Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Aciclovir (denumire comercială: Aciclovir; DCI: Aciclovirum) este un antiviral, mai exact un analog al unui nucleozid purinic. Bioprecursor fiind, Aciclovir trebuie activat de enzime celulare. Un comprimat de Aciclovir Laropharm are în alcătuire substanța activă (200mg de aciclovir) și excipienți (precum lactoză monohidrat, stearat de magneziu, celuloză microcristalină, amidon de porumb, glicolat de sodiu, povidona K30). Comprimatul este cilindric, de culoare albă (nu este indicată utilizarea Aciclovir comprimate Laropharm în urma unor eventuale modificări ale aspectului).
Aciclovir comprimate se recomandă pentru:
Nu se utilizează Aciclovir comprimate în următoarele situații:
Reacții adverse pot apărea în urma administrării oricărui medicament (incluzând Aciclovir Laropharm), însă numărul cazurilor este redus:
De obicei, aceste manifestări dispar la oprirea administrării de Aciclovir. Însă în cazul în care una dintre reacții se agravează, consultați medicul sau farmacistul.
În caz de supradozaj, adesați-vă medicului! Simptome care se întâlnesc în astfel de situații sunt: dureri de cap, greață, vărsături, diaree, insuficiență renală, somnolență, convulsii, comă.
Înaintea începerii oricărei administrări, anunțați medicul cu privire la alte afecțiuni ale dvs. (digestive, hepatice, renale, imunitare etc.), acestea putând duce la modificarea schemei de tratament. Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză trebuie să utilizeze Aciclovir cu precauție, unele forme farmaceutice ale Aciclovirului putând avea în componență lactoză.
De asemenea, anunțați medicul în legătură cu alte medicamente pe care le-ați administrat de curând, inclusiv suplimente alimentare. Acestea pot interacționa cu Aciclovir, întârziându-i eliminarea din organism sau chiar potențându-i efectele toxice la nivel renal. Un exemplu de o astfel de interacțiune este cea cu probenecid (antigutos).
Se utilizează cu prudență în cazul persoanelor cu boli renale (dozele fiind alese în funcție de valoarea clearance-ului creatininei), copiilor și vârstnicilor.
Aciclovir poate influența conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor, afectând capacitatea de concentrare.
Nu se cunosc efectele adverse ale medicamentului pe durata sarcinii, de aceea este de dorit ca tratamentul să fie început după luarea în calcul atât a beneficiilor, cât mai ales a riscurilor. Aciclovir este secretat în laptele matern, astfel este contraindicat femeilor care alăptează.
Aciclovir capsule este un medicament care se administrează pe cale orală, în timpul mesei sau după. În funcție de tipul și de severitatea bolii, dozele de Aciclovir sunt următoarele:
10-25ml/min: pentru VHS, 1 comprimat Aciclovirr Laropharm 200mg de 5 ori pe zi, din 4 în 4 ore (în total 1g pe zi), iar pentru VVZ (virusul varicelo-zosterian), 2 comprimate Aciclovirr 200mg de 3 ori pe zi, din 8 în 8 ore;
<10ml/min: pentru VHS, 1 comprimat Aciclovir Laropharm 200mg de 2 ori pe zi, din 12 în 12 ore, iar pentru VVZ, 2 comprimate Aciclovir Laropharm 200mg de 2 ori pe zi, din 12 în 12 ore;
Dacă ați uitat să vă administrați o doză de Aciclovir: Este de preferat să îl luați imediat ce vă amintiți, însă evitați să luați o doză dublă.
Dacă utilizați mai mult decât trebuie: Adresați-vă medicului sau farmacistului.
Sarcina și alăptarea: Adresați-vă medicului sau farmacistului înainte de a lua orice medicament. Pentru mai multe detalii, vedeți punctul 4).
Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: Pentru mai multe detalii, vedeți punctul 4).
Cum se păstrează Aciclovirr: Nu sunt necesare condiții speciale.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj!
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.