Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns

Logo

Transplant de barbă

Evaluat 0 / 10
0 Recenzii

Dată postării: 11 Mar 2021

Despre procedura

Transplantul de barbă este o intervenție chirurgicală care presupune implantarea foliculilor piloși la nivelul zonelor din barbă care nu prezintă fire de păr sau sunt foarte rare. 

Cui îi este adresată procedura?

Persoanele care pot beneficia de aceasta sunt următoarele:

  • bărbații care au fire de păr rare în barbă
  • bărbații ce nu prezintă calviție (chelie)
  • bărbații cu tenul închis la culoarea (fiind un ten ce prezintă o secreție mai abundentă de sebum, crește riscul de a se forma cicatrice hipertrofice)
  • bărbații care au suficiente fire de păr în alte zone, pentru a se putea realiza transplantul

Etapele transplantului de barbă

1. Consultul

Consultul reprezintă prima etapă, care are rolul de a stabili istoricul medical al pacientului, tratamentul pe care îl urmează, alergiile pe care le cunoaște, dar și care este motivul prezentării la medicul specialist. De asemenea, medicul află care sunt așteptările pacientului și poate recomanda cea mai potrivită abordare a acestora, în funcție de datele medicale pe care le obține prin intermediul anamnezei. Acesta stabilește metoda optimă de transplant, numărul de grefe, locul din care vor fi preluate aceste grefe. 

2. Investigațiile medicale

Medicul recomandă analizele necesare pentru efectuarea intervenției chirurgicale. 

3. Anestezia

Anestezia reprezintă prima etapă din cadrul operației. Cel mai frecvent este abordată anestezia locală. 

4. Extragerea foliculilor piloși

Extragerea foliculilor piloși se realizează prin tehnica aleasă de către chirurg. Astfel, pentru transplantul de barbă pot fi abordate următoarele tehnici: FUE (extracția unităților foliculare), FUT (transplantul unităților foliculare).

Foliculii ce urmează a fi transplantați provin în majoritatea cazurilor din zonele de pe spate sau de sub bărbie. 

5. Conservarea foliculilor piloși

Pentru menținerea viabilității, foliculii se vor menține într-un recipient cu soluție salină sterilă și trombocite. 

6. Implantarea foliculilor piloși

Chirurgul implantează foliculii piloși prin metoda pe care a ales-o înainte de operație. 

Durata totală a intervenției chirurgicale este de aproximativ 3 - 5 ore, în funcție de suprafața la nivelul căreia se realizează transplantul, dar și de densitatea la care sunt implantați foliculii. 

Posibile complicații

Transplantul de barbă este o intervenție chirurgicală care poate prezenta și unele efecte secundare, nu doar beneficii. Printre acestea, se pot enumera:

  • infecțiile
  • complicații date de anestezic
  • durerea
  • sensibilitatea la locul transplantului
  • prurit
  • hemoragii

Recuperarea

Recuperarea după această intervenție chirurgicală este destul de rapidă. Astfel, după două zile de la procedură, pacientul poate executa activități cu un grad scăzut de intensitate. La o săptămână, pacientul se poate spăla pe față, cu mișcări blânde. După două săptămâni, acesta poate realiza activități moderate ca dificultate și poate înota. Primul bărbierit se poate efectua la o lună de la transplant. 

Rata de succes a procedurii este de 90 - 95 %. 

Beneficiile transplantului de barbă

Această intervenție chirurgicală are avantajul că se realizează rapid și prezintă puține complicații. Recuperarea post-operatorie este ușoară și se realizează într-un timp scurt, iar barba poate fi bărbierită sau tunsă normal. 

 


Clinici unde efectuam proceduraServicii asemănătoare

Transplantul de barbă este o intervenție chirurgicală care presupune implantarea foliculilor piloși la nivelul zonelor din barbă care nu prezintă fire de păr sau sunt foarte rare.  Cui îi este adresată procedura? Persoanele care pot beneficia de aceasta sunt următoarele: bărbații care au fire de păr rare în barbă bărbații ce nu prezintă calviție (chelie) bărbații cu tenul închis la culoarea (fiind un ten ce prezintă o secreție mai abundentă de sebum, crește riscul de a se forma cicatrice hipertrofice) bărbații care au suficiente fire de păr în alte zone,...

Mai mult..

Transplantul de păr reprezintă o metodă chirugicală, prin care foliculi de păr sănătoși sunt implantați la nivelul zonelor unde foliculul de păr nu mai este activ (firele de păr sunt rare sau nu mai există). Această intervenție chirurgicală este folosită, deoarece prin intermediul acesteia pacientul obține aspectul de păr natural.  Prima încercare de efectuare a unui transplant de păr a fost realizată în anul 1882. Ulterior, în anul 1952 a debutat utilizarea grefelor. Anul 1984 a reprezentat un an extrem de valoros pentru reușita transplantului de păr, deoarece în acel...

Mai mult..

Transplantul de păr prin tehnica FUE (extracție de unități foliculare) este o procedură minim-invazivă, prin care implantarea foliculilor piloși se realizează pentru fiecare individual și fără a crea incizii de dimensiuni mari. Această procedură are avantajul că nu determină apariția cicatricilor sau acestea sunt de dimensiuni reduse. Cui îi este adresată procedura? bărbaților care suferă de alopecie bărbații care doresc să aibă părul mai des femeilor care doresc părul capilar mai des Pregătirea pre-operatorie Pregătirea pre-operatorie este importantă pentru ca transplantul de păr să decurgă cu cât mai puține complicații,...

Mai mult..

Consultant Medical

Consultant

Dr. Bucataru George Marius

Consultantul personal în domeniul sănătății

Sunt interesat de o oferta Programează-te!
Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!

© Copyright 2022 NewsMed - Toate drepturile rezervate.