Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Alopexy – pentru tratamentul alopeciei androgenice

NewsMed
NewsMed

18 Nov 2017

eye-glyph Vizualizări: 1118

Distribuie Articolul

1. Denumire, compozitie si clasa de medicamente din care face parte

Alopexy 5% solutie cutanata contine ca substanta activa minoxidilul. Acesta face parte din clasa vasodilatatoarelor directe. Actiunea Alopexy este la nivelul keratinocitelor.

Alopexy prezinta ca excipienti: propilenglicol, etanol si apa distilata.

2. Indicatii si contraindicatii Alopexy

Alopexy este indicat in principal pentru tratarea alopeciei androgene de intensitate moderata la barbati. Alopexy nu este recomandat si femeilor, deoarece s-au raportat mai multe cazuri in care a aparut hipertricoza. Aceasta a fost, insa, intalnita la distanta de locul aplicarii.

Alopexy este contraindicat in urmatoarele situatii:

  • prezenta hipersensibilitatii la substanta activa sau la oricare dintre excipientii mentionati;
  • existenta in prealabil a unor probleme la nivelul scalpului;
  • aparitia unei tolerante scazute.

3. Reactii adverse si supradozaj cu Alopexy

Ca reactii adverse s-au raportat simptome intalnite la nivelul mai multor aparate.

Astfel, au aparut:

Majoritatea acestor manifestari au o frecventa necunoscuta.

De aceea, raportarea reactiilor adverse suspectate de catre medici este foarte importanta. Acest lucru permite monitorizarea continua a raportului risc/beneficiu.

Supradozaj cu Alopexy

Nu au fost raportate dovezi care sa ateste faptul ca minoxidilul aplicat local este absorbit intr-o cantitate atat de mare incat sa determina aparitia efectelor sistemice. Atunci cand Alopexy este utilizat conform indicatiilor, supradozajul este putin probabil.

In cazul in care Alopexy este aplicat la nivelul unei portiuni a scalpului care a fost traumatizata, este posibila aparitia supradozajului sistemic.

Totodata, acest lucru poate aparea daca Alopexy este ingerat accidental, din cauza efectelor sale vasodilatatorii directe.

Ca manifestari clinice, putem intalni: ameteala, cresterea frecventei cardiace, hipotensiune arteriala, retentie de lichide care duce la cresterea in greutate.

Tratamentul supradozajului cu minoxidil trebuie sa fie simptomatic si de sustinere. Astfel, putem trata retentia de lichide prin administrarea de diuretice adecvate. Tahicardia poate fi tratata printr-un beta blocant, iar hipotensiunea prin administrare intravenoasa de solutie salina fiziologica. Utilizarea de medicamente simpatomimetice trebuie evitata, pentru a nu produce stimulare cardiaca excesiva.

4. Interactiuni si atentionari speciale atunci cand utilizati Alopexy

Au fost realizate studii farmacologice de specialitate ce au demonstrat ca absorbtia percutanata de minoxidil poate fi potentata de anumite medicamente. Printre acestea se enumera tretinoin si anthralin, care cresc permeabilitatea stratului cornos.

Pe de alta parte, dipropionatul de betametazona, scade absorbtia sistemica de minoxidil prin cresterea absorbtiei locale a acestuia.

Nu s-a dovedit in totalitate, insa se considera ca la pacientii ce se afla in tratament cu vasodilatatoare periferice, riscul de aparitie a tensiunii ortostatice e exclus.

Resorbtia minoxidilului aplicat topic se realizeaza de si depinde in totalitate de integritatea stratului cornos. Astfel nu este recomandata utilizarea altor medicamente cu aplicare topica, in timpul tratamentului cu Alopexy. Acest lucru este mentionat, deoarece prin impactul asupra barierei stratului cornos, minoxidilul se poate absorbi mult mai mult.

Inainte de prescrierea medicamentului este imperios necesar sa se realizeze o anamneza si un examen clinic amanuntite. Pacientii ce se cunosc cu afectiuni cardiovasculare trebuie sa anunte medicul in legatura cu acest lucru. Acestia trebuie, la randul lor, sa fie informati in legatura cu posibilele reactii adverse.

Monitorizarea trebuie sa aiba loc atat la inceputul tratamentului, dar si cu regularitate pe parcursul acestuia. Tratamentul trebuie intrerupt in cazul in care apare vreuna din reactiile adverse sistemice mentionate sau a unor efecte dermatologice severe.

Alopexy nu este indicat in cazul in care nu exista antecedente familiale de cadere a parului. Daca aparitia caderii parului este brusca si/sau neuniforma, daca se datoreaza nasterii sau cauza este necunoscuta, Alopexy nu este recomandat.

Utilizatorul trebuie sa se adreseze medicului sau imediat daca observa aparitia hipotensiunii arteriale sau a durerilor in piept. La fel si daca apar: umflaturi ale mainilor sau picioarelor, senzatie de lesin sau ameteala, roseata persistenta si iritatie a scalpului.

In cazul contactului cu ochii, solutia produce o senzatie de arsura si iritatie (pentru ca are in compozitie etanol). Clatiti din abundenta cu apa rece de la robinet, daca acest lucru se intampla.

Inhalarea vaporilor eliberati de spray trebuie evitata.

Ingerarea accidentala poate determina aparitia unor afectari cardiace severe.

Nu se recomanda expunerea la soare pe parcursul utilizarii produsului.

5. Doze si mod de administrare Alopexy

Administrarea acestui produs se face pe cale cutanata.

Recomandarea de administrare este: O doza de 1 ml trebuie administrata pe scalp de doua ori pe zi. Trebuie sa se inceapa de la nivelul zonei afectate inspre periferie. Distribuirea produsului se face cu varful degetelor, pe intreaga zona afectata. Dupa ce ati terminat aplicarea Alopexy, este imperios necesar sa va spalati bine mainile.

Asigurati-va ca atat parul cat si mainile dumneavoastra sunt uscate, inainte de a aplica produsul. Alopexy se foloseste doar la nivelul scalpului, nu si in alte parti ale corpului.

Este foarte important ca dozajul sa fie respectat, indiferent de zona in care va fi aplicata solutia de minoxidil.

A NU se depasi 2 ml pe zi!

Durata minima recomandata a tratamentului este de 2 luni. In urma a doua aplicari pe zi in acest interval de timp, incep sa apara rezultatele dorite (cresterea parului).

Timpul necesar reinceperii cresterii parului si gradul de crestere pot varia de la un utilizator la altul. Astfel, datele din studii farmacologice au dovedit faptul ca Alopexy are un efect mai rapid la tineri. Cele mai rapide rezultate au fost intalnite la tinerii la care alopecia s-a instalat recent.

Alopexy nu este indicat minorilor sau varstnicilor cu varsta peste 65 de ani, deoarece nu sunt suficiente date care sa indice siguranta si eficacitatea la aceste categorii de varsta.

 6. Alte informatii despre Alopexy

Deoarece minoxidilul poate fi absorbit sistemic, el poate fi excretat in laptele matern. De aceea nu este indicat femeilor gravide.

Cu toate acestea, Alopexy este contraindicat la femei in general, deoarece poate duce la hipertricoza la distanta de locurile de aplicare.

De asemenea, este putin probabil ca Alopexy sa influenteze in mod negativ condusul vehiculelor sau manevrarea utilajelor.

Dupa oprirea tratamentului, aproximativ 95% din cantitatea de minoxidil va fi eliminata din organism in 4 zile.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!