Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Alnagon este un medicament folosit pentru ameliorarea durerii severe care nu cedează la analgezicele obișnuite, datorită substanței active de oxicodonă, un analgezic opioid. Alnagon mai conține, pe lângă cantitatea de 5 / 10 / 20 / 40 mg de clorhidrat de oxicodonă, și următoarele: zahăr, hipromeloză, talc, etilceluloză, hidroxipropilceluloză, propilenglicol, carmeloză sodică, celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dioxid de siliciu și macrogol. Comprimatele filmate de Alnagon de 5 / 20 mg sunt rotunde, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, iar cele de 10 / 40 mg sunt de culoare roz. Comprimatele de 10 mg, 20 mg şi 40 mg prezintă o linie mediană pe ambele feţe ale comprimatului (permite divizarea în două părţi egale).
Este contraindicată utilizarea de Alnagon dacă vă știți alergic (hipersensibil) la substanța activă sau la oricare din componentele acestui medicament. Tabloul clinic al unei reacții alergice cuprinde erupțiile trecătoare pe piele, dificultățile respiratorii sau umflarea extremităților, feței, gâtului sau limbii. Nu administrați medicamentul dacă aveți probleme cu respirația (în bronhopneumopatie obstructivă cronică, astm bronșic sever, alte afecțiuni severe ale plămânilor) sau în alte tulburări care se manifestă prin respirație lentă și superficială.
Dacă aveți ileus paralitic (intestinul nu funcționează normal) sau alte afecțiuni în care golirea stomacului este întârziată, este bine de evitat ingestia comprimatelor. Alte contraindicații de administrare de Alnagon sunt:
Nu vă administrați Alnagon dacă oricare dintre cele enumerate mai sus sunt valabile pentru dumneavoastră. În cazul în care nu sunteți sigur de situația dumneavoastră medicală, întrebaţi medicul sau farmacistul înainte să luaţi Alnagon.
Luați-vă unele precauții în cazul următoarelor condiții și discutați cu medicul înainte de a consuma acest medicament:
De asemenea, dacă sunteți programat pentru o intervenție chirurgicală (chiar și pentru o afecțiune stomatologică), anunțați medicul. Există posibilitatea să vă impună să opriți administrarea de Alnagon.
Vă rugăm să anunțați medicul sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală (chiar si din cele naturiste). Alnagon poate influența modul cum acționează alte medicamente sau invers.
Medicamentele care pot interacționa cu Alnagon sunt:
Dacă nu știți sigur dacă vreuna din variantele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, discutaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a lua acest medicament.
Alnagon poate provoca reacţii adverse, ca orice alt medicament, chiar dacă nu apar la toate persoanele. Cei mai mulți pacienți vor prezenta constipaţie în timpul tratamentului cu Alnagon, de aceea medicul vă poate recomanda un laxativ. Dacă experimentați greață și vărsături, medicul poate prescrie și un antiemetic. Este posibil să vă scadă puterea de concentrare sau să apară somnolență la începutul tratamentului, dar acestea vor dispărea după câteva zile.
Opriţi utilizarea Alnagon şi adresaţi-vă imediat la spital dacă:
Dacă experimentați oricare din cele prezentate mai sus sau alte efecte adverse care nu au fost menționate, adresați-vă medicului sau farmacistului.
Nu luați Alnagon fără să vorbiți cu medicul. El va ști exact care doză este cea mai potrivită pentru afecțiunea dumneavoastră și în funcție de istoricul medical personal. Doza uzuală de început la adulți și adolescenți peste 12 ani este de 10 mg de 2 ori pe zi. Pentru ameliorarea durerii cauzate de alte afecțiuni în afară de cancer, este suficientă o doză totală zilnică de 40 mg. La pacienții cu dureri din cauza cancerului, doza uzuală este de 80-120 mg pe zi, dar poate ajunge chiar și la 400 mg (la recomandarea medicului).
Comprimatele trebuie înghițite întregi sau divizate, cu o cantitate suficientă de apă. Dacă zdrobiți sau mestecați comprimatele, riscați ca ele să se absoarbă mult prea repede, deci veți avea o concentrație mai mare de medicament în organism. Încercați să luați Alnagon la aceeași oră în fiecare zi, păstrând un interval de 12 ore între dozele consecutive.
Dacă aveți afecțiuni hepatice, renale sau aveți greutatea mai mică decât în mod normal, medicul va prescrie o doză mai mică de medicament.
Utilizarea unei doze prea mari poate fi periculoasă, de aceea adresați-vă de urgență la spital dacă ați luat mai multe comprimate. Semnele care apar în caz de supradozaj cu Alnagon sunt dificultăţile respiratorii, cu pierderea stării de conştienţă sau chiar deces.
Durerea nu va fi suficient ameliorată dacă uitați să luați o doză de medicament. Dacă vă amintiţi în decurs de 4 ore, luaţi doza imediat ce vă amintiţi și următorul comprimat la ora stabilită. Dacă vă amintiţi după mai mult de 4 ore, adresaţi-vă medicului pentru recomandări. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa.
Nu modificaţi doza şi nu întrerupeţi brusc tratamentul fără a discuta mai întâi cu medicul. Întreruperea bruscă a tratamentului poate determina simptome de întrerupere și pot include: agitaţie, teamă, nervozitate, tahicardie (creșterea frecvenței cardiace), palpitaţii, tremurături sau transpiraţii.
Utilizarea constantă de Alnagon timp îndelungat poate determina dependenţă!
Se poate lua Alnagon cu alimente. Consumul de alcool în timpul tratamentului vă poate face somnolent și crește riscul de reacții adverse. De aceea, este recomandat să încetați consumul de alcool etilic cât timp luați Alnagon.
Nu utilizaţi Alnagon dacă sunteţi însărcinată sau dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă, deoarece utilizarea constantă în timpul sarcinii poate determina apariţia la nou-născut de „simptome de întrerupere”. De asemenea, utilizarea medicamentului în timpul naşterii poate determina dificultăţi la respiraţie la copil. Nu administrați Alnagon în timpul alăptării, deoarece substanța activă trece în laptele matern.
Tratamentului cu Alnagon poate să scadă vigilenţa şi capacitatea de reacţie. De aceea, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje sau instrumente.
Deoarece comprimatele conțin zahăr, trebuie evitată administrarea în diabet zaharat.
© Copyright 2024 NewsMed - Toate drepturile rezervate.