Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Becotide este un inhaler sub formă de aerosol dozat cu glucocorticoizi pentru controlul astmului bronşic. Becotide conţine beclometazonă dipropionat care are efect pulmonar, dar nu și sistemic. Tratamentul cu Becotide aplicat cu regularitate va ajuta la prevenirea simptomelor astmului bronşic.
Becotide administrat prin inhalare are o acțiune antiinflamatoare pulmonară puternică dar nu provoacă efecte adverse sistemice glucocorticoide la doze terapeutice. De aceea, Becotide 50 Inhaler și Becotide 100 Inhaler sunt indicate pentru o gamă largă de pacienți cu astm bronșic.
Acești pacienți includ:
Becotide 50 Inhaler sau Becotide 100 Inhaler sunt deosebit de importante pentru gestionarea astmului sever la copii, deoarece poate fi obținut un control bun fără întârzierea creșterii.
Este o contraindicație hipersensibilitatea la orice inhalator Becotide; și este necesară o îngrijire specială la pacienții cu tuberculoză pulmonară activă sau în stare de repaus.
Candidoza gurii și a gâtului apare la unii pacienți, la doze mai mari de 400 micrograme beclometazonă dipropionat pe zi. Pacienții cu infecţie anterioară cu Candida sunt cel mai probabil să dezvolte această complicație.
Unii pacienți pot considera că este util să se clătească bine gura cu apă după utilizarea inhalatorului. Candidoza poate fi tratată cu o terapie antifungică topică în timp ce se continuă cu Becotide Inhaler.
La unii pacienți, inhalația de dipropionat de beclometazonă poate provoca răgușeală sau iritație la nivelul gâtului. Poate fi util să clătiți gura cu apă imediat după inhalare.
Ca și în cazul altor terapii prin inhalare, trebuie avut în vedere potențialul bronhospasmului paradoxal. Dacă apare, preparatul trebuie întrerupt imediat și se instituie o terapie alternativă.
Pacienții trebuie instruiți cu privire la utilizarea corectă a inhalatorului pentru a se asigura că medicamentul ajunge în zonele țintă din plămâni. De asemenea, trebuie să fie conștienți că Becotide Inhaler trebuie utilizat în mod regulat pentru a beneficia în mod optim. Pacienții trebuie să fie conștienți de natura profilactică a tratamentului cu Becotide Inhaler și că trebuie luați în mod regulat, chiar și atunci când sunt asimptomatici.
La majoritatea pacienților nu survine o suprimare adrenală semnificativă până când dozele de 1500 micrograme pe zi sunt depășite. S-au raportat scăderi ale concentrațiilor plasmatice ale cortizolului la unii pacienți care au primit 2.000 micrograme pe zi de beclometazonă dipropionat inhalator.
Există dovezi inadecvate ale siguranței în timpul sarcinii la om. Administrarea de corticosteroizi la animalele gestante poate provoca anomalii ale dezvoltării fetale, incluzând întârzierea creșterii intrauterine. Prin urmare, poate exista un risc foarte mic de astfel de efecte la fătul uman.
Trebuie totuși remarcat faptul că modificările fetale la animale apar după o expunere sistemică relativ ridicată. Deoarece dipropionatul de beclometazonă este administrat direct plămânilor pe calea inhalării, se evită nivelul ridicat de expunere care apare atunci când corticosteroizii sunt administrați prin căi sistemice.
Utilizarea beclometazon dipropionatului în timpul sarcinii necesită cântărirea posibilelor beneficii ale medicamentului împotriva posibilelor pericole. Trebuie remarcat faptul că medicamentul a fost utilizat pe scară largă timp de mulți ani, fără consecințe aparente.
Nu au fost efectuate studii specifice care să examineze transferul de beclometazonă dipropionat în laptele animalelor care alăptează. Este rezonabil să presupunem că beclometazona dipropionatul este secretat în lapte, dar la dozele utilizate pentru inhalare directă există un potențial scăzut pentru niveluri semnificative în laptele matern. Utilizarea dipropionatului de beclometazonă la mamele care își hrănesc bebelușii necesită ca beneficiile terapeutice ale medicamentului să fie cântărite împotriva potențialelor pericole pentru mamă și copil.
Utilizarea Becotide Inhaler la pacienții care nu au luat niciodată steroizi sau a luat doar cursuri ocazionale de steroizi este simplă. O îmbunătățire a funcției respiratorii este, în mod normal, evidentă în decurs de o săptămână. Cei puțini pacienți care nu răspund în această perioadă au, de obicei, mucus excesiv în bronhii, astfel încât medicamentul să nu poată pătrunde în locul său de acțiune.
În astfel de cazuri, ar trebui să se administreze un curs scurt de steroid sistemic în doze relativ mari pentru a controla secreția de mucus și alte modificări inflamatorii în plămâni. Continuarea tratamentului cu Becotide Inhaler menține de obicei îmbunătățirea obținută, steroizii orali fiind retrași treptat. Exacerbarea astmului cauzată de infecție este de obicei controlată prin tratamentul antibiotic adecvat, prin creșterea dozei de Becotide Inhaler și, dacă este necesar, prin administrarea de steroizi sistemici.
Pacientul trebuie să fie într-o stare rezonabilă înainte de a fi administrat Becotide Inhaler în plus față de doza uzuală de întreținere a steroidului sistemic. După aproximativ o săptămână, se începe retragerea treptată a steroidului sistemic prin reducerea dozei zilnice cu un miligram de prednisolon sau echivalentul acestuia la intervale de cel puțin săptămânal. Pacienții tratați cu steroizi sistemici pentru perioade lungi de timp sau care au primit doze mari pot avea supresie adrenocorticală.
La acești pacienți, funcția adrenocorticală trebuie monitorizată cu regularitate, iar doza de steroid sistemic este redusă cu precauție. Pacienții transferați a căror funcție adrenocorticală este afectată ar trebui să poarte un card de avertizare care să indice că au nevoie de un steroid sistemic suplimentar în perioadele de stres, de ex. chirurgie, infecții toracice sau agravarea atacurilor de astm. Ar trebui să se acorde atenție furnizării unor astfel de pacienți steroizilor pe cale orală pentru utilizare în caz de urgență.
Becotide Inhaler trebuie inhalat în plămâni prin gură.
Dozele uzuale sunt:
Adulţi şi copii peste 12 ani: 200-2000 micrograme pe zi, divizat în mai multe prize.
Copii peste 4 ani: până la 400 micrograme pe zi, divizat în mai multe prize.
Luaţi medicamentul aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu modificaţi doza de medicament decât dacă vă recomandă medicul. Dacă nu sunteţi sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Este posibil să treacă mai multe zile până să observaţi un beneficiu de la acest medicament. Este foarte important să îl utilizaţi cu regularitate, în fiecare zi. În mod normal nu trebuie să întrerupeţi tratamentul, chiar dacă vă simţiţi mai bine, decât dacă vă recomandă medicul să îl întrerupeţi.
Dacă respiraţia se îngreunează sau şuieratul respiraţiei se agravează după ce aţi utilizat Becotide Inhaler Aerosol, întrerupeţi administrarea şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.
Nu confundaţi Becotide Inhaler cu alte medicamente inhalatorii pe care le puteţi avea. Becotide Inhaler nu se utilizează pentru controlul crizelor astmatice acute. În aceste cazuri trebuie să utilizaţi medicamentele care ameliorează crizele astmatice acute.
Dacă tocmai aţi început utilizarea Becotide Inhaler Aerosol în loc de tratament oral cu steroizi sau dacă încă mai utilizaţi steroizi pe cale orală, ar trebui să aveţi la dumneavoastră în permanenţă un card care să menţioneze acest lucru. Medicul dumneavoastră vă va spune când să renunţaţi la card.
Inainte de a utiliza pentru prima dată acest produs sau dacă nu l-aţi utilizat timp de 3 zile sau mai mult, îndepărtaţi capacul protector al piesei bucale prin apăsarea uşoară a marginilor acestuia, agitaţi bine produsul şi eliberaţi în aer un puf pentru a vă asigura că funcţionează.
Utilizarea produsului
Capacul piesei bucale va fi pus la loc împingându-l cu fermitate în poziţia sa.
IMPORTANT
Nu vă grăbiţi în timpul etapelor 4, 5 şi 6. Este important să începeţi să inspiraţi cât de încet posibil înainte de a declanşa puff-ul. Repetaţi în faţa oglinzii la primele administrări. Dacă observaţi « o ceaţă » ieşind din partea superioară a produsului sau din colţurile gurii, trebuie să o luaţi de la capăt, de la pasul 2.
© Copyright 2025 NewsMed - Toate drepturile rezervate.