Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

marţi, ianuarie 21, 2025

Alora – tratamentul stress-ului si tulburarilor de somn

NewsMed
NewsMed

11 Nov 2017

eye-glyph Vizualizări: 9161

Distribuie Articolul

1. Denumire, compozitie si clasa de medicamente din care face parte

Alora este un medicament ce face parte din clasa sedativ-hipnoticelor. Alora este comercializata sub forma de comprimate filmate, un comprimat continand 100 mg extract uscat de passiflora. Aceasta planta contine ca substante active: 0.04% alcaloizi indolici (harmina, harmalina, harmol), flavonoide, chinine, cumarine si altele.

2. Indicatii si contraindicatii Alora

Alora este un medicament indicat pentru tratarea starilor usoare de stress si dereglarile somnului. Substantele active din Alora au rolul de a inhiba propagarea impulsurilor nervoase la nivelul maduvei spinarii si creierului, astfel diminuand excitabilitatea sistemului nervos si rezultand un efect sedativ.

Ca alte indicatii, mai pot fi enumerate: imbunatatirea dispozitiei in starile depresive usoare, reducerea anxietatii si a tensiunii psihice. De asemenea are si usoare proprietati anticonvulsivante.

Ca si excipienti, Alora contine:

  • Povidonă
  • Crospovidonă
  • Croscarmeloză de sodiu
  • Dioxid de siliciu coloidal anhidru
  • Celuloză microcristalină
  • Stearat de magneziu

Asadar, Alora este contraindicat in cazul prezentei unei hipersensibilitati la oricare dintre componentele sale, fie excipienti, fie substantele active. Nu exista suficiente studii pentru a demonstra contraindicatii absolute in niciun alt caz.

3. Reactii adverse si supradozaj cu Alora

Ca toate medicamentele, poate determina reactii adverse, chiar daca acestea nu apar la toata lumea.

In ceea ce le priveste, pana acum au fost raportate doar 3 cazuri de reactii adverse intalnite. Astfel, a fost intalnit un caz de tulburare a sistemului imun, concretizat prin intermediul aparitiei unei vasculite. Cel de-al doilea caz raportat a fost de tulburari la nivel cardiovascular, manifestate printr-o tahicardie. Ultimul caz intalnit a fost o tulburare gastrointestinala exteriorizata prin aparitia senzatiei de greata.

Din cauza faptului ca nu sunt cunoscute foarte multe cazuri de aparitie a reactiilor adverse si pentru ca frecventa celor deja stiute nu este foarte bine studiata este recomandata raportarea oricarei reactii suspecte aparute. Raportarea permite monitorizarea in continuare a raportului risc/beneficiu al medicamentului.

Momentan nu a fost raportat niciun supradozaj cu Alora. Cu toate acestea, in caz de supradozaj este recomandata efectuarea unui lavaj gastric cat mai repede posibil, urmata de stabilizarea pacientului. In urma acesteia, este indicata tratarea simptomelor specifice aparute.

4. Interactiuni si atentionari speciale atunci cand utilizati Alora

Este recomandat sa anuntati medicul sau farmacistul dumneavoastra in cazul in care va este prescris Alora si dumneavoastra luati alte sedative sau hipnotice. De asemenea, este bine sa anuntati medicul sau farmacistul si daca ati luat recent orice alt medicament, chiar si medicamente eliberate fara prescriptie medicala.

5. Doze si mod de administrare Alora

In principal, trebuie respectata schema de tratament care v-a fost prescrisa de medicul dumneavoastra curant. In cazul in care aveti nelamuriri nu ezitati sa va adresati medicului sau farmacistului.

Ca doze standard recomandate amintim:

  1. Pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani

Daca doriti sa ameliorati o stare de anxietate sau agitatie, doza recomandata este de 100 mg de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. (3 comprimate – cate unul inainte de fiecare masa).

Daca problema dumneavoastra este reprezentata de dereglarea ritmului somn-veghe, atunci doza indicata este de 200-300 mg. Aceasta doza reprezinta 2 sau 3 comprimate de Alora, luate o singura data pe zi, de obicei cu o ora inainte de culcare.

2. Copii cu varsta sub 12 ani

In momentul de fata nu au fost efectuate suficiente studii pentru a demonstra efectele benefice sau riscurile pe care tratamentul cu Alora le poate avea asupra copiilor. Din acest motiv, Alora nu este recomandat pentru tratarea minorilor cu varsta mai mica de 12 ani.

Cu toate ca nu au fost raportate cazuri de supradozaj pana acum, daca luati o doza mai mare de medicament decat trebuia este indicat sa va adresati medicului dumneavoastra.

Daca ati uitat sa luati una dintre doze, puteti sa o luati imediat ce va amintiti. Tratamentul cu Alora nu trebuie administrat la ore fixe sau la aceeasi ora in fiecare zi. Insa, daca momentul in care va amintiti de doza uitata, este fix momentul in care trebuie sa luati urmatoarea doza, nu dublati doza. Nu este necesara dublarea dozei pentru a compensa o doza uitata.

Alora este un medicament ce se utilizeaza doar la necesitate. De aceea, in momentul in care observati ca simptomele vi s-au ameliorat si va simtiti mai bine puteti opri tratamentul.

Fiind comercializat sub forma de comprimate filmate, calea de administrare folosita este cea orala.

6. Alte informatii despre Alora

Nu au fost efectuate suficiente studii pe femei insarcinate pentru a acumula date care sa ateste sau sa infirme utilizarea Alora in cadrul acestei categorii. De aceea, daca doriti sa luati acest medicament in timpul sarcinii este recomandat sa va adresati medicului dumneavoastra. Acesta va putea decide daca tratamentul va avea un raport beneficiu adus mamei/risc asupra fatului, in favoarea mamei. Doar in acest caz este indicata folosirea Alora.

Acelasi lucru se intampla si in cazu femeilor ce alapteaza. Deoarece nu exsita destule date, administrarea este indicata doar daca medicul dumneavoastra decide acest lucru.

Deoarece are un efect sedativ-hipnotic, este indicata evitarea conducerii vehiculelor sau manevrarea utilajelor periculoase pe parcursul tratamentului.

Nu utilizati Alora dupa data de expirare inscrisa pe pachet. In mod normal, aceasta nu trebuie sa depaseasca 36 de luni de la data producerii.

A se pastra la temperaturi de 25 de grade Celsius, in ambalajul original. A se feri de lumina si umiditate.

A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor!

Comprimatele filmate au culoarea vinului rosu, rotunde, convexe. Sunt disponibile in blistere albe, opace, care contin 4 sau 10 comprimate. Aceste blistere sunt introduse in cutia specifica impreuna cu prospectul. Intr-o cutie se pot gasi una, doua sau trei blistere.

Este de preferat ca medicamentele sa nu fie aruncate pe calea apei sau a deseurilor menajere. Intrebati-va farmacistul cum sa indepartati medicamentele pe care nu le veti mai folosi. Acest lucru poate ajuta mediul inconjurator foarte mult asa ca este de incurajat!

Daca aveti orice alte intrebari suplimentare, nu ezitati sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!