Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Sargenor

Sargenor 1 g/5 ml se comercializeză sub formă de soluţie orală. 5 ml soluţie orală Sargenor conţine ca substanță activă aspartat de arginină 1 g. Aspartatul de arginină face parte din clasa lipotropelor. Ca excipienți, Sargenor conține:

  • Zahăr
  • Aromă de caise care conține: vanilină, aldehidă benzoică, acetat de amil, diacetil-iononă, caproat de alil, gamma undelactonă, gamma nonlactonă, tinctură de levisticum, uleiuri esenţiale de lămâie, portocale, bergamot, coriandru, neroli, muşeţel, scorţişoară, nucşoară, etanol, apă purificată caramel, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată

2. Indicații și contraindicații

Sargenor este indicat în tratamentul stărilor de oboseală funcţională la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.

Acest medicament nu este recomandat a fi administrat pacienților cunoscuți cu hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții enumerați anterior.

3. Reacții adverse și supradozaj

Nu se cunosc reacții adverse rezultate în urma tratamentului cu Sargenor.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului național de raportare.

Supradozaj

Nu sunt date privitoare la supradozajul Sargenor la om.

4. Atenționări speciale și interacțiuni cu alte substanțe

Excipienți

Deoarece Sargenor conţine zahăr, pacienţii cu regim hipoglucidic sau cu diabet zaharat trebuie să ţină cont de acest lucru (o fiolă conţine 1 g zahăr).

Medicamentul conține și p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil. Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Tratamentul la copii cu vârsta sub 12 ani

Tratamentul asteniei la copiii cu vârsta sub 12 ani necesită avizul unui medic specialist.

Efect stimulant

Deoarece Sargenor are un efect uşor stimulant, este de preferat a nu se administra acest medicament seara sau înainte de culcare.

Interacțiuni

Nu se cunosc interacțiuni cu alte substanțe.

Sarcina și alăptarea

Nu sunt disponibile date privind teratogenitatea acestui medicament la animale.

Ca urmare a faptului că nu există date suficiente privind influenţa Sargenor asupra fătului se recomandă evitarea utilizării acestui medicament în timpul sarcinii.

Din cauza lipsei studiilor experimentale referitoare la trecerea Sargenor în laptele matern, se recomandă să nu se administreze acest medicament în timpul alăptării.

5. Doze și mod de administrare

Adulţi

Doza recomandată este de 2 până la 3 fiole pe zi.

Copii cu vârsta peste 12 ani

Doza indicată este de 1 până la 2 fiole pe zi.

Mod de administrare

Conţinutului fiolei trebuie diluat în puțină apă şi administrat preferabil înainte de mese. Tratamentul este limitat la 15 zile.

6. Alte informații

Nu se cunosc efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje induse de către administrarea de Sargenor.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Perioada de valabilitate este de 4 ani.

Adaugă un comentariu