Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, aprilie 16, 2024

Advil Ultra – pentru calmarea durerii, febrei si inflamatiei

NewsMed
NewsMed

30 Oct 2017

eye-glyph Vizualizări: 510

Distribuie Articolul

1) Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Advil Ultra este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) și sunt utilizate pentru calmarea durerii și reducerea febrei și inflamației. Substanța activă din Advil Ultra este ibuprofenul, în cantitate de 200 mg per capsulă. Celelalte componente sunt macrogol, hidroxid de potasiu, gelatina, sorbitol, hidroxid de amoniu, alcool izopropilic și propilenglicol. Capsulele de Advil Ultra sunt moi, ovale, translucide și de culoare verde. Pe ele este trecut cu alb logo-ul “Advil” și sunt împachetate în blistere, iar apoi în cutii de carton. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și la temperaturi peste 25º C.

2) Indicații și contraindicații

Advil Ultra este utilizat pentru ameliorarea durerilor minore și moderate, durerilor care apar în afecțiuni ale oaselor și articulațiilor (tendinite, bursite, luxații, entorse). Reduce durerea de cap, spate și de dinți. Are efect în tratarea dismenoreei, febrei, dar și în ameliorarea simptomatologiei gripei și răcelii.

Nu se recomandă utilizarea Advil Ultra în următoarele situații:

Este interzisă administrarea Advil Ultra la femeile însărcinate în primul sau ultimul trimestru sau copiilor sub 12 ani. Se evită utilizarea de către mamele care alăptează.

3) Reacții diverse și supradozajul cu Advil Ultra

Chiar dacă nu apar la toate persoanele, Advil Ultra poate da următoarele efecte adverse:

Efecte adverse mai puțin frecvente sunt reacțiile alergice cutanate cu mâncărime și edeme. Foarte rar poate apărea șocul anafilactic, criza de astm bronșic, anemia (sau alte modificări ale formulei sângelui). La cei cu lupus eritematos diseminat s-au înregistrat cazuri de meningită aseptică.

Pot apărea contuzii, sângerări urinare cu tulburări renale sau hepatice. Somnolența, iritabilitatea și manifestările psihice se întâlnesc la o mică parte din utilizatori, de aceea este contraindicat șofatul.

Foarte rar se întâlnesc următoarele:

S-a observat că Advil Ultra poate asocia un risc crescut de apariție a infarctului miocardic sau accidentului vascular cerebral.

În prezența oricărei reacții adverse se anunță medicul sau farmacistul și se întrerupe imediat tratamentul.

Supradozajul apare la o doză mai mare decât cea recomandată. Se manifestă prin amețeală, greață, vărsături, somnolență, cefalee, alterări renale și hepatice, pierderea conștienței sau apariția convulsiilor, atacuri de inimă, acidoză metabolică și dificultăți respiratorii cu scăderea tensiunii. În prezența celor de mai sus, se întrerupe administrarea și se adresează medicului.

4) Interacțiuni medicamentoase și atenționări speciale pentru Advil Ultra

Nu luați Advil Ultra dacă urmați tratament cronic cu anticoagulante (se verifică timpii de coagulare a sângelui). Ticlopidina asociată cu ibuprofenul crește riscul hemoragic. Pot apărea edeme dacă se utilizează concomitent diuretice și antihipertensive. Riscul de apariție a reacțiilor adverse crește dacă se asociază Advil Ultra cu corticosteroizi, aspirină sau alte AINS.

Concentrația plasmatică a litiului, digoxinului și fenitoinului crește în prezența ibuprofenului, iar metotrexatul duce la toxicitate severă și fatală. Advil Ultra inhibă efectul ciclosporinei și trimetoprimului. Antiacidele cresc absorbția gastro-intestinală de antiinflamatoare.

Dacă pacientul este pe tratament cronic cu aspirină pentru profilaxia atacului de cord, se anunță medicul, deoarece ibuprofenul poate reduce efectele acidului acetilsalicilic.

5) Doze și mod de administrare Advil Ultra

Pentru tratarea durerii, adulții și copiii peste 12 vor lua 1 capsulă de 4-6 ori pe zi, la nevoie. Nu se administrează mai mult de 6 capsule în 24 ore. Se înghit cu un pahar mare de apă, cu sau fără alimente.

În cazul persistenței simptomelor, se anunță medicul pentru reevaluarea terapiei.

 

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!