Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

duminică, decembrie 22, 2024

Alergim A – împotriva alergiei la acarieni

NewsMed
NewsMed

21 Jan 2018

eye-glyph Vizualizări: 1040

Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa din care face parte Alergim A

Alergim A este un produs biologic, care are activitate antialergică. Acest medicament este administrat în sindroamele în care sunt implicate alergene din structura Dermatophagoides pteronyssinus, un acarian. Alergim A este obținut prin prelucrarea unui extract de Dermatophagoides pteronyssinus și gamma globuline umane. Plasma din care sunt extrase este strict controlată împotriva unor markeri specifici, cum ar fi cei întâlniți în infecțiile cu virusuri hepatitice sau virusul imunodeficienței umane.

Indicații

Alergim A este utilizat în tratamentul alergiilor determinate de acarianul Dermatophagoides pteronyssinus. Medicamentul este dat ca a doua linie de tratament, în urma unei terapii de hipersensibilizare care nu a avut succes. Acest medicament induce supresia anticorpilor de tip IgE, implicați în apariția reacțiilor alergice.

Contraindicații

Este contraindicată utilizarea Alergim A în timpul sarcinii sau perioadei de lactație.

Reacții adverse și supradozajul în tratamentul cu Alergim A

Reacții adverse

Ca în cazul oricărei terapii medicamentoase, administrarea Alergim A poate duce la apariția unor reacții adverse. Nu toți pacienții vor prezenta reacții adverse. Intensitatea manifestărilor poate varia de la un pacient la altul.

Cea mai semnalată reacție adversă în tratamentul cu Alergim A a fost o reacție la locul injectării medicamentului. Aceasta nu a fost severă și nu a impus oprirea tratamentului.

Alte reacții înregistrate au fost greața și vărsăturile.

Supradozajul

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj în cadrul terapiei cu acest medicament. Administrarea în mediu intraspitalicesc, de către personalul calificat, exclude posibilitatea administrării unor doze incorecte.

Interacțiuni și atenționări speciale

Nu au fost semnalate interacțiuni ale Alergim A cu alți compuși medicamentoși.

Nu au fost raportate cazuri în care administrarea acestui medicament a avut impact asupra abilităților de a conduce vehicule sau de a opera mașinării.

Doze și mod de administrare

Alergim A este comercializat sub formă de 5 fiole a câte 1 ml. Se administrează prin injecții subcutanate. Administrarea trebuie efectuată în unități sanitare, de către un personal calificat. Tratamentul se începe prin administrarea unei fiole la 10 zile, până la utilizarea a 4 fiole. Urmează administrarea unei fiole pe lună. Tratamentul se va urma pe parcursul a 12-18 luni.

Siguranța în sarcină

Sarcină

Nu există date clinice suficiente care să descrie efectele medicamentului asupra dezvoltării embrio-fetale sau asupra dezvoltării nou-născutului. Nu se recomandă administrarea acestui medicament la femeile îmsărcinate.

Lactație

Nu se știe dacă acest medicament este eliminat în laptele matern. Nu se cunosc efectele sale supra dezvoltaării unui nou-născut. Nu se recomandă administrarea acestui medicament la femeile care se află în perioada lactației.

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!