Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Alyostal Prick 100 IR/ml reprezintă o soluţie pentru testare cutanată. Alyostal Prick 100 IR/ml soluţie pentru testare cutanată, este o soluţie glicerinată care conţine unul sau mai multe extracte alergenice . Un flacon Alyostal Prick extract alergenic standardizat conţine 100 IR/ml.
Fiecare flacon Alyostal Prick conţine unul din următoarele extracte alergenice (extract individual sau amestec):
Acest medicament este recomandat a fi utilizat pentru detecţia prin testarea pe piele a alergiilor de tip I în clasificarea Coombs şi Gell, care se manifestă în principal prin rinite, conjunctivite, rino-conjunctivite, astm, cu caracteristici sezoniere sau perene. De asemenea, poate fi folosit și pentru diagnosticul etiologic care presupune identificarea alergenilor care sunt responsabili pentru bolile alergice.
Testele de piele sunt utilizate pentru a confirma hipersensibilitatea de tip I, respectiv la polen, alergeni de origine animală, alimente sau alţi alergeni de origine vegetală, sau cele suspectate în chestionarea pacientului.
În general nu există contraindicaţii la testele pe piele, excepţie făcând următoarele:
– Simptomele clinice ale bolilor alergice;
– Imunodeficienţă severă;
– Afecţiuni maligne;
– Astm sever sau instabil FEV (1 s) >70%;
– Boli auto-imune sau imunodeficienţe;
– Sarcină;
– Copii cu vârsta mai mică de 5 ani;
– Antecedente de anafilaxie în cursul imunoterapiilor alergenice anterioare.
Toleranţa este în general excelentă. Dacă precauţiile la utilizare sunt respectate, reacţiile adverse sunt rare. Rareori au fost raportate reacţii locale la locul de administrare cu eritem, edem şi prurit. În cazul unei reacţii semnificative locale se recomandă administrarea orală de antihistaminice şi monitorizarea pacientului. Nu pot fi excluse reacţiile adverse sistemice de hipersensibilitate, deoarece nu sunt dependente de doza de alergen administrată. O reacţie adversă generală poate necesita tratament cu antihistaminice H1 şi chiar corticosteroizi. Pot să apară hipotensiune arterială, bronhospasm, angioedem. Evoluţiile posibile spre colaps necesită asistenţă medicală de specialitate, în spital.
Înainte de fiecare administrare, este esenţial să se aibă la îndemână un kit de urgenţă care să conţină: adrenalină spray şi adrenalină injectabilă, corticosteroizi solubili injectabili, antihistaminice, beta mimetice, dispozitiv de oxigenoterapie, set de perfuzare.
Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare.
Datorită căii şi metodei de administrare este exclus un posibil supradozaj.
Testele pe piele trebuie efectuate şi interpretate numai de către un medic specialist în imunoterapie.
Testele de piele trebuie efectuate pe piele sănătoasă, pentru a evita rezultatele interpretabile şi exacerbarea dermatozelor pre-existente.
În caz de dermografism este esenţial să se facă referinţă la testele de control deoarece rezultatele evaluării sunt individualizate şi uneori dificil de interpretat.
Tratamentul antihistaminic poate reduce semnificativ răspunsul la testele pe piele.
Datorită acţiunii rapide, administrarea antihistaminicelor trebuie întreruptă pentru cel puţin 48 de ore iar hidroxizina, ketotifenul şi antidepresivelor triciclice pentru cel puţin 2 săptămâni înainte de testare. Antihistaminicele cu acţiune prelungită (astemizol) trebuie întrerupte pentru cel puţin 6 săptămâni anterior testării. Administrarea corticosteroizilor, atunci când doza este limitată la doza zilnică echivalentă cu 30 mg prednisolon, nu modifică semnificativ reacţiile la testele de piele. De aceea nu este necesar să se oprească administrarea pentru a efectua testul pe piele. Totuşi, este preferabil să se oprească toate administrările de dermatocorticoizi cu cel puţin 2-3 săptămâni înainte de efectuarea testului.
Detecţia prin testarea pe piele a alergiilor de tip I trebuie evitată în timpul sarcinii.
Alăptarea nu constituie o contraindicaţie.
Testul prick constă în înţeparea pielii braţului cu un dispozitiv medical adecvat, de exemplu Stallerpoint, cu o picătură de extract de alergeni concentrat.
Controlul negativ şi controlul pozitiv sunt realizate în aceleaşi condiţii. Se recomandă a se efectua aceste teste în dublu exemplar pentru a nu risca rezultate fals pozitive. Rezultatul se obţine în aproximativ 20 minute. Evaluarea sensibilităţii este făcută în comparaţie cu reacţia de dimensiune şi eritem produsă de alergenii testaţi cu reacţia de dimensiune şi eritem produsă de testul de control. Este în general agreat că testele sunt negative atunci când dimensiunea petei (reacţiei alergice cutanate) are un diametru mai mic de 3 mm. Testul este considerat pozitiv atunci când diametrul depăşeşte 3 mm.
Perioada de valabilitate este de 3 ani.
A se păstra la temperaturi între 2°C-8°C.
A se păstra în ambalajul original.
A nu se congela.
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.