Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Vineri, aprilie 26, 2024

Azomyr 5 mg comprimate filmate – Prospect

NewsMed
NewsMed

27 Nov 2018

eye-glyph Vizualizări: 304

Distribuie Articolul

Ce este Azomyr?

Azomyr este un medicament antialergic ce conține desloratadină (aparține clasei de antihistaminice).

Denumirea comercială: Azomyr 5 mg comprimate filmate.

Azomyr se găsește sub formă de comprimate filmate, iar dintre excipienții cei mai importanți ai produsului și al cărui efect este cunoscut  este lactoza.

Când este indicat Azomyr?

Azomyr este recomandat pentru a ameliora simptomele asociate cu rinită alergică și urticarie. Azomyr este indicat la adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste, dar și la adulți.

Când este contraindicat Azomyr?

Administrarea Azomyr este contraindicată la persoanele cu hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului sau la loratadină.

Atenționări speciale pentru utilizare- Azomyr

La pacienții care au insuficiență renală severă, Azomyr trebuie folosit cu prudență.

În cazul pacienților cu antecedente medicale sau familiale de crize convulsive, în special la copiii mici (sunt mult mai susceptibili de a dezvolta noi crize convulsive în timpul tratamentului cu desloratadină), Azomyr se administrează cu mare precauție. Dacă în timpul tratamentului cu desloratadină pacientul prezintă o criză convulsivă, personalul medical poate lua în considerare întreruperea tratamentului.

Este interzisă administrarea acestui medicament la pacienții care au afecțiuni ereditare rare de intoleranță la galactoză, deficit de lactază sau sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză.

Interacțiuni cu alte medicamente

În cazul administrării concomitente de eritromicină sau ketoconazol cu desloratadină, nu s-au observat interacțiuni relevante clinic.

Se recomandă prudență în situația administrării concomitente a desloratadinei cu alcoolul.

Afectează sarcina sau alăptarea administrarea de Azomyr?

În urma studiilor efectuate nu s-au observat efecte malformative sau efecte toxice fetale/ neonatale ale desloratadinei. Totuși, ca măsură de precauție se recomandă evitarea folosirii Azomyr în timpul sarcinii.

Desloratadina ajunge în laptele matern, însă nu se cunoaște efectul ei asupra nou-născuților sau sugarilor. Așadar, trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe tratamentul cu Azomyr, având în vedere beneficiul alăptării pentru copil și beneficiul tratamentului pentru femeie.

Ce efecte are Azomyr asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje?

Azomyr nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Este important de știut că majoritatea oamenilor nu manifestă somnolență. Având în vedere aceste lucruri, se recomandă ca pacienții să nu desfășoare activități care necesită vigilență mentală, cum ar fi conducerea unui vehicul sau folosirea utilajelor, până când nu au stabilit propriul răspuns la medicament.

Ce reacții adverse are Azomyr?

Cele mai frecvente reacții adverse la administrarea Azomyr 5 mg un comprimat pe zi au fost: oboseală (1,2%), xerostomie-senzație de uscare a gurii (0,8%) și cefalee (0,6%).

În funcție de localizarea lor pe aparate, sisteme și organe, reacțiile adverse raportate au fost:

-tulburări metabolice și de nutriție: apetit alimentar crescut;

-tulburări psihice: halucinații (foarte rare), comportament anormal, agresivitate;

-tulburări ale sistemului nervos: durere de cap, amețeli, somnolență, insomnie, hiperactivitate psihomotorie, convulsii;

– tulburări cardiace: tahicardie (foarte rare), palpitații (foarte rare), prelungirea intervalului QT

-tulburări gastro-intestinale: xerostomie, durere abdominală, greață, vărsături, dispepsie, diaree;

-tulburări hepato-biliare: creșteri ale concentrațiilor plasmatice ale enzimelor hepatice, creșterea bilirubinemiei, icter, hepatită;

-afecțiuni cutanate și ale țesutului subcutanat: fotosensibilitate;

-tuburări musculo-scheletice și ale țesutului conjunctiv: mialgii-dureri musculare;

-tulburări generale și la nivelul locului de administrare: fatigabilitate, astenie, reacții de hipersensibilitate (de exemplu: anafilaxie, erupții cutanate, urticarie).

Ce se întâmplă în caz de supradozaj cu Azomyr?

În cazul administrării unei supradoze de Azomyr, profilul evenimentelor adverse  este similar cu cel observat la doze terapeutice, dar amploarea efectelor poate fi mai mare.

Tratament: Trebuie avute în vedere măsurile standard de eliminare a substanței active neabsorbite. Se recomandă tratament simptomatic și de susținere.

Desloratadina nu poate fi eleminată prin hemodializă. Nu se știe însă dacă este eliminată prin dializă peritoneală.

Doze și mod de administrare – Azomyr

·         Pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 12 ani, inclusiv, se recomandă un comprimat de Azomyr o dată pe zi.

În cazul rinitei alergice intermitente (simptomele sunt prezente mai puțin de 4 zile pe săptămână sau mai puțin de 4 săptămâni) se recomandă abordarea terapeutică în conformitate cu evaluarea antecedentelor bolii pacientului. De asemenea, tratamentul poate fi întrerupt atunci când simptomele s-au remis sau poate fi reinițiat odată cu reapariția lor.

În situația rinitei alergice persistente (simptomele persistă timp de 4 zile sau mai mult pe săptămână și mai mult de 4 săptămâni) se poate indica pacienților tratamentul continuu pe durata perioadelor de expunere la alergen.

·         Pentru copii și adolescenți:

o    La adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani există o experiență limitată în studiile clinice cu privire la eficacitatea utilizării desloratadinei.

o   La copiii cu vârsta sub 12 ani siguranța și eficacitatea Azomyr 5 mg comprimate filmate nu au fost stabilite.

Azomyr se administrează pe cale orală. Doza poate fi ingerată cu sau fără alimente.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!