Student la medicina, voluntar la spitalul Covid – 19 decedat după infecția cu virusul SARS – CoV-2

Un tânăr voluntar în vârstă de 20 de ani a decedat marți, 22 decembrie, după ce a fost infectat cu virusul SARS – CoV – 2. Tânărul era voluntar în spitalul ce interna pacienții diagnosticați cu COVID – 19. Era student la Facultatea de Asistență Medicală Generală de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași.

Alex Țandura, a fost internat în stare gravă pe data de 10 decembrie, după ce a acuzat că nu se simte bine. Familia acestuia a chemat un echipaj de ambulanță, care a constatat gravitatea stării de sănătate. Acesta prezenta o saturație a oxigenului în sânge de 30%.

A fost trimis la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Testul pentru virusul SARS – CoV – 2 a ieșit pozitiv, iar tânărul a fost internat la secția de Terapie Intensivă. Ca urmare a saturației scăzute și a stării precare în care se afla, Alex a beneficiat de ventilație non – invazivă. Ulterior, a fost necesară ventilația mecanică, după intubație oro – traheală.

Pe parcursul internării, simptomatologia studentului voluntar a avut momente de ameliorare, iar echipa medicală credea că va exista o evoluție favorabilă. A fost efectuat și un test pentru verificarea stadiului infecției, dar a ieșit negativ. Așadar, tânărul nu mai era infectat cu virusul SARS – CoV – 2 la momentul decesului. Decesul a fost cauzat de leziunile pulmonare apărute în urma infecției cu acest virus.

Cei apropiați lui Alex susțin că tânărul era unul dintre cei mai activi voluntari ai Departamentului de Medicină de Urgență (U.P.U. – Smurd) din cadrul SSMI.

Echipa medicală care a participat la tratarea lui Alex Țandura, Societatea Studenților Mediciniști Iași, colegii acestuia, precum și noi, cei care am aflat de cazul lui Alex, transmitem sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați.

Suntem pe social media

Like us!