Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Anteovin -doze, indicații si reacții adverse -Prospect actualizat

NewsMed
NewsMed

10 Sep 2018

eye-glyph Vizualizări: 123

Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Anteovin

Anteovin se comercializează sub formă de tablete. Fiecare tabletă albă de Anteovin conține 0,05 mg levonorgestrel și 0,05 mg etinilestradiol. Fiecare tabletă roz conține 0,125 mg levonorgestrel și 0,05 mg etinilestradiol. Anteovin face parte din clasa anticoncepționalelor.

2. Indicații și contraindicații Anteovin

Acest produs este un contraceptiv oral. Este indicat a fi administrat pentr tratamentul tulburărilor funcționale de sângerare. De asemenea, poate fi utilizat și pentru efectul său terapeutic asupra durerilor moderate din timpul ciclului și în dismenoree.

În conformitate cu principiul recomandării diferențiate, pe tipuri de pacienți, el este recomandat în primul rând femeilor de tip predominant gestagenic. În timpul tratamentului, se produc modificări la nivelul mucoasei uterine. Se recomandă, de asemenea, adolescentelor și femeilor nulipare.

Acest medicament nu este recomandat la paciente cu următoarele afecțiuni preexistente:

  • sarcină
  • stări post-hepatită
  • tulburări ale funcției hepatice
  • icter idiopatic sever de sarcină
  • colelitiază și colecistită
  • colită cronică
  • prurit sever de sarcină în antecedente
  • tulburări ale metabolismului lipidic
  • afecțiuni cardiace severe de natură organică
  • hipertensiune severă
  • diabet zaharat sever
  • alte boli endocrine
  • predispoziție crescută la tromboze
  • tulburări cerebro-vasculare în antecedente
  • tumori maligne, în special ale sânului și ale organelor genitale
  • siclemie
  • anemie hemolitică cronică
  • tetanie
  • sindroamele Dubin-Johnson și Rotor
  • alăptare și intoleranță.

3. Reacții adverse și supradozaj Anteovin

La începutul administrării ca și reacții adverse, pot apărea tulburări gastrointestinale, greață și tensiune în sâni . Aceste simptome se diminuează sau dispar pe parcursul tratamentului. De asemenea, poate apărea o creștere sau o scădere în greutate. Totodată se poate modifica și toleranța la glucoză.

Mai pot apărea cefalee, instabilitate emoțională, oboseală, exanteme, crampe musculare surale și modificarea libidoului. O sângerare ușoară nu necesită întreruperea tratamentului. Însă, dacă se produce o sângerare severă, este necesară o examinare ginecologică. În funcție de rezultatul acestei examinări, se poate reîncepe tratamentul, din cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual.

Incidența sângerărilor slabe din timpul administrării tabletelor va descrește sau va fi nulă, în cazul unui tratament de durată.

Administrarea se va întrerupe neapărat în următoarele situații:

  • pe perioada sarcinii
  • dacă apar semne de tromboză, embolism sau tromboflebită
  • în tulburări cerebrovasculare
  • în infarctul miocardic
  • în tromboza retinei (detalii aici).

De asemenea, nu este indicată continuarea tratamentului cu Anteovin dacă apar: tulburări de vedere, exoftalmie și diplopie; în cazul cefaleelor de lungă durată și recurente sau în cazul altor boli cronice severe.

4. Atențonări speciale și interacțiuni cu alte substanțe ale Anteovin

Medicamentele inductoare enzimatice cum sunt spre exemplu: rifampicina, derivații de fenobarbital, fenitoina, antibioticele cu spectru larg, sulfonamidele, derivțtii de pirazolonă pot perturba sângerarea menstruală, cu reducerea sau chiar anularea efectului contraceptiv.

Produsul se va administra cu prudență în caz de varice, epilepsie, hipertensiune, afecțiuni psihiatrice asociate cu depresie, formă ușoară de diabet zaharat, miom uterin, mastopatie și după vârsta de 40 ani. Fumatul poate contribui la creșterea incidenței sau severității efectelor secundare.

Se recomandă efectuarea examenului citologic anual. În cazul apariției diareii sau/și a vomei, efectul contraceptiv poate fi redus sau anulat din cauza unei absorbții insuficiente. La prescrierea produsului, trebuie avute în vedere bolile intercurente însoțite de diaree și/sau vomă.

În cazul apariției acestor simptome, administrarea pilulei trebuie întreruptă și se va folosi o altă metodă contraceptivă non-hormonală. Pentru protecția fătului, tratamentul se va întrerupe cu 3 luni înainte de a avea o sarcină planificată și se va recurge la o metodă de contracepție non-hormonală.

Tratamentul cu Anteovin se va întrerupe și în cazul unor afecțiuni cronice sau cu 6 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală majoră planificată (care presupune o imobilizare pe perioadă mai lungă).

5. Doze și mod de administrare Anteovin

Administrarea se va începe în cea de-a 5-a zi a ciclului menstrual și se va continua timp de 21 de zile. Se va administra o tabletă pe zi, dacă este posibil la aceeași oră a zilei, de preferință seara, înainte de culcare. Apoi, administrarea se întrerupe timp de 7 zile, în această perioadă instalându-se sângerarea menstruală.

Independent de apariția și durata ciclului menstrual, următorul ciclu de administrare, de 21 de zile, se va începe după pauza de 7 zile. Această schemă trebuie urmată pe toată perioada în care se dorește prevenirea sarcinii. În cazul administrării regulate a produsului, efectul lui contraceptiv se manifestă și în săptămâna în care se face pauza de administrare. Compoziția tabletelor este diferită și este marcată de culori diferite.

Astfel, tabletele albe se vor administra primele, urmate de cele roz. Dacă, dintr-un motiv sau altul, se omite administrarea unei tablete, se va lua suplimentar o tabletă în timpul cel mai scurt cu putință. Intervalul dintre două administrări nu trebuie să depașească 36 ore, altfel inhibarea ovulației nu va mai fi continuă. Pentru scopuri terapeutice se va urma o altă scheăa de tratament indicată de către medicul dumneavoastră.

6. Alte informații Anteovin

Acest produs combinat, bifazic, este un contraceptiv oral care acționează prin inhibarea ovulației. Întreruperea tratamentului nu va influența o viitoare sarcină dorită.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!