Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Antiherpin – tratamentul impotriva Herpesului recidivant

NewsMed
NewsMed

25 Jul 2019

eye-glyph Vizualizări: 1364

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Antiherpin

Antiherpin se comercializează sub formă de fiole. O fiolă de Antiherpin conține o suspensie de antigene solubile Vaccinia, ce sunt de natură proteică. Această suspensie este liofilizată și este utilizată pentru tratamentul herpesului recidivant și al zonei zoster. Conținutul unei fiole are aspectul unei pastile de culoare albă, alb-gălbuie.

2. Indicații și contraindicații Antiherpin

Acest medicament este indicat a fi administrat pentru tratamentul herpesului recidivant, la bolnavi cu repetate episoade eruptive în antecedente și în cazuri de zona zoster.

Medicamentul nu este indicat a fi administrat în același timp cu derivații cortizonici, ca de exemplu:

  • prednison
  • cortizon
  • ACTH

3. Doze și mod de administrare Antiherpin

Înainte de aplicare

Antiherpin trebuie reconstituit cu solventul care însoțește fiecare fiolă de produs. Se taie gâtul fiolei care conține produsul liofilizat și cu ajutorul unei seringi de unică întrebuințare se introduce în fiolă conținutul fiolei de solvent. Apoi, amestecul trebui să fie bine omogenizat. Amestecul se păstrează în seringă cu acul și teaca acului atașate, în frigider (la 4 grade Celsius), pe toată durata tratamentului.

Mod de administrare

Antiherpin se aplică pe fața supero-laterală a ambelor brațe fără dezinfecție prealabilă a pielii, dacă aceasta este curată. În caz contrar, este recomandată curățarea pielii mai întâi cu săpun și apă, după care dezinfecția ei cu alcool sanitar, așteptând ca acesta să se evapore înainte de a aplica vaccinul.

Următorul pas este de a aplica o picătură de vaccin (din seringa în care s-a făcut amestecul) și cu ajutorul unui ac steril (adică nu cu cel atașat de seringă) se întinde picătura aplicată pe piele, efectuând zgârieturi ușoare, în așa fel încât să se irite pielea, însă fără a produce sângerare.

Ritm de administrare

Administrarea medicamentului se face ținând cont de aspectul clinic al bolii. Astfel, în cazul în care erupțiile herpetice se succedă la intervale mari (5-6 luni sau 1-2 ani) sau la intervale neregulate, produsul trebuie aplicat săptămânal timp de 6-8 săptămâni.

În cazul în care aspectul erupțiilor este mai grav, apărând recidive la intervale scurte, de câteva zile până la o lună- sau în erupții cu evoluție fără tendință la vindecare, administrarea Antiherpin trebuie efectuată după următoarea schemă:

  • primele 3 inoculări se fac la interval de 3 zile, cu câte 2 inserții la fiecare braț
  • următoarele 3 sau 6 inoculări se vor efectua la intervale de 6-7 zile, cu câte o singură inserție la fiecare braț

O serie de vaccinare constă din administrarea a 2 fiole de Antiherpin.

Se recomandă efectuarea de rapeluri, al căror număr și intervale de pauză vor fi hotărâte de către medicul specialist, în funcție de evoluția recidivelor.

4. Atenționări speciale în timpul tratamentului cu Antiherpin

Administrarea acestui medicament este considerată a fi fără risc, deoarece nu este însoțită de niciun fel de reacție adversă.

Cu toate acestea, este recomandată evitarea consumului de băuturi alcoolice pe toată durata tratamentului.

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!