Căutare

Toate procedurile

Schimba ora Programări

Inchide

Programează Consultație

Atenție! Data și ora exactă a programării va fii stabilită telefonic, apoi vă va fi comunicată verbal dar si pe e-mail.

Programează serviciu medical

Cerere o ofertă medicală

Cerere serviciu medical

Analiza detaliată

Analiza detaliată

Răspuns

Răspuns


Raed Arafat: 2.500 lei lunar, masă, cazare şi diurnă pentru studenţii care fac voluntariat în spitale COVID-19

NewsMed
NewsMed

13 Nov 2020

eye-glyph Vizualizări: 472

Distribuie Articolul

Raed Arafat 2500 ron lunar, cazare si masa pentru studenții care fac voluntariat in spitale COVIDȘeful Departamenului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat joi într-un comunicat de presă, un proiect ce a fost dezbătut în primă lectură în Guvern. Acest proiect de ordonață prevede colaborarea cu rectorii universităților de Medicină pentru elaborarea unui program de voluntariat adresat studenților. În cadrul proiectului, studenți pot lucra în spitalele COVID19.

Desfășurarea proiectului are la bază acordarea dreptului de liberă practică pentru o perioadă determinată studenților la Medicină și la Asistență Medicală Generală, medicilor absolvenți ai facultăților de Medicină, medicilor rezidenți, indiferent de anul de pregătire medicală. Un alt punct al ordonanței constă într-un parteneriat cu Ministerul Apărării. Scopul colaborării constă în sprijinirea realizării campaniei de vaccinare, când va avea loc.

Condițiile voluntariatului în spitalele COVID19

Voluntarii își vor desfășura activitatea în spitalele COVID19 sub coordonarea personalului medical calificat. Studenții ”vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenți, alături de medici”, conform declarației lui Raed Arafat. Aceștia vor fi repartizați în spitalele deficitare de personal. Voluntarii pot fi repartizați și în alte spitale din afara județului în care au domiciliul. Pe durata activității de voluntariat acestora li se va asigura cazarea, masa și vor primi o diurnă.

Inspectoratele pentru situații de urgență aferente județelor unde vor fi repartizați studenții vor încheia un contract de voluntariat cu aceștia. Se estimează că un stundent va lucra aproximativ 120 de ore lunar. La sfârșitul lunii, studenții vor primi o recompensă în valoare de 2 500 de lei.

Se dorește ca într-o primă etapă să fie recrutați în jur de 3 000 de stundenți, iar ulterior numărul voluntarilor să crească la 20 000.

Adauga un comentariu

Medici care tratează această afecțiune

Logo

Site-ul NewsMed.ro se adresează oricărei persoane care prezintă interes cu privire la subiecte din sfera medicală şi care decide să nu rămână nepăsătoare atunci când vine vorba de asigurarea propriei sănătăţi.

Contacts

Colaborare:

colaborare@newsmed.ro

Publicitate:

publicitate@newsmed.ro
Social

Acum ne găsești și pe rețelele de socializare!