Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


ASPAROM comprimate pentru ameliorarea funcției miocardului

NewsMed
NewsMed

29 Oct 2017

eye-glyph Vizualizări: 316

Distribuie Articolul

1.  Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Asparom comprimate pentru ameliorarea funcției miocardului face parte din grupa substanțelor minerale, preparate cu magneziu și potasiu, combinații. Fiecare comprimat de Asparom este constituit din potasiu 40 mg, sub formă de aspartat de potasiu hemihidrat 180 mg, magneziu 12 mg sub formă de aspartat de magneziu tetrahidrat 180 mg.

2.  Indicații și contraindicații – Asparom comprimate pentru ameliorarea funcției miocardului

Indicații

·         boala coronariană

·          stări de astenie fizică

·          aritmii ectopice

·          profilaxia aritmiilor digitalice.

Magneziul deprimă funcția musculară striată, deprimă funcțiile cardiace, produce vasodilatație și relaxează musculatura uterină. Ionii de potasiu au un rol foarte important în funcționalitatea celulelor nervoase și musculare precum și în echilibrul acido-bazic. Asparom comprimate, deci, ameliorează metabolismul miocardului și reduce excitabilitatea crescută a inimii.

Contraindicații

·         hipersensibilitate la oricare dintre componenți

·         fenilcetonurie

·         insuficiență hepatică severă

·         insuficiență renală severă

3.  Reacții adverse și supradozajul cu Asparom

În general, Asparom comprimate este bine tolerat. Totuși uneori au fost semnalate efecte adverse și anume tulburări digestive (greață, dureri abdominale, diaree). În ceea ce privește supradozajul cu Asparom comprimate s-au observant crize de hipermagneziemie și hiperpotasemie.

  •   Hipermagneziemia:

Insuficiența renală, deshidratarea, hipotiroidismul, boala Cushing favorizează hipermagneziemia. Simptomele hipermagneziemiei sunt: greață, vărsături, hipotensiune arterilă, somnolență, hiporeflexie, astenie musculară, comă cu deprimare respiratorie și stop cardiac. Aceste simptome se combat prin micșorarea aportului de magneziu precum și ingestia de lichide – pentru a compensa deshidratarea și administraraea de calciu intravenos.

  •  Hiperpotasemia:

Hiperpotasemia e favorizată de insuficiența renală și de insuficiența glandelor corticosuprarenale. Aceasta se manifestă prin tulburări neuromusculare și tulburări cardiace. Simptomele hiperpotasemiei se combat prin micșorarea aportului de potasiu. Uneori este nevoie de administrarea unor rășini schimbătoare de cationi. În caz de crize de hiperpotasemie se administrează săruri de sodiu și calciu precum și glucoză.

4.  Interacțiuni și atenționări speciale

Dacă se administrează concomitant chinidină cu aspartat de magneziu se poate produce creșterea concentrației plasmatice de chinidină și a riscului de efecte toxice prin diminuarea excreției renale a acesteia deoarece urina se va alcaliniza.

Asparom comprimate este destinat persoanelor adulte. Pentru pacienții cu insuficiență renală este recomandată monitorizarea potasemiei și magneziemiei. Pentru că acest medicament conține și aspartam – sursă de fenilalanină, utilizarea sa este contraindicată persoanelor cu fenilcetonurie.

5.  Doze și mod de administrare

Asparom comprimate pentru ameliorarea funcției miocardului este destinat adulților. Aceștia vor utiliza 1- 2 comprimate Asparom administrate oral, la un interval de 8- 12 ore. Comprimatele se înghit cu un pahar cu apă.

6.  Alte informații despre Asparom comprimate pentru ameliorarea funcției miocardului

În ceea ce privește teratogenitatea, efectuându-se studii pe animale Asparom comprimate nu este un medicament teratogen. Totuși, in lipsa studiilor controlate la gravide se recomandă evitarea administrării medicamentului în timpul sarcinii, pe cât posibil. Se recomandă a nu se utilize în perioada alăptării. Medicamentul este contraindicat pe parcursul travaliului, pre- și postpartum deoarece conține magneziu cu efect de relaxare a musculaturii uterului.

Asparom comprimate nu are influențe negative asupra persoanelor care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Produsul se păstrează la temperature sub 25 °C.

Medicamentul este ambalat în cutie cu 5 blistere a câte 10 comprimate fiecare blister

Adauga un comentariu

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

[email protected]

Publicitate:

[email protected]
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!