Distribuie Articolul

Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Activit Antiage este un supliment alimentar care vine cu o combinație optimă de minerale și vitamine pentru menținerea unui corp tânăr. Activit Antiage are următoarea compoziție: seleniu 0,05 mg, zinc 7,5 mg, lactoferina 20,0 mg, vitamina A 2.500 UI, vitamina E 10,0 mg, vitamina B 6 1,0 mg, vitamina C 60,0 mg. Un comprimat de Activit Antiage mai conține și excipienți.

Indicații și contraindicații Activit Antiage

Seleniul este un mineral esențial pentru organismul uman chiar dacă necesarul zilnic este foarte mic comparativ cu alte minerale. Seleniul se găsește în diverse alimente: nuci, semințe de floarea soarelui, usturoi, ciuperci, ouă organice. Totuși cantitatea de seleniu din fiecare aliment depinde foarte mult de solul în care a fost crescut. Așadar, suplimentele cu seleniu sunt utile în acoperirea oricăror deficiențe. Seleniul are un rol important antioxidant. Previne apariția bolilor cronice, este important pentru funcționarea tiroidei și a sistemului imun. Studiile au arătat că nivelurile scăzute de seleniu din sânge pot crește riscul de a face cancer.

Zincul este un mineral care este implicat în numeroase activități catalitice a aproximativ 100 de enzime. Intervine în funcționarea normală a sistemului imun, în sinteza proteinelor, în vindecarea rănilor, în sinteza ADN-ului. Organismul nu are un depozit de zinc, prin urmare este necesară o aprovizionare zilnică prin intermediul alimentației sau suplimentelor. Alimente ce conțin zinc sunt fasolele, nucile, lactatele, carnea roșie.

Lactoferina este o proteină ce se găsește în laptele de vacă și laptele matern. Are proprietăți antioxidante și luptă împotriva infecțiilor virale și bacteriene. Stimulează sistemul imun, previne îmbătrânirea, luptă împotriva cancerului și intervine în funcționarea normală a metabolismului fierului. Promovează sănătatea sistemului digestiv prin distrugerea bacteriilor dăunătoare. Ajută în stările de convalescență și oferă organismului o sursă bună de aminoacizi.

Importanţa vitaminelor

Vitamina A este importantă în menținerea unui stil de viață sănătos. Intervine în funcționarea optimă a vederii și a sistemului imun. De asemenea, vitamina A are proprietăți antioxidante. Vitamina A se găsește în alimente precum lactatele, spanacul, ficatul, alimentele ce conțin betacaroten (acesta se convertește în interiorul organismului în vitamina A).

Vitamina E este o vitamină liposolubilă ce se găsește în alimente precum uleiurile vegetale, cereale, carne, ouă, fructe, legume. Are efecte antioxidante, intervine în tratarea diabetului și a complicațiilor sale. Este utilizată și în tratarea infecțiilor respiratorii, infertilității, oboselii cronice, arsurilor solare. Îmbunătățește rezistența fizică a organismului și ajută la reducerea rupturilor fibrelor musculare, întâlnite în timpul exercițiilor fizice.

Vitamina B6, cunoscută și sub numele de piridoxină are un rol important pentru funcționarea corespunzătoare a creierului și a sistemului imun. Se găsesc în alimente precum peștele, cartofii, bananele. O sursă importantă ce este adesea folosită în tratarea diferitelor afecțiuni (de exemplu, un anumit tip de anemie) este suplimentul alimentar.

Vitamina C ajută la formarea vaselor de sânge, cartilajelor, mușchilor și colagenului din vase. Are un important rol în procesul de vindecare. Este un antioxidant important. Ajută la absorbția fierului. Efectul său de modulare a sistemului imun este renumit, fiind un supliment des utilizat în sezonul rece. Are rol protectiv asupra celulelor sistemului nervos.

Prin urmare, Activit Antiage are un efect modulator asupra sistemului imun, dar și proprietăți antioxidante. Antioxidanții sunt substanțe care combat efectele negative ale radicalilor liberi de oxigen. Astfel, Activit Antiage încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor. Foarte util în perioadele de convalescență sau persoanelor care fac un efort fizic prelungit sau fac un efort intelectual susținut. Oboseala cronică (surmenajul) este o altă indicație a Activit Antiage. Astenia este o altă afecțiune ce poate fi tratată cu acest medicament.

Reacții adverse și supradozajul cu Activit Antiage,

Se evită consumul Activit Antiage dacă pacientul se știe cu hipersensibilitate la oricare din componentele produsului.

O cantitate prea mare de vitamina A are drept efecte adverse amețeli, senzație de vomă, vertij, vedere îmcețoșată. De asemenea, poate avea efect teratogen (provoacă defecte de naștere ale fătului dacă sunt luate în timpul sarcinii). Pentru a evita supradozajul de vitamina A, se recomandă evitarea interacțiunii dintre aceasta si retinoizi.

Interacțiuni și atenționări speciale

Pentru a lua Activit Antiage în timpul sarcinii se recomandă sfatul specialistului. Acest medicament nu are interacțiuni cu manevrarea diferitelor utilaje sau cu conducerea vehiculelor.

Doze și mod de administrare Activit Antiage,

Se administrează câte un comprimat de 3 ori pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar de apă sau ceai).

Alte informații

Activit Antiage se va păstra în ambalajul original, departe de razele soarelui și umezeală. A nu se folosi după data de expirare sau dacă ambalajul este deteriorat. O cutie de Activit Antiage conține 20 de comprimate.

Adaugă un comentariu