Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ahypnon – trezirea din anestezia generală

NewsMed
NewsMed

30 Oct 2017

eye-glyph Vizualizări: 358

Distribuie Articolul

1) Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Ahypnon este un medicament care face parte din clasa stimulatoarelor de sistem nervos central. Substanța activă din Ahypnon este bemegrida. Ahypnon se vinde sub formă de fiole cu 10 ml soluție de bemegridă (în cantitate de 5 mg pe 1 ml soluție).

2) Indicații și contraindicații

Ahypnon este utilizat pentru trezirea pacientului din anestezia generală cu barbiturice. De asemenea, este folosit și ca antidot în intoxicațiile acute cu barbiturice, care duc la comă (forme grave). Analepticele bulbare acționează asupra centrilor vasomotori (de aceea poate apare contracția vaselor și dezvoltarea hipertensiunii arteriale) și a celor respiratori (stimulează respirația). Bemegrida este un analeptic bulbar, adică stimulează centrul respirației și contracarează acțiunea deprimantă a anestezicelor generale și barbituricelor. Efectul bemegridei este de scurtă durată (aproximativ 10-20 minute).

Este contraindicat (interzis) la atleți, deoarece crește performanțele sportive (este un stimulent central dopant).

3) Reacții adverse date de Ahypnon

Cele mai probabile efecte adverse care apar la acești pacienți sunt: greață și vărsăturile, o tendință la scăderea tensiunii arteriale, tremurături musculare. Se pot dezvolta chiar crize convulsive (dacă se face supradozaj).

4) Doze și mod de administrare Ahypnon

Anestezistul sau medicul curant va administra acest medicament intravenos lent. Inițial se dau 50 mg, apoi, la fiecare minut, încă 25 mg, până se trezește pacientul. Doza maximă este 200 mg, sau chiar mai mult în caz de comă indusă de barbiturice.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!