Distribuie Articolul

Compoziție:

Algin baby conține ibuprofen. Fiecare 5 ml de suspensie orală de Algin baby conține 100 mg de ibuprofen.

Algin baby conține următorii excipienți: sorbitol, celuloză dispersabilă RC 591, carmeloză sodică 9M 31F, acid citric monohidrat, benzoat de sodiu, aromă de zmeură, zaharină sodică, polisorbat 60, extract roz de antociani, apă purificată.

Clasa de medicamente:

Ibuprofenul face parte din clasa de medicamente numită AINS (antiinflamatoare nesteroidiene).

Indicații pentru Algin baby:

Algin baby este indicat în tratamentul febrei și durerii apărute la copii cu vârsta cuprinsă între 3 luni si 12 ani.

Algin baby poate fi folosit pentru a trata febra care poate să apară în cadrul unor boli sau după administrarea unui vaccin.

Algin baby este indicat pentru îndepărtarea durerii de intensitate ușoară până la moderată care poată să apară în anumite situații: durere în gât, durere determinată de inflamație la nivelul urechii, durere de dinți sau determinată de erupția dinților, cefalee (dureri de cap), dureri osteo-articulare și musculare.

Algin baby este indicat în special copiilor sub 12 ani, dar poate fi folosit și de adolescenți cu vârsta mai mare de 12 ani care nu pot inghiți comprimatele.

Contraindicații pentru Algin baby:

Algin baby este contraindicat în urmatoarele situații:

Algin baby nu este indicat să se administreze copiilor cu vârstă mai mică de 3 luni, întrucât nu s-a stabilit eficacitatea și siguranța administrării la această vârstă.

Algin baby se administrează cu precauție dacă pacientul se încadrează în următoarele categorii:

Algin baby conține 1500 mg sorbitol la fiecare 5 ml de sirop. Pacienții cu intoleranță la glucide trebuie sa consulte medicul înainte de a lua acest medicament.

Reacții adverse date de Algin baby:

Ca orice medicament, este recomandat ca Algin baby sa fie administrat în cele mai mici doze eficace.

O parte din pacienții care au luat AINS au prezentat hemoragii gastro-intestinale ocazional severe, ulcerații sau perforații gastro-intestinale posibil letale, cu sau fără simptome de avertizare sau antecedente de afecțuni gastro-intestinale severe. Acest risc crește odată cu creșterea dozei de AINS la pacienții care au avut antecedente de ulcer. La acești pacienți, precum și cei care  necesită doze mici de acid acetilsalicilic sau alte medicamente care cresc riscul de sângerare gastro-intestinală trebuie considerată asocierea de medicamente gastro-protectoare.

S-a observat că medicamente precum Algin baby sunt asociate cu un risc ușor crescut de evenimente cardiace (infarct miocardic acut) sau accident vascular cerebral.

Algin baby mai poate prezenta ca reacții adverse:

Reacții adverse foarte rare:

Algin baby poate masca semnele unei infecții. În cazul în care copilul prezintă semnele unei infecții precum febră, stare generală alterată, dureri în gât, la nivelul urechii sau probleme urinare, trebuie să consultați medicul pentru a vă prescrie un tratament corect împotriva infecției.

Dacă se administrează mai multe doze de Algin baby trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră sau să mergeți la cel mai apropiat spital.

Interacțiunea Algin baby cu alte medicamente:

Dacă utilizați alte medicamente concomitent cu Algin baby discutați cu medicul dvs sau farmacistul. Algin baby poate avea ca efect scăderea sau creșterea efectelor altor medicamente.

Algin baby poate fi influențat sau poate influența următoarele medicamente:

  • alte AINS (inclusiv inhibitori ai ciclooxigenazei 2)
  • acid acetilsalicilic
  • anticoagulante
  • metotrexat
  • litiu
  • fenitoină
  • diuretice
  • digoxină
  • medicamente care au ca efect scăderea tensiunii arteriale: inhibitori ai enzimei de conversie, blocanți ai receptorului de angiotensină II, betablocante
  • colestiramină
  • trimetropim, aminoglicozide
  • antibiotice chinolonice
  • inhibitori ai recaptării serotoninei
  • tacrolimus
  • zidovudină sau ritonavir
  • mifepristonă
  • probenecid sau sulfinpirazonă
  • sulfoniluree
  • corticosteroizi
  • baclofen

Doze si mod de administrare Algin baby:

Acest medicament trebuie utilizat întotdeauna conform cu indicațiile medicului.

Pentru a îndepărta durerea și febra este indicată doza de 20- 30 mg ibuprofen/kg administrat fracționat.

În funcție de vârsta copilului, se recomandă următoarele doze:

  • vârsta 3-12 luni și greutatea peste 5 kg: 2,5 ml (50 mg ibuprofen) Algin baby de 3 ori pe zi
  • vârsta între 1-3 ani: 5 ml (100 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi
  • vârsta 4-6 ani: 7,5 ml (150 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi
  • vârsta 7-9 ani: 10 ml (200 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi
  • vârsta 10- 12 ani: 15 ml (300 mg ibuprofen) de 3 ori pe zi

Intervalul de timp între dozele de Algin baby trebuie să fie de aproximativ 8 ore.

Pentru a îndepărta febra apărută după administrarea unui vaccin: se administrează 2,5 ml de Algin baby. Dacă este nevoie, se mai poate administra o doză de 2,5 ml Algin baby la interval de 6 ore.

În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 si 5 luni, dacă simptomele persistă mai mult 24 ore sau se agravează, trebuie cerut sfatul medicului.

Dacă la copii cu vârsta mai mare de 6 luni este necesară administrarea acestui medicament mai mult de 3 zile sau simptomele se agravează este necesar să se ceară sfatul medicului.

La pacienții cu insuficiență renală sau hepatică ușoară până la moderată nu este necesară ajustarea dozelor de Algin baby.

Algin baby se administrează pe cale orală.

Algin baby se administrează utilizând seringa dozatoare pe care o găsiți în ambalajul medicamentului.

Pentru a administra medicamentul Algin baby urmați următorii pași:

  1. Agitați aproximativ 5 secunde cu flaconul închis.
  2. Flaconul prezintă un sistem de închidere securizat pentru copii. Apăsați pe capac și deșurubați în sens invers acelor de ceasornic.
  3. Introduceți seringa dozatoare prin deschiderea flaconului. Nu întoarceți flaconul invers pentru a ajunge la suspensie.
  4. Trageți în seringa dozatoare doza necesară iar apoi scoateți seringa din flacon.
  5. Suspensia se administrează fie introducând capătul seringii în gurița copilului, fie punând suspensia într-o linguriță și dând suspensia din aceasta. Dacă trebuie administrată o doză mai mare decât capacitatea seringii se recomandă să se pună conținutul seringii într-o linguriță pentru a evita contaminarea întregii suspensii cu bacteriile din gurița copilului.
  6. Închideți flaconul după utilizare, iar seringa spălați-o și puneți-o la uscat.

Se recomandă ca durata tratamentului să fie mai mică de 7 zile.

În cazul în care ați uitat să administrați o doză, nu utilizați o doză dublă.

Sarcina și alăptarea:

Dacă sunteți gravidă, bănuiți că ați putea fi sau alăptați consultați un medic sau farmacist înainte de a lua acest medicament.

Algin baby poate fi utilizat în primele 5 luni de sarcină dacă este absolut necesar și sub supraveghere medicală strictă.

Ibuprofenul este interzis începând cu luna 6 de sarcină.

Se recomandă să se evite administrarea Algin baby în timpul alăptării întrucât ibuprofenul se elimină în laptele matern.

Conducerea vehiculelor:

Algin baby poate influența capacitatea de a conduce vehicule sau utiliza diferite utilaje deoarece poate determina somnolență, oboseală, amețeli, depresie sau tulburări de vedere.

Mod de păstrare:

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

A nu utiliza după data de expirare. Aceasta se refera la ultima zi din luna respectivă.

Algin baby poate fi folosit în maxim 6 luni de la prima deschidere a flaconului dacă este păstrat în ambalajul original și la temperaturi sub 25 de grade celsius.

Medicamentele nu se aruncă pe calea apei sau reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul despre modul cum puteți să aruncați medicamentele.

Conținutul ambalajului de Algin baby:

Ambalajul conține o sticlă brună cu 100 ml de suspensie orală, închis cu un capac din PP și o seringă dozatoare din PEJD.

Cutia poate conține un flacon din sticlă bruna cu 100 ml de suspensie orală, închis cu capac din PE și o seringă dozatoare din PEJD.

Adaugă un comentariu