Căutare
Căutare
Toate procedurile
Analiza detaliată
Analiza detaliată
Otita medie este o infecție a urechii, chiar în spatele timpanului. Se poate ajunge la otita medie când trompa lui Eustachio, cea care face legătura între urechea medie și nas, se înfundă cu fluide. Mai pot cauza presiune și durere și acumularea de mucus, puroi sau bacterii în spatele timpanului.
De obicei, otita medie începe cu o răceală. Este mai frecventă la copii, datorită faptului că trompa lui Eustachio este mai scurtă, dar poate aparea și la adulți. Deși istoria otitei medii variază cu vârsta, o serie de simptome se pot manifesta în anii predispuși la infecție, incluzând următoarele:
-în perioada neonatală: iritabilitatea, plânsetele sau dificutățile de hrănire pot fi singurele simptome ale unei infecții septice
-copii mai mari: această categorie începe să manifeste o prezență constantă a otalgiei și febrei
-adolescenți și adulți: pierderea auzului devine un simptom constant a otitei medii acute sau otitei medii cu efuziune; înfundarea urechii este detectată înainte de a se detecta fluidul din urechea medie
Alte simptome asociate cu otita medie ar putea fi: dureri în gât(faringită), congestie nazală și scurgeri nazale(rinită), dureri de cap, tinitus, scurgeri nazale, zgomote în ureche.
Infecțiile urechii se întamplă atunci cand trompa lui Eustachio se înfundă. Acest blocaj poate fi cauzat de:
Factorii de risc pentru otita medie includ:
Otoscopia pneumatică este standardul în diagnosticul otitei medii acute și cronice.Următoarele pot aparea la examinarea cu otoscopul:
Poți preveni infecția copilului prin următoarele metode:
Vaccinul anti-pneumococic previne infecții precum pneumonia și meningita , studiile arătând că reduce riscul de infecție al urechii.
Țintele în tratamentul infecțiilor urechii includ tratarea infecției, ameliorarea durerii și altor simptome, și prevenirea viitoarelor infecții ale urechii. Dacă o infecție bacterială e prezentă, doctorul poate prescrie antibiotice.
Totuși, majoritatea infecțiilor urechii se vindecă de la sine. Deoarece antibioticele ajung să fie suprautilizate în tratarea otitiei medii, ghidurile Academiei Americane a Medicilor de Familie, sugerează așteptarea și abordarea pentru 72 de ore, dacă:
Aplicarea unui prosop umed și călduț pe urechea afectată, poate ajuta la reducerea durerii.
Dintre medicamente, doctorul poate prescrie:
-Antibiotice, iar în acez caz, fiți siguri că ii dați copilului toate dozele. Cel mai frecvent antibiotic e amoxicilina, cu excepția alergiilor la penicilina. Copiii tratați cu antibiotic sunt mai predispuși la vărsături, diaree sau roșeață.
-Picături de ureche, în cazul unei infecții recurente, unui timpan perforat, pentru folosirea pe parcursul mai multor luni.
-Ibuprofen, acetaminofen, ca analgetice sau antipiretice. Copiii sub 19 ani nu ar trebui să ia aspirină, datorită riscului de a dezvolta o boală rară dar severă, numită simdromul Reye.
Dacă copilul are infecții recurente care nu răspund la antibiotice, sau dacă fluidul din ureche îi afectează auzul, doctorul poate sugera instalarea unor tuburi de drenaj. În timpul operației, numită miringotomie, care necesită anestezia generală, chirurgul introduce un tub prin timpan. Fluidul din spatele timpanului se poate drena, echilibrând presiunea dintre urechea medie și externă, care ar trebui să îmbunătățească auzul copilului. Tuburile de obicei ies singure, în timp ce copilul crește și găurile drenajului se vindecă.
Dacă infecția persistă după 4 ani, doctorul poate sugera îndepărtarea amigdalelor.
De obicei, infecția urechii e o simplă afecțiune fără complicații. Majoritatea copiilor pot avea pierderea auzului temporară și minoră, în timpul și după o infecție a urechii. Pierderea auzului permanentă este foarte rară, dar riscul crește dacă are mai multe infecții ale urechii. Alte potențiale complicații, pot include:
–Mastoidită, o infecție a osului din spatele urechii
-Întârzieri de vorbire, sau limbaj a unui copil care suferă de pierderea auzului, din infecții recurente
Rinita alergica , Rinita alergică sezonieră (febra fânului) , Sindromul alergiei orale Adenoidita
© Copyright 2022 NewsMed - Toate drepturile rezervate.