Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care are rolul de a reduce cantitatea de alimente ingerate și conduce astfel, la pierderea în greutatea. Aceasta mai este cunoscută și cu denumirea de bypass gastric Roux-en-Y și presupune izolarea unei porțiuni a stomacului și conectarea acesteia cu intestinul subțire. Este o procedură recomandată celor care suferă de obezitate.
Această operație este indicată următoarelor persoane:
Această intervenție chirurgicală are rolul de a micșora volumul stomacului. Astfel, cantitatea de substanțe ingerate este redusă, iar creierul percepe senzația de sațietate mai rapid.
O astfel de intervenție chirurgicală poate dura între 2 - 3 ore. În cazul apariției complicațiilor, aceasta se poate extinde.
Consultul reprezintă prima etapă a acestui tratament. Medicul realizează o anamneză detaliată și stabilește care este cea mai bună variantă de tratament, în funcție de nevoile pacientului. Se realizează o serie de analize medicale, investigații imagistice, precum și consultație cardiologică, analize pentru evaluarea respirației.
Această procedură necesită anestezia generală a pacientului.
Majoritatea intervențiilor de acest tip sunt realizate laparoscopic. Astfel, se realizează inciziile necesare pentru introducerea trocarului. Ulterior, se realizează separarea porțiunii superioare a stomacului, apoi conexiunea acesteia cu intestinul subțire.
La finalul intervenției chirurgicale, se vor sutura inciziile de la nivelul peretelui abdominal.
Bypass-ul gastric poate prezenta complicații, precum:
Pacientul necesită internare timp de două zile, apoi dacă nu apar complicații este externat. Durerea post-operatorie este limitată, iar dacă este nevoie, medicul poate prescrie analgezice. De asemenea, pacientului îi sunt recomandate și medicamentele anticoagulante.
În primele zile după operație se pot consuma doar lichide: apă, ceai, sucuri de fructe naturale, iaurt. Cantitatea maximă ce poate fi consumată la o masă este de 100 ml.
După prima săptămână se recomandă consumul alimentelor pasate. Acest regim se menține pentru câteva săptămâni, iar apoi se reintroduc treptat alimentele solide și ușor de digerat.
Regimul alimentar normal poate fi reluat la o distanță de 4 - 5 luni de la operație. În această etapă, este important consultul unui nutriționist pentru a stabili un regim echilibrat din punct de vedere al nutrienților necesari. Aceasta are rolul de a elimina riscul apariției dezechilibrelor nutriționale. Totuși, în unele cazuri este necesară administrarea suplimentelor nutritive cu vitamine și minerale, în special cu vitamina B12.
Pierderea în greutate la un interval de un an de la realizarea operației este în jur de 30 - 70 % din greutatea inițială.
Mâneca gastrică sau gastrectomia longitudinală este o intervenție chirurgicală, prin care 80% din stomac este îndepărtat. Aceasta este adresată în special, persoanelor cu obezitate morbidă. Scopul acesteia este ca pacientul să reducă cantitatea de mâncare ingerată, ca urmare a unui volum mai mic al stomacului. Cu toate acestea, pentru un succes pe termen lung sunt necesare modificări ale stilului de viață al pacientului. De aceea, este recomandată supravegherea medicală, dar și nutrițională după efectuarea operației. Cui i se adresează operația de mânecă gastrică? Persoanele care pot beneficia de acestă intervenție...
Mai mult..Bypass-ul gastric este o intervenție chirurgicală care are rolul de a reduce cantitatea de alimente ingerate și conduce astfel, la pierderea în greutatea. Aceasta mai este cunoscută și cu denumirea de bypass gastric Roux-en-Y și presupune izolarea unei porțiuni a stomacului și conectarea acesteia cu intestinul subțire. Este o procedură recomandată celor care suferă de obezitate. Cui i se adrează bypass-ul gastric? Această operație este indicată următoarelor persoane: persoanele care sunt diagnosticate cu obezitate de gradul II și obezitate morbidă (au indicele IMC peste 35) persoanele ce au vârsta între...
Mai mult..Balonul gastric este un balon de silicon care se introduce nechirurgical în stomac, cu scopul de a micșora spațiul pentru alimente și a genera sațietatea mai rapid. Procedeul de introducere al balonului este simplu. Această metodă temporară este adresată pacienților cu obezitate și care doresc să piardă din greutate. Cui îi este indicat balonul gastric? Această procedură simplă este adresată persoanelor care: sunt diagnosticate cu obezitate și au un indice IMC cu valori cuprinse între 27 - 40 suferă de obezitate morbidă și sunt diagnosticate și cu hipertensiune arterială, diabet...
Mai mult..Consultantul personal în domeniul sănătății
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.