Distribuie Articolul

1. Denumire, compoziţie şi clasa de medicamente din care face parte

Xotic C sunt comprimate efervescente ce conțin vitamina C în cantitate de 225 mg per comprimat, respectiv 1000 mg în cazul comprimatelor efervescente de Xotic C fortissim. Comprimatele conțin substanțe aromatizante naturale și natural identice de măr și maracuja, edulcoranți sintetici, ciclamat și zaharină.


Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamină esențială ce ajută la protejarea organismului împotriva deficiențelor imunitare precum răceli sau gripe, are rol antioxidant, ajută la dilatarea vaselor de sange și la scăderea riscului de afecțiuni cardiovasculare, și luptă împotriva îmbătranirii.


2. Indicaţii şi contraindicaţii Xotic C

Indicaţii

Comprimatele de Xotic C sunt recomandate în cazul alimentațiilor dietetice sau hipocalorice, dar și în asigurarea unei doze optime zilnice de vitamina C ca o completare a aportului din alimentație.

Contraindicaţii

Nu se cunosc contraindicații la acest produs.

3. Reacţii adverse şi supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj sau reacții adverse.

4. Interacţiuni şi atenţionări speciale

Nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente.

5. Doze şi mod de administrare

Se recomandă administrarea unui comprimat efervescent de Xotic C pe zi. Acesta se dizolvă într-o cantitate de circa 150 ml de apă.


Doza zilnică recomandată de vitamina C este de 500 mg – 1000 mg, mai ales în perioadele în care alimentația nu este bogată în fructe și legume.

Cel mai bogat conținut in vitamina C îl au următoarele alimente: pătrunjelul, legumele verzi cu frunze precum varză, spanac, broccoli, conopidă, ardeii grași sau iuti, morcovii, dar și fructele precum kiwi, guave, papaya, citrice, etc.


6. Alte informaţii

Cum se păstrează comprimatele de Xotic C

Păstraţi la temperaturi sub 25 C, în ambalajul original.

Nu lăsaţi medicamentul la îndemână copiilor.

Nu utilizaţi medicamentul după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Nu înlăturaţi medicamentul pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Adaugă un comentariu