Raed Arafat: 2.500 lei lunar, masă, cazare şi diurnă pentru studenţii care fac voluntariat în spitale COVID-19

Raed Arafat 2500 ron lunar, cazare si masa pentru studenții care fac voluntariat in spitale COVIDȘeful Departamenului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat joi într-un comunicat de presă, un proiect ce a fost dezbătut în primă lectură în Guvern. Acest proiect de ordonață prevede colaborarea cu rectorii universităților de Medicină pentru elaborarea unui program de voluntariat adresat studenților. În cadrul proiectului, studenți pot lucra în spitalele COVID19.

Desfășurarea proiectului are la bază acordarea dreptului de liberă practică pentru o perioadă determinată studenților la Medicină și la Asistență Medicală Generală, medicilor absolvenți ai facultăților de Medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire medicală. Un alt punct al ordonanței constă într-un parteneriat cu Ministerul Apărării. Scopul colaborării constă în sprijinirea realizării campaniei de vaccinare, când va avea loc.

Condițiile voluntariatului în spitalele COVID19

Voluntarii își vor desfășura activitatea în spitalele COVID19 sub coordonarea personalului medical calificat. Studenții ”vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenți, alături de medici”, conform declarației lui Raed Arafat. Aceștia vor fi repartizați în spitalele deficitare de personal. Voluntarii pot fi repartizați și în alte spitale din afara județului în care au domiciliul. Pe durata activității de voluntariat acestora li se va asigura cazarea, masa și vor primi o diurnă.

Inspectoratele pentru situații de urgență aferente județelor unde vor fi repartizați studenții vor încheia un contract de voluntariat cu aceștia. Se estimează că un stundent va lucra aproximativ 120 de ore lunar. La sfârșitul lunii, studenții vor primi o recompensă în valoare de 2 500 de lei.

Se dorește ca într-o primă etapă să fie recrutați în jur de 3 000 de stundenți, iar ulterior numărul voluntarilor să crească la 20 000.

Suntem pe social media

Like us!