la maini.
Este important ca tratamentul sa fie aplicat simultan pacientilor cu scabie din acelasi colectiv, iar dupa utilizarea solutiei sa fie folosita lenjerie curata, deparazitata in prealabil prin fierbere sau autoclavare.
Utilizarea Benzoatului de benzil in sarcina: Este contraindicata utilizarea acestui medicament la femeile gravide.
Utilizarea Benzoatului de benzil la femeile care alapteaza: Este contraindicata utilizarea acestui medicament la femeile care alapteaza.
Benzoatul de benzil nu influenteaza capacitatea persoanelor de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.