Distribuie Articolul

1.) Denumire, compoziție și clasa de medicamente

Clasa de medicamente din care face parte produsul Alu-phar este cea a antiacidelor, respectiv a compușilor cu aluminiu. Principiul activ din Alu-phar este hidroxidul de aluminiu în concentrație de 320 mg/5 ml.
Hidroxidul de aluminiu nu crește pH-ul gastric peste 7, deci nu va declanșa secreția gastrică. Alu-phar are proprietatea de a reduce aciditatea conținutului stomacal.

2.)   Indicații și contraindicații

2.a.) Indicații terapeutice

Alu-phar este indicat în gastrită hiperacidă, esofagită de reflux, senzație de arsură la stomac. De asemenea, poate să amelioreze simptomele asemănătoare ulcerelor. Este adjuvant în terapia de natură cortizonică.

2.b.) Contraindicații

Produsul Alu-phar este contraindicat să fie administrat pacienților cu gastrită hipoacidă. Pacienților cu glaucom nu le este recomandată administrarea. O altă categorie de persoane cărora le este contraindicat Alu-phar sunt cei cu stază gastrică sau achilie gastrică.

Este contraindicată administrarea concomitentă de antiinflamatoare nesteroidiene, întrucât acestea pot crește secreția gastrică acidă.

Nu este indicat consumul de băuturi acidulate pentru că ar putea agrava durerile de la nivel gastric.

3.)  Reacții adverse la Alu-phar

Unii pacienți au acuzat greață și/sau vărsături. Hidroxidul de aluminiu poate provoca constipație, pentru că acesta inhibă contracțiile celulelor musculare netede în tractul gastrointestinal. Consecința acestei inhibări este reducerea peristaltismului și prelungirea timpului necesar pentru eliminarea fecalelor.

4.) Interacțiuni și atenționări speciale atunci când utilizați Alu-phar

Dintre interacțiuni, consumul de alcool, tutun și cafea concomitent cu tratamentul poate să aibă drept rezultat scăderea efectului antiacidului. Consumul de ceai negru nu este recomandat.

Persoanelor care prezintă tulburări renale nu le este indicată administrarea pe o perioadă îndelungată sau în cazul unui consum excesiv. Acesta se poate acumula în organism.

Persoanele care au un tranzit intestinal lent, trebuie să aibă în vedere că Alu-phar poate să producă constipație.

5.) Doze și mod de administrare Alu-phar

Tratamentul trebuie să fie respectat conform indicațiilor medicului sau farmacistului.

Se recomandă a se administra câte o linguriță de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Este indicat ca produsul să fie administrat cu 2-3 ore față de alte medicamente.

Înainte de administrare, flaconul se agită pentru a obține un preparat omogen. Administrarea se face pe cale orală. Este indicat să fie administrat ca atare, fără apă sau alte lichide pentru un efect dorit.

6.) Alte informații despre Alu-phar

Pentru a obține rezultate favorabile, este indicat și un regim alimentar adecvat. În acest caz nu este recomandat consumul de ciocolată, alimente grase, fermentate sau produse condimentate. De asemenea, consumul de citrice sau de nuci, migdale, alune sau fistic nu este indicat. Consumul de oțet nu este indicat în aceste cazuri. Alimentele prăjite nu sunt recomandate.

În general pacienților le este sugerat consumul de carne de pui sau curcan, pește, brânzeturi degresate sau legume fierte sau crude.

Produsul Alu-phar fiind o suspensie ar putea avea o complianță bună la copii sau la persoanele cu probleme de deglutiție.

Adaugă un comentariu