Adrusen – supliment alimentar cu vitamine

inscriere in comunitate de doctori

Adrusen  este un supliment alimentar indicat pentru pacienții cu deficit de vitamine, de acizi grași polinesaturați și de micronutrienți. Adrusen este necesar în acest caz pentru a normaliza procesele biochimice și fiziologice de la nivel celular.

Adrusen se găsește sub formă de capsule. O capsulă conține:

Indicații Adrusen

Datorită componentelor sale, acționează în principal la normalizarea procesului metabolic celular. Alterarea acestui proces metabolic duce la apariția unor fenomene degenerative celulare, ale unor procese oxidative și de îmbătrânire. Aportul prin dietă al acestor elemente protectoare nu este întotdeauna suficient și din această cauză se recomandă Adrusen la cei cu diete deficitare sau care au nevoi crescute.

Zincul este un element implicat în anumite reacții enzimatice. Dintre acestea multe se găsesc la nivel retinian și de aceea suplimentarea dietei cu zinc poate fi foarte utilă în cazul fenomenelor de degenerescență celulară.

Cuprul trebuie asociat întotdeauna aportului de zinc, fiind esențial în multe activități enzimatice.

Vitaminele E, C și seleniul sunt cunoscute ca substanțe antioxidante care participă la încetinirea proceselor de îmbătrânire și reglează mecanismele metabolice de la nivel celular.

Vitamina A participă mai ales la normalizarea proceselor ce stau la baza troficității retiniene și are un rol extrem de important în metabolismul normal celular.

Acizii grași polinesaturați și-au demonstrat utilitatea în cazul aterosclerozei și în cazul alterării metabolismului lipidic.

Contraindicații

Se interzice consumul de Adrusen la:

  •         femeile însărcinate
  •         femeile care alăptează
  •         pacienții care au carcinom de prostată
  •         pacienții cu toxicitate la seleniu
  •         pacienții cu boala Wilson
  •         pacienții cu deficit de vitamină K

Reacții adverse date de Adrusen

După administrare pot să apară ca reacții adverse (destul de rar): durere abdominală și crampe, durere de spate, tulburarea vederii, constipație, diaree, amețeală, disurie, disfuncție erectilă, oboseală, durere de cap, hipertensiune, greață, retenție urinară.

Atenționări speciale

Există un risc mare de reacții adverse la nou-născuții cu o greutate mai mică de 1 kg.

Sarcina și alăptarea

Nu se recomandă administrarea de Adrusen la gravide și la femeile care alăptează (posibile efecte hormonale).

Doze și mod de administrare Adrusen

Se recomandă o capsulă pe zi sau în conformitate cu prescripția medicală. Se administrează între mese cu o cantitate de apă corespunzătoare.

Adauga comentariu

Apasa aici pentru a adauga comentariu

Suntem pe social media

Like us!