Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

duminică, decembrie 22, 2024

Bactroban unguent

NewsMed
NewsMed

03 Nov 2017

eye-glyph Vizualizări: 2072

Distribuie Articolul

1.    Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Bactroban unguent

Bactroban unguent/unguent nazal aparține grupei farmacologice de antibiotice de uz topic. Unguentul Bactroban se gasește sub doua forme: intranazal (care se introduce in cavitatea nazală) pentru tratarea infecțiilor cu stafilococi, și forma cu aplicație exterioară/ cutanată pentru leziuni cutanate. Compoziție: la 1g unguent 20 mg mupirocin ca sare de calciu aceasta reprezenând substanța activă și ca excipienți parafină moale, albă ce conține un ester de glicerină.

2.    Indicații și contraindicații 

Bactroban unguent nazal este indicat in cazul infecțiilor cu stafilococi inclusiv cu Staphylococcus aureus meticilino rezistent. Bactroban unguent cu aplicație cutanată este indicat în tratamentul leziunilor traumatice cu infecții secundare: plăgi mici, plăgi suturate sau în caz de excoriații. Bactroban unguent/unguent nazal este contraindicat în caz de hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestuia.

3.    Reacții adverse și supradozaj cu 

La fel ca toate medicamentele si Bactroban prezintă reacții adverse. Cele mai frecvente sunt întalnite la nivel cutanat și se manifestă prin alergii la acest nivel. În cazul unguentului cu administrare nazală reacțiile adverse se manifestă prin senzație de arsură la locul aplicării.

4.    Interacțiuni si atenționări speciale

Nu au fost identificate interacțiuni ale Bactroban ungent cu alte medicamente. Există cazuri rare de hipersensibilizare sau iritare locală gravă, în acest caz se întrerupe tratamentul cu Bactroban și se îndepartează bine unguentul de pe suprafața tegumentelor. Deoarece este un antibiotic, utilizarea îndelungată poate duce la formarea de tulpini rezistente. Se va evita contactul cu ochii. În cazul în care unguentul ajunge în ochi se va spăla foarte bine până la înlăturarea completă a urmelor de unguent.

5.    Doze și mod de administrare 

Unguentul se aplică de 2-3 ori pe zi, maxim 10 zile.

Se va aplica o cantitate mică la locul leziunii, cu ajutorul unui tampon de vată sau tifon și se va acoperi apoi cu un pansament.

Este foarte important să nu se amestece cu alte preparate pentru că este posibil ca substanța activă să fie diluată, in consecință se va reduce acțiunea antibacteriană.

6.    Alte informații despre 

Sarcină și alăptare: nu au fost identificate riscuri asupra sarcinii. Daca este utilizat pentru fisuri ale mameloanelor se recomanda splălarea acestora foarte bine înainte de alăptare.

Medicamentul nu influențează în nici un fel capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!