Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Logo

Intervenție chirurgicală bypass gastric

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care are rolul de a reduce cantitatea de alimente ingerate și conduce astfel, la pierderea în greutatea. Aceasta mai este cunoscută și cu denumirea de bypass gastric Roux-en-Y și presupune izolarea unei porțiuni a stomacului și conectarea acesteia cu intestinul subțire. Este o procedură recomandată celor care suferă de obezitate. 

Cui i se adrează bypass-ul gastric?

Această operație este indicată următoarelor persoane:

 • persoanele care sunt diagnosticate cu obezitate de gradul II și obezitate morbidă (au indicele IMC peste 35)
 • persoanele ce au vârsta între 18 - 70 de ani
 • persoanele care doresc să slăbească rapid sau care nu reușesc să slăbească foarte mult prin schimbarea dietei și prin exerciții fizice

Principiul de funcționare al bypass-ului gastric

Această intervenție chirurgicală are rolul de a micșora volumul stomacului. Astfel, cantitatea de substanțe ingerate este redusă, iar creierul percepe senzația de sațietate mai rapid. 

Durata procedurii

O astfel de intervenție chirurgicală poate dura între 2 - 3 ore. În cazul apariției complicațiilor, aceasta se poate extinde. 

Etapele bypass-ului gastric

1. Consultul 

Consultul reprezintă prima etapă a acestui tratament. Medicul realizează o anamneză detaliată și stabilește care este cea mai bună variantă de tratament, în funcție de nevoile pacientului. Se realizează o serie de analize medicale, investigații imagistice, precum și consultație cardiologică, analize pentru evaluarea respirației. 

2. Anestezia

Această procedură necesită anestezia generală a pacientului. 

3. Realizarea tehnicii propriu-zise

Majoritatea intervențiilor de acest tip sunt realizate laparoscopic. Astfel, se realizează inciziile necesare pentru introducerea trocarului. Ulterior, se realizează separarea porțiunii superioare a stomacului, apoi conexiunea acesteia cu intestinul subțire.

4. Realizarea suturiilor

La finalul intervenției chirurgicale, se vor sutura inciziile de la nivelul peretelui abdominal. 

Posibile complicații

Bypass-ul gastric poate prezenta complicații, precum:

 • infecții
 • complicații cauzate de anestezicul utilizat
 • ocluzie intestinală
 • greață
 • vărsături
 • deficitul de vitamine și nutrienți
 • sindomul Dumping (sau sindromul post prandial precoce; determină greață, vărsături, diaree, crampe, leșin, ca urmare a tranzitului accelerat al alimentelor nedigerate complet din stomac în intestinul subțire)
 • apariția herniei
 • capsele care se utilizează la segmentarea porțiunii superioare a stomacului pot ceda 
 • balonare
 • crampe

Recuperarea

Pacientul necesită internare timp de două zile, apoi dacă nu apar complicații este externat. Durerea post-operatorie este limitată, iar dacă este nevoie, medicul poate prescrie analgezice. De asemenea, pacientului îi sunt recomandate și medicamentele anticoagulante. 

În primele zile după operație se pot consuma doar lichide: apă, ceai, sucuri de fructe naturale, iaurt. Cantitatea maximă ce poate fi consumată la o masă este de 100 ml. 

După prima săptămână se recomandă consumul alimentelor pasate. Acest regim se menține pentru câteva săptămâni, iar apoi se reintroduc treptat alimentele solide și ușor de digerat. 

Regimul alimentar normal poate fi reluat la o distanță de 4 - 5 luni de la operație. În această etapă, este important consultul unui nutriționist pentru a stabili un regim echilibrat din punct de vedere al nutrienților necesari. Aceasta are rolul de a elimina riscul apariției dezechilibrelor nutriționale. Totuși, în unele cazuri este necesară administrarea suplimentelor nutritive cu vitamine și minerale, în special cu vitamina B12. 

Pierderea în greutate la un interval de un an de la realizarea operației este în jur de 30 - 70 % din greutatea inițială. 


Clinici unde efectuam proceduraMedici colaboratori

Servicii asemănătoare

Mâneca gastrică sau gastrectomia longitudinală este o intervenție chirurgicală, prin care 80% din stomac este îndepărtat. Aceasta este adresată în special, persoanelor cu obezitate morbidă. Scopul acesteia este ca pacientul să reducă cantitatea de mâncare ingerată, ca urmare a unui volum mai mic al stomacului. Cu toate acestea, pentru un succes pe termen lung sunt necesare modificări ale stilului de viață al pacientului. De aceea, este recomandată supravegherea medicală, dar și nutrițională după efectuarea operației.  Cui i se adresează operația de mânecă gastrică? Persoanele care pot beneficia de acestă intervenție...

Mai mult..

Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care are rolul de a reduce cantitatea de alimente ingerate și conduce astfel, la pierderea în greutatea. Aceasta mai este cunoscută și cu denumirea de bypass gastric Roux-en-Y și presupune izolarea unei porțiuni a stomacului și conectarea acesteia cu intestinul subțire. Este o procedură recomandată celor care suferă de obezitate.  Cui i se adrează bypass-ul gastric? Această operație este indicată următoarelor persoane: persoanele care sunt diagnosticate cu obezitate de gradul II și obezitate morbidă (au indicele IMC peste 35) persoanele ce au vârsta între...

Mai mult..

Balonul gastric este un balon de silicon care se introduce nechirurgical în stomac, cu scopul de a micșora spațiul pentru alimente și a genera sațietatea mai rapid. Procedeul de introducere al balonului este simplu. Această metodă temporară este adresată pacienților cu obezitate și care doresc să piardă din greutate.  Cui îi este indicat balonul gastric? Această procedură simplă este adresată persoanelor care: sunt diagnosticate cu obezitate și au un indice IMC cu valori cuprinse între 27 - 40 suferă de obezitate morbidă și sunt diagnosticate și cu hipertensiune arterială, diabet...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!

© Copyright 2022 NewsMed - Toate drepturile rezervate.