Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, ianuarie 21, 2025

Baraclude 0.5 mg comprimate filmate

NewsMed
NewsMed

03 Nov 2017

eye-glyph Vizualizări: 457

Distribuie Articolul

1.    Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Baraclude 0.5 mg

Baraclude 0.5 mg comprimate filmate, face parte din clasa antivirale, analogi nucleozidici. Baraclude este compus din substanța activă și excipienți. Substanța activa este entecavir, fiecare comprimat conține câte 0.5 mg entecavir. Excipienții sunt: crospovidona, lactoza monohidrat, stearat de magneziu, celuloza microcristalina și povidona. Filmul comprimatului este compus din: hipromeloza, macrogol 400, dioxid de titan(E171), polisorbat 80(E433).

2.    Indicații și contraindicații Baraclude 0.5 mg

Baraclude este un medicament utilizat pentru tratarea hepatitei cronice de tip B.

Se administrează in caz de inflamație și fibroză hepatică, în boală hepatică compensată și in boală hepatică decompensată.

La copii cu vârsta între 2-18 ani se administrează Baraclude numai în caz de boală hepatică compensată.

Baraclude este contraindicat în caz de hipersensibilitate la entecavir sau la orice substanță din compoziția acestuia.

3.    Reacții adverse și supradozaj cu Baraclude 0.5 mg

La fel ca toate medicamentele, Baraclude prezintă de asemenea și reacții adverse.

  • ·         cele mai frecvente reacții adverse sunt: dureri de cap, insomnii, oboseală extremă, amețeli, somnolență, diaree,  indigestie, erupții pe piele.
  • ·         o reacție cu frecvență mai rară se manifestă prin  mărirea ficatului și acidoză lactică. În acest caz se vor observa simptome precum greață, vărsături, dureri de stomac. Deși este o reacție adversă foarte rară au fost identificate cazuri fatale.În special femeile obeze sunt predispuse la acidoză lactică, de aceea este recomandată supraveghere medicală pe toată durata tratamentului.

Dacă observați orice reacție adversă menționată sau nemenționată adresați-vă medicului sau farmacistului.

4.    Interacțiuni și atenționări speciale

  • ·         Nu se va administra Baraclude dacă pacientul prezintă hipersensibilitate la oricare dintre componentele acestuia.
  • ·         Pacientul trebuie să comunice medicului dacă a avut probleme cu rinichii înainte să utilizeze Baraclude
  • ·         Nu se întrerupe medicamentul fără recomandarea medicului pentru că hepatita B se poate agrava.
  • ·         În caz de ciroză hepatică se pot manifesta o serie de reacții adverse la administrarea medicamentului Baraclude, de aceea se va comunica medicului si această afecțiune.
  • ·         În  caz de infecție cu HIV se va anunța de asemenea medicul.

Administrarea de Baraclude nu previne infectarea de către pacient a altor persoane cu virusul hepatitei B, de aceea este foarte important să se ia toate măsurile de precauție.

Daca pacientul a utilizat orice alt medicament recent sau chiar în timpul tratamentului cu Baraclude, trebuie să anunțe medicul sau farmacistul.

5.    Doze și mod de administrare Baraclude 0.5 mg

Doza recomandată este de 0.5 mg pe zi  dar variază de la pacient la pacient în funcție de recomandarea medicului.

Se va administra pe cale orală(prin înghițire), în majoritatea cazurilor cu sau fără alimente. Medicamentul se va lua pe stomacul gol (dupa 2 ore de la ultima masă și 2 ore înainte de următoarea) doar dacă a fost înlocuită lamivudina cu Baraclude.

Este foarte important să se respecte toate dozele, dar dacă ați uitat să luați o doză nu luați o doza dublă pentru a o completa pe cea uitată, veți aștepta și veți lua doza următoare la timpul potrivit.

Se va întrerupe tratamentul cu Baracludee doar la recomandarea medicului. După întrerupere se va anunța medicul despre orice modificare a simptomelor.

6.    Alte informații despre Baraclude 0.5 mg

  • ·         Sarcină și alăptare: nu se  cunoaște încă dacă substanța activă din Baraclude influențează în vreun mod sarcina și alăptarea dar nu se va administra Baraclude in aceste perioade. Este recomandat ca femeia cu vârsta fertilă care primește tratament cu Baraclude să utilizeze o formă sigură de contracepție pentru a evita sa rămână gravidă.
  • ·         Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor: reacțiile adverse ca: amețeli, somnolență, greață, slăbiciune pot împiedica capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Se poate discuta cu medicul dacă există motive de ingrijorare in această privință.
  • ·         Nu se va utiliza Baracludee după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!