Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte Ascovit

Ascovit se comercializează sub formă de comprimate. Un comprimat Ascovit conține ca substanță activă vitamina C. Vitamina C se mai numește și acid ascorbic.

2. Indicații și contraindicații Ascovit

Ascovit este un supliment alimentar util în carența de vitamina C, care poate să apară la copii sau adulți datorită unei alimentații necorespunzătoare.

Acest supliment alimentar nu este indicat a fi administrat persoanelor cunoscute cu litiază renală, deoarece un tratament îndelungat și cu doze mari poate agrava această afecțiune. De asemenea, nu este recomandată administrarea la pacienții cunoscuți cu stări de supraîncărcare cu fier, spre exemplu la bolnavii cu hemocromatoză, talasemie, deficit de acid folic sau la cei care primesc frecvent transfuzii cu sânge. Totodată trebuie ținut cont de faptul că acidul ascorbic poate favoriza precipitarea sulfamidelor în urină.

3. Reacții adverse și supradozajul cu Ascovit

Poate determina rareori diaree, precipitarea oxalaților și uraților în urina acidă.

4. Atenționări speciale și interacțiuni ale Ascovit cu alte substanțe

Acidul ascorbic poate favoriza precipitarea sulfamidelor din urină.

Doze mari pot diminua excreția urinară a medicamentelor slab acide (barbiturice, sulfamide, salicilați). Poate interfera în dozările colorimetrice bazate pe o reacție redox: dozarea glucozei, a acidului uric și a creatininei din urină.

5. Doze și mod de administrare Ascovit

Pentru adulți, doza recomandată este de 1 comprimat pe zi. În cazul copiilor, vitamina C se va administra la recomandarea medicului de familie sau pediatrului.

Comprimatele se lasă să se topească lent în gură sau se mestecă.

6. Alte informații Ascovit

A se păstra la 15-20 grade Celsius în ambalajul original.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici.
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

 

Adaugă un comentariu