Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Ansilan 10 mg se comercializează sub formă de comprimate. Fiecare comprimat de Ansilan conține ca substanță activă medazepam. Medazepamul face parte din clasa benzodiazepinelor.
Acest medicament se recomandă a fi utilizat în: sindroame psihice care implică tulburări neurovegetativ primare de tip cardiac (tahicardie, angoasă precordială), respirator ( opresie toracică, crize de dispnee) sau digestiv (inapetență, senzație de nod în gât, tulburări de tranzit). De asemenea, Ansilan poate fi utilizat și pentru tratamentul simptomelor psihotice care însățesc diferite boli somatice sau în stări nevrotice anxioase.
Medazepamul nu este recomandat a fi administrat pacienților cunoscuți cu:
În urma studiilor clinice și farmacologice efectuate au fost observate următoarele reacții adverse.
Cele mai frecvente au fost: oboseală, sedare, somnolență, apatie, hipersomnie, timp de reacție prelungit, vertij, cefalee, ataxie, confuzie, amnezie anterogradă.
Dacă doza este administrată seara, în dimineața următoare poate apărea efectul de tip hangover. Acesta se manifestă prin: tulburări de concentrare sau oboseală reziduală.
La persoanele vârstnice poate apărea hipotonie musculară.
Mai rar au fost întâlnite tulburări gastro-intestinale: greață, vomă, dureri epigastrice, constipație, diaree, icter, uscăciunea gurii, spasm glotic. Mai puțin raportate au fost și tulburările cardio-vasculare, cum ar fi: dureri toracice, hipotensiune arterială, bradicardie. Nu în ultimul rând, pot apărea și: tulburări sexuale, tulburări de menstruație la femei, reacții alergice cutanate, deprimare respiratorie.
Tratamentul cu medazepam trebuie oprit imediat în cazul în care apar reacții paradoxale, cum sunt spre exemplu: halucinații, stări acute de agitație, anxietate, tendință la suicid, insomnie, agresivitate, spasme musculare.
Medazepamul are potențialul de a determina dependență. Aceasta poate apărea chiar și în cazul unui tratament de câteva săptămâni, iar administrarea îndelungată a acestui medicament poate duce la apariția toleranței la efectul său.
Ansilan poate crește riscul deprimării centrale în asociere cu alte medicamente cu acțiune centrală, cum sunt psihotropele, hipnoticele, analgezicele și chiar medicamentele antihistaminice.
Medazepamul crește efectul pe care îl au relaxantele musculare și inhibă efectul levodopa.
Acțiunea acestuia este prelungită de medicamente ca: disulfiram, cimetidina, omeprazol.
Teofilina compensează efectul sedativ al medazepamului.
De asemenea, în cazuri izolate medazepamul poate potența efectul fenitoinei prin inhibarea metabolizării acesteia.
Calea de administrare este orală.
Doza uzuală este de 10 mg de 2-3 ori pe zi sau în doză unică seara. Dacă este necesar doza poate fi crescută până la 60 mg pe zi, însă în acest caz este recomandată precauție.
Durata tratamentului cu Ansilan nu trebuie să depășească 4 săptămâni. În cazul administrării acestui medicament pentru mai mult de o săptămână, oprirea tratamentului trebuie făcută prin reducerea treptată a dozelor. Altfel, poate apărea sindromul de abstinență.
Pe parcursul tratamentului cu Ansilan, bolnavii trebuie avertizați să nu consume alcool.
Medicamentul trebuie conservat la temperatura de pana la 25°C.
Perioada de valabilitate este de 5 ani.
Medicamentul se poate elibera numai in baza retetei medicale.
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.