Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Aldecin este un medicament comercializat sub formă de flacon dozat presurizat. Substanța activă din Aldecin este beclometazona, un glucocorticoid. Aceasta se regăsește sub formă de suspensie de microcristale într-un gaz inert al cărui agent dispersant este acidul oleic. O pulverizare a Aldecin elibereaza o cantitate fixă de 50 de micrograme de dipropionat de beclometazonă. Un flacon permite administrarea a 200 de doze de medicament. Flaconul este prevăzut cu două piese adaptabile, una pentru administrarea inhalatorie și una pentru administrarea nazală.
Aldecin este utilizat pentru prevenirea apariției manifestărilor astmului bronșic și evitarea exacerbărilor în astmul cronic. Cum substanța activă este un glucocorticoid, acțiunea benefică se datorează efectului antiinflamator la nivelul căilor aerine. De asemenea inhibă formarea unor compuși chimici implicați în patogenia astmului.
Este indicat în tratamentul astmului la:
Aldecin a obținut atât un control eficient al manifestărilor astmatiforme, cât și întârzierea apariției lor.
Medicamentul se va utiliza cu prudență la pacienții care suferă de tuberculoză activă sau alte afecțiuni ale tractului respirator. Precauții necesită și existența infecțiilor sistemice netratate bacteriene, fungice, virale sau prezenta manifestărilor oculare în infecția cu virusul Herpes simplex 1. Se evita administrarea locală la pacienții cu traumatisme nazale, intervenții chirurgicale nazale sau ulcere septale recente. Corticosteroizii întârzie vindecarea leziunilor active.
Ca în cazul oricarui medicament, în administrarea Aldecin pot apărea o serie de reacții adverse. Acestea pot fi prezente în orice combinație.Nu vor fi prezente toate reacțiile adverse simultan. Nu toate reacțiile adverse se vor manifesta pe parcursul tratamentului. Nu toți pacienții manifestă aceleași reacții adverse. Atunci când apar aceste manifestări, anunțați-vă medicul curant.
În cazul în care ați depășit doza recomandată de administrare, adresați-vă de urgență unui medic.
Supradozarea Aldecin nu va duce la apariția unor manifestări amenințătoare de viață. Toxicitatea acuta a dipropionatului de beclometazonă este scazută.
Tratamentul de lungă durată cu doze mari de corticosteroizi poate cauza simptome precum:
Aldecin interacționează cu o serie de medicamente care fac parte din clasele diuretice, antihistaminice, antidiabetice, compuși digitalici. Anunțați-vă medicul curant în legătură cu alte medicamente pe care le mai utilizați înainte de a începe tratamentul cu Aldecin.
Nu s-a dovedit că Aldecin ar avea efcte asupra activităților precum condusul sau operarea mașinăriilor.
Respectați doza recomandată de medicul dumneavoastră curant și intervalul de administrare recomandat.
Dacă ați uitat să vă administrați o doză, luați Aldecin cât de curând vă amintiți. Luați următoarea doză la ora obișnuită. Dacă vă apropiați de următoarea doză, renunțați la administrarea primei doze. Nu dublați doza pentru a compensa o administrare pierdută.
Doza maximă pe care o puteți administra este de 800 micrograme (16 pufuri) în 24 de ore.
În tratamentul astmului, Aldecin se administrează inhalator. Administrarea trebuie precedată de un expir profund, iar în timp ce administrați medicamentul trebuie sa inspirați într-un ritm foarte lent. Administrarea trebuie efectuata corect pentru a obține efectul dorit. Dacă sunt necesare mai multe doze odată, așteptați minim un minut între administrări.
Nu există studii efectuate în rândul femeilor însărcinate care să evalueze siguranța utilizării Aldecin în sarcină. Pe animale, medicamentul a manifestat efecte teratogene.
Aldecin ar trebui utilizat în sarcină cu precauție, dacă beneficiile depașesc potențialele riscuri.
Copiii născuți de mame care au urmat tratament cu Aldecin trebuie monitorizați atent, deoarece prezintă risc de dezvoltare a insuficienței suprarenale.
Beclometazona se elimină în secreția lactată, iar asocierea medicamentului la femeile care alăptează necesită prudență și o monitorizare atentă a copilului.
© Copyright 2025 NewsMed - Toate drepturile rezervate.