Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, ianuarie 21, 2025

Anghirol – prospect

NewsMed
NewsMed

30 Mar 2018

eye-glyph Vizualizări: 7046

Distribuie Articolul

1.     Denumire, compoziţie şi clasa de medicamente din care face parte Anghirol

Anghirol 3,25 mg este comercializat sub formă de comprimate. Fiecare comprimat conţine extract uscat din Cynara (anghinare), corespunzător la acizi cafeilchinici exprimaţi în acid clorogenic 3,25 mg. Anghinarea este o plantă folosită pentru a stimula secreția de bilă din ficat și se crede că acest lucru ajută la reducerea simptomelor de arsuri la stomac. Ca și excipienți, Anghirol conține:

  • Lactoză monohidrat
  • Amidon de porumb
  • Povidonă K 30
  • Talc
  • Stearat de magneziu 

2.    Indicaţii şi contraindicaţii Anghirol

Anghirol este indicat ca tratament adjuvant în tulburările dispeptice datorate insuficienţei secretorii biliare. De asemenea, este indicată pentru stimularea secreţiei şi evacuării bilei la persoanele cu risc de litiază biliară. Medicamentul poate fi utilizat și pentru scăderea apetitului alimentar. Preparatele de anghinare sunt folosite tradiţional pentru favorizarea funcţiilor de eliminare digestivă şi urinară.

Medicamentul nu este indicat în cazul în care pacientul prezintă hipersensibilitate la substanţa activă, la plante din familia Composite sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi anterior. De asemenea, nu este recomandat pacienților ce prezintă în antecedente obstrucţie biliară sau risc crescut pentru obstrucţie biliară. Medicamentul nu se recomandă a fi administrat pacienților ce sunt cunoscuți cu insuficienţă hepatică severă sau insuficienţă renală acută. Comprimatele nu trebuie administrate copiilor cu vârste mai mici de 7 ani (din cauza formei farmaceutice).

3.Reacţii adverse şi supradozajul

După doze mari pot să apară greaţă, ameţeli, senzaţie de căldură.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj.

4.   Interacţiuni şi atenţionări speciale

Nu se recomandă administrarea medicamentului la pacienţii cu colici biliare litiazice sau hiperkinezie biliară. De asemenea, se recomandă prudenţă la pacienţii cu litiază biliară. Medicamentul conţine ca și excipient lactoză monohidrat, astfel că administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

Sarcina și alăptarea

Nu există date obținute în studiile clinice care să evidenţieze că medicamentul influenţează sarcina sau alăptarea.

5.    Doze şi mod de administrare Anghirol

Pentru adulţi doza recomandată este de 2 – 3 comprimate Anghirol de 3 ori pe zi înaintea meselor. În cazul copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, doza recomandată este de un comprimat Anghirol de 3 ori pe zi înaintea meselor. Pentru copii între 10 şi 15 ani se recomandă o doză de 1 – 2 comprimate Anghirol de 3 ori pe zi înaintea meselor.

Calea de administrare este orală.

6.     Alte informaţii Anghirol

Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de manevra utilaje.

Perioada de valabilitate este de 4 ani.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC.

A se păstra în ambalajul original.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!