Distribuie Articolul

1.  Denumire, compoziție și clasa de medicamente din care face parte

Arnigel 70 mg/g gel cu Arnica montana face parte din categoria medicamentelor homeopatice. Medicamentul conține Arnica montana ca substanță activă și excipienți. Arnigelul se utilizează în tratamentul local al traumelor benigne de diferite etiologii.

2.  Indicații și contraindicații Arnigel

Arnigelul este indicat în traume benigne dar în absența plăgilor ca de exemplu:

·         contuzii

·         oboseală musculară

·         echimoze

Arnigelul este contraindicat în următoarele situații:

·         alergii la Arnica montana sau oricare din componentele gelului

·         copii cu vârsta sub 1 an

·         la nivelul membranelor mucoase, leziunilor infectate sau răni, dermatoze umede

·         contactul cu ochii

3.  Reacții adverse și supradozajul cu Arnigel 70 mg/g gel cu Arnica montana

Ca orice medicament, Arnigel, 70 mg/g gel cu Arnica montana poate provoca reacții adverse dar care nu apar la toate persoanele. Cel mai frecvent s-au observat reacții de tip local, alergii. Persoanele sensibile la Arnica montana pot prezenta dermatoze în urma utilizării gelului.

Dacă apar reacții alergice se oprește tratamentul. Poate provoca iritații și uscarea pielii dacă se aplică frecvent deoarece conține alcool. Pentru orice reacție nedorită observată adresați-vă medicului sau farmacistului.

Dacă se întâmplă să utilizați mai mult decât trebuie adresați-vă medicului sau farmacistului. De asemenea în cazul în care uitați să-l utilizați nu luați o doză dublă pentru a compensa doza neadministrată.

4.  Interacțiuni și atenționări speciale atunci când utilizați Arnigel

Dacă ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați și alte medicamente concomitent cu Arnigel 70 mg/g gel cu Arnica montana comunicați medicului sau farmacistului. A nu se administra Arnigelul concomitent cu antivitamine K. Este recomandat a se opri tratamentul în momentul în care simptomele pentru care a fost administrat au dispărut.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte să utilizați Arnigel.

5.  Doze și mod de administrare Arnigel

Arnigel 70 mg/ml gel cu Arnica montana se utilizează după cum v-a îndrumat medicul dumneavoastră sau farmacistul. Calea de administrare este cea cutanată. Se aplică un strat fin pe zona cutanată afectată și se masează ușor pană la penetrarea completă a gelului. Se administrează o dată sau de două ori pe zi pe regiunea dureroasă.

6.  Alte informații despre Arnigel

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați consultați-vă cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să-l utilizați. Ca măsură de precauție, deoarece nu s-au efectuat studii clinice, utilizarea acestui medicament pe perioada sarcinii ar trebui evitată.

Arnigelul nu influențează capacitatea de a conduce vehicule.

Adaugă un comentariu