Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Logo

Transplant De Păr FUE

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Transplantul de păr prin tehnica FUE (extracție de unități foliculare) este o procedură minim-invazivă, prin care implantarea foliculilor piloși se realizează pentru fiecare individual și fără a crea incizii de dimensiuni mari. Această procedură are avantajul că nu determină apariția cicatricilor sau acestea sunt de dimensiuni reduse.

Cui îi este adresată procedura?

  • bărbaților care suferă de alopecie
  • bărbații care doresc să aibă părul mai des
  • femeilor care doresc părul capilar mai des

Pregătirea pre-operatorie

Pregătirea pre-operatorie este importantă pentru ca transplantul de păr să decurgă cu cât mai puține complicații, dar și pentru a asigura o recuperare mai facilă. Astfel, este recomandat ca pacientul să precizeze care sunt tratamentele pe care le urmează, dar și alergiile pe care le cunoaște. De asemenea, tratamentul anticoagulant necesită a fi întrerupt cu o săptămână înaintea operației chirurgicale. Fumatul și consumarea băuturilor alcoolice nu este permis cu o zi înainte de efectuarea transplantului. 

Etapele procedurii

1. Consultația 

Consultația este etapa în care medicul specialist determină care sunt așteptările pacientului. Află istoricul medical al pacientului, care sunt patologiile cu care este diagnosticat, tratamentele pe care le urmează, alergiile pe care acesta le cunoaște. Este important de stabilit când au început problemele legate de căderea părului, dacă și alte persoane din familie prezintă aceeași patologie. La finalul consultului, medicul specialist va concluziona dacă pacientul este un bun candidat pentru această procedură chirurgicală. 

Ulterior, medicul specialist recomandă unele investigații medicale, care să îl îndrume spre alegerea celei mai bune soluții pentru problema pacientului. La aflarea rezultatelor, medicul specialist va concepe planul de operație, conform nevoilor pacientului. 

2. Anestezia

În cadrul acestei intervenții chirurgicale, anestezia utilizată este cea locală. 

3. Colectarea grefelor

Foliculii vor fi extrași individual. Pentru a se asigura viabilitatea acestora, foliculii sunt transferați într-un recipient cu soluție sterilă salină și cu trombocite. 

4. Realizarea inciziile

Realizarea inciziilor se realizează cu mare atenție, prin intermediul unui microbisturiu, realizându-se microperforații cu diametrul între 0,5 - 1 milimetru. Unghiul la care sunt realizate inciziile determină direcția de creștere a firelor de păr, de aceea este important a se efectua cu mare precizie. 

5. Implantarea foliculilor

Implantarea foliculilor poate dura până la opt ore, în funcție de densitatea la care se face implantarea, dar și de suprafață. În funcție de decizia chirurgului, în timpul transplantului sau după acesta, se poate efectua un tratament de plasmă bogată în trombocite. Acestea au rolul de a asigura o creștere a firelor de păr, dar și o recuperare mai rapidă. 

6. Controlul post-operator

Controlul post-operator este realizat în următoarea zi după transplant. În cadrul acestuia, medicul evaluează zona la nivelul căruia s-a efectuat transplantul. De asemenea, acesta oferă pacientului indicații pentru o recuperare cât mai facilă. 

Posibile complicații

Extracția de unități foliculare este o metodă minim-invazivă, dar poate prezenta unele complicații, precum:

  • infecții
  • complicații generate de anestezic
  • durere
  • sensibilitate la locul implantului
  • prurit
  • foliculită (inflamarea foliculilor piloși)
  • hemoragii

Recuperarea

Recuperarea este rapidă, dar este important ca unele indicații să fie urmate de către pacient. În primele zile de la transplantul de păr pot fi administrate antiinflamatoare (diminuarea inflamației), analgezice (diminuarea durerii), antibiotice (profilactic, pentru prevenirea infecțiilor). Imediat după operație, pacientul poate prezenta dureri, iar în următoarele zile pot apărea coșuri la nivelul scalpului. Acestea se vor vindeca, vor forma cruste, iar în cea de-a doua săptămână crustele vor cădea. 

În primele două luni, cea mai mare parte a firelor de păr transplantate pot cădea, iar împreună cu acestea, pot cădea și firele de păr din zona adiacentă a transplantului. Acest fenomen este cunoscut sub denumirea de „pierderea de șoc”. Etapa de pierdere a firelor de păr este temporară. 

Începând cu a doua lună, aproximativ 5% din firele de păr implantate vor crește, iar peste alte două luni procentul crește până la 25%. După cea de-a șase lună de la transplantul de păr, firele de păr vor crește în proporție de aproximativ 75%. Creșterea completă a acestora poate fi definitivată în cel de-al doilea an după implant. În toată această perioadă, firele de păr vor deveni mai dense și își vor mări diametrul. 

Rata de succes a acestei proceduri este de aproximativ 95%.


Clinici unde efectuam proceduraServicii asemănătoare

Transplantul de barbă este o intervenție chirurgicală care presupune implantarea foliculilor piloși la nivelul zonelor din barbă care nu prezintă fire de păr sau sunt foarte rare.  Cui îi este adresată procedura? Persoanele care pot beneficia de aceasta sunt următoarele: bărbații care au fire de păr rare în barbă bărbații ce nu prezintă calviție (chelie) bărbații cu tenul închis la culoarea (fiind un ten ce prezintă o secreție mai abundentă de sebum, crește riscul de a se forma cicatrice hipertrofice) bărbații care au suficiente fire de păr în alte zone,...

Mai mult..

Transplantul de păr reprezintă o metodă chirugicală, prin care foliculi de păr sănătoși sunt implantați la nivelul zonelor unde foliculul de păr nu mai este activ (firele de păr sunt rare sau nu mai există). Această intervenție chirurgicală este folosită, deoarece prin intermediul acesteia pacientul obține aspectul de păr natural.  Prima încercare de efectuare a unui transplant de păr a fost realizată în anul 1882. Ulterior, în anul 1952 a debutat utilizarea grefelor. Anul 1984 a reprezentat un an extrem de valoros pentru reușita transplantului de păr, deoarece în acel...

Mai mult..

Transplantul de păr prin tehnica FUE (extracție de unități foliculare) este o procedură minim-invazivă, prin care implantarea foliculilor piloși se realizează pentru fiecare individual și fără a crea incizii de dimensiuni mari. Această procedură are avantajul că nu determină apariția cicatricilor sau acestea sunt de dimensiuni reduse. Cui îi este adresată procedura? bărbaților care suferă de alopecie bărbații care doresc să aibă părul mai des femeilor care doresc părul capilar mai des Pregătirea pre-operatorie Pregătirea pre-operatorie este importantă pentru ca transplantul de păr să decurgă cu cât mai puține complicații,...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!

© Copyright 2022 NewsMed - Toate drepturile rezervate.